Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa Iphone kan få baksida i frostat glas

Frostat glas på baksidan, precis som Pixel 3 och stöd för utgående laddning precis som Huawei Mate 20 Pro. Om de senaste ryktena stämmer kommer årets Iphone låna flera funktioner från Android-lägret.

Apple väntas lansera årets nya modeller av Iphone i september som vanligt, men redan nu är ryktesfloran i full blomning. Analytikern Ming-Chi Kuo har goda kontakter i Apples leverantörskedja, och brukar ofta träffa hyfsat rätt när det gäller kommande produkter.

Enligt Kuos senaste rapport kommer Apple även detta år att släppa tre olika Iphone-modeller, alltså direkta uppföljare till 2018 års Iphone XR, Iphone XS och Iphone XS Max. XR-modellen behåller sin LCD-skärm, men alla tre modeller får enligt Kuo förbättrad Face ID och kraftigare batteri. Designmässigt får Iphone återigen baksida i glas, och denna gång frostat glas liknande vad som hittas på baksidan av en Pixel 3.

Nya funktioner som nämns är också en ny slags antenn för inomhusnavigering och utåtgående laddning. Det sistnämnda innebär att en Iphone kan agera trådlös laddningsstation för ett annat tillbehör, exempelvis ett par Airpods-hörlurar. Även möjligheten att ladda prylar har redan dykt upp i Android-världen, nämligen hos Huaweis flaggskepp Mate 20 Pro som släpptes förra året.

Den som hoppas på USB-C kan dock komma att bli besviken, för enligt Kuo behåller Apple Lightning-porten på Iphone för sladdladdning och dataöverföring.

Fler produkter på gång

Kuo passar slutligen på att ge sitt bifall till tidigare rykten, nämligen att Apple förbereder en ny Ipod Touch och en ny Ipad Mini samt två nya "vanliga" Ipad-modeller, varav en med 10,5-tumsskärm. Kuo spår också ett antal nya Mac-modeller i år, dels den från Apple redan utlovade Mac Pro med tillhörande extern 6K-bildskärm och dels en Macbook Pro med bildskärm på 16 tum.

Källa: Macrumors | The Verge

Läs mer:

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.