Google lanserar strömmande speltjänst

Stadia heter Googles nya speltjänst, där spel strömmas från molnet genom en Chromecast till din tv. Tjänsten kommer i år till USA, Kanada och Europa.

Under spelutvecklarkonferensen GDC avtäckte sökjätten Google under gårdagen sin länge omtalade strömmande speltjänst som får namnet Stadia. Med hjälp av en Chromecast, en dator med webbläsaren Chrome eller en Pixel-enhet ska användare kunna spela direkt från molnet.

Liknande tjänster finns redan från exempelvis Steam men Google verkar satsa stort på att bli ledande. Bland annat kommer Google att erbjuda en specialanpassad spelkontroll, som också har Google Assistent inbyggd. Andra spelkontroller kommer också att fungera dock. Djup integrering med Youtube utlovas också, där det ska gå att kika på någon som spelar ett spel, och därifrån hoppa direkt in i spelet själv.

Google samarbetar med AMD för att tillhandahålla specialanpassade grafikkretsar till bolagets datacenter. Tjänsten kommer att ha stöd för både upplösningen 4K, HDR och 60 bilder per sekund. Pris och premiärdatum är än så länge okänt, men Stadia kommer att nå Europa, USA och Kanada någon gång under året.

Läs mer:

Kommentarer
4 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.