Ipad Mini 5 blir kanske bara ny på insidan

En ny läcka anger att den omtalade Ipad Mini 5 bara kommer uppgraderas på insidan, och den som väntar sig moderna funktioner till det yttre kan bli besviken.

Den här veckan kommer det mesta fokus ligga på Samsungs förehavanden med lanseringen av nya telefoner i San Francisco, och så klart London och Stockholm. Men några läckor om andra produkter äger faktiskt rum och en sådan berör Ipad Mini 5. Veteran-läckan Onleaks säger sig tagit emot ritningar på den kommande miniplattan, och baserat på detta ska det yttre vara oförändrat.

Personen bakom Onleaks heter Steve Hemmerstoffer och på hans Twitter-konto hävdar han att ritningarna för den kommande plattan ser snudd på identiska ut med den design och konstruktion som användes med Ipad Mini 4 som lanserades i september 2015. Det enda han lyfter fram som annorlunda är att mikrofonens position har flyttats.

Om herr Hemmerstoffers påstådda ritning visar sig vara äkta kan vi med andra ord ge upp hoppet om moderniteter som kant-till-kant-skärmar och ansiktsupplåsning via Face ID. För den som däremot sörjt förlusten av en Touch ID-fingeravtrycksläsare och 3,5 millimeters hörlursport är detta goda nyheter. Skärmen påstås också vara en billigare variant än de som används i dagens Ipad Pro-familj.

Utöver uppgraderade specifikationer på insidan kan plattan också få stöd för Apple Pencil, då gissningsvis generation ett, och Smart Keyboard-tillbehör då tecken på detta hittats i utvecklarversioner av IOS. Tecknen pekar på att Ipad Mini 5 kommer lanseras tidigt under våren, sannolikt under eller kring företagets mars-event.

Källa: Onleaks, Macrumors

Kommentarer
5 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.