Apple anställer expert på smarta hem

Sam Jadallah har arbetat både hos Microsoft och lett ett företag som tillverkar smarta lås. Nu har han börjat hos Apple, som också köpt ett företag som arbetar med röststyrning.

De senaste åren har Apple gjort flera satsningar på det så kallade smarta hemmet, främst genom mjukvaran Homekit som används för att koppla samman kompatibla prylar och högtalaren Homepod med röstassistenten Siri inbyggd.

Nu har Apple enligt CNBC anställt Sam Jadallah, som tidigare arbetat som chef hos Microsoft och nu senast varit vd på det nedlagda företaget Otto som tillverkade smarta lås.

Nyligen framkom också att Apple köpt det nystartade företaget Pullstring, som utvecklat en plattform för röststyrda appar. Rekryteringen och köpet tolkas nu som att Apple förbereder en satsning på det smarta hemmet och röststyrning, eller åtminstone en förstärkning av sin befintliga teknik så som röstassistenten Siri.

Läs mer:

Källa: CNBC | Macrumors

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.