Google skär ner på surfplattor och bärbart

Dussintals ingenjörer sägs ha flyttats från grupperna som utvecklar surfplattor och bärbara datorer till andra grupper inom företaget.

Googles hårdvarudivisioner har haft en del framgångar på senare år, dels med produkter för det smarta hemmet, men även med de egna Pixel-telefonerna. Satsningarna på surfplattor som Pixel Slate och bärbara datorer som Pixelbook har inte riktigt nått samma framgångar, och nu rapporterar Business Insider att Google och moderbolaget Alphabet har börjat flytta ut ingenjörer från dessa avdelningar till andra divisioner inom bolaget.

Enligt rapporten ska flytten påverkat både hårdvaruingenjörer och programansvariga, och detta ska redan inneburit att flera projekt har ställts in. Den bärbara datorn Pixelbook 2 väntas släppas under 2019, men det återstår att se om den är en del av de inställda projekten. Påverkade anställda ska ha blivit ombedda att hitta andra tillfälliga projekt att jobba på fram till att mer permanenta projekt hittats, och flera ska ha anslutit till Pixel-telefonernas grupper.

Det är fortfarande oklart vad det här innebär för Googles satsningar på de egna produktfamiljerna inom surfplattor och bärbara datorer. De senaste tillskotten Pixel Slate och Pixelbook har fått något ljummet mottagande och personaländringarna kan ses som att Google växlar om till att fokusera mer på att utveckla Chromebook-produkter med externa bolag istället för att utveckla egna produkter.

Källa: Business Insider

Kommentarer
2 svar

Videon visar hur telefonen i uppvikt form visar ett tydligt vertikalt veck i mitten av skärmen, precis som det skvallrades om under MWC.

Apple kan följa upp veckans lanseringar av Ipad och Imac med en ny Ipod Touch idag, enligt källor.

Efter en EU-dom med höga böter börjar Google snart att fråga EU-användare vilken webbläsare och sökmotor de vill använda.

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Ica har en alldeles egen röstassistent vid namn Monica som via Google Home kan hjälpa dig med att skapa inköpslistor eller tipsa om vad du ska äta till middag. Så här funkar den.

Google uppges förbereda budget-varianter av Pixel 3 och Pixel 3 XL, med påfallande mycket funktionalitet bibehållen från de dyrare syskonen.