Galaxy S10 kan komma i tre modeller

Lanseringen av Samsungs nya flaggskepp Galaxy S10 kommer allt närmare, och innan eventet 20 februari har det nu dykt upp en läckt bild.

Nästa månad är det dags för årets första riktigt stora mobilsläpp, nämligen Galaxy S10 från Samsung. Det har tidigare ryktats om att modellen ska komma i tre olika varianter, och denna möjlighet får nu stöd i form av en läckt bild publicerad av Evan Blass på Twitter.

Enligt uppgift ska modellerna bestå av Galaxy S10 och Galaxy S10 Plus, som båda har OLED-skärmar och hål för den framåtriktade kameran istället för skärmflärp. De nya modellerna väntas också vara utrustade med fingeravtrycksläsare under bildskärmen. Tekniken här väntas vara en så kallad "ultrasonic" fingeravtrycksläsare, det vill säga att den studsar ljud mot fingret för att läsa av det istället för de kamerabaserade lösningar som konkurrenter som Huawei och Oneplus för närvarande använder.

Det som skiljer dessa båda modeller är alltså främst storleken. Utöver detta ska de båda kompletteras av Galaxy S10E som verkar bli en billigare version – förmodligen utan flera av de funktioner de dyrare Galaxy S10-modellerna får.

Dessutom ryktas det också som en vikbar telefonmodell, som troligtvis inte blir en del av Galaxy S-familjen. Namn som det ryktats om är Galaxy F eller Galaxy X. 20 februari går Samsung Unpacked-eventet av stapeln i San Francisco. 99:s utsände reporter kommer att vara på plats hos Samsung i London för att följa presentationen live och rapportera.

Källa: Evan Blass på Twitter

Läs mer:

Kommentarer
1 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.