Netflix testar billigt mobilfokuserat abonnemang

Ett nytt Netflix-abonnemang ska testas på några marknader, som begränsar användningen till mobila enheter i utbyte mot billigare prislapp.

Du som av olika anledningar inte hinner titta på Netflix-innehåll på din tv utnyttjar kanske inte allt du betalar för med abonnemanget. Det verkar dock som att Netflix funderar på denna grupp användare då de börjat testa ett billigare abonnemang som endast är till för mobila användare.

Abonnemanget som testas kostar 3,63 amerikanska dollar, vilket motsvarar cirka 35 kronor. Utöver att vara begränsat till mobila enheter antyder Netflix att abonnemanget kanske kommer kunna växla till kortare betalningsperioder än dagens månatliga betalningar. Den som tittar på Netflix i mobilen i perioder kommer kanske kunna välja att betala för exempelvis två veckor istället för fyra.

Citatet från Netflix:

Vi tittar alltid på olika sätt att göra Netflix lättare att njuta av och mer tillgängligt. Vi kommer testa olika alternativ i utvalda länder där medlemmar kan, exempelvis, titta på Netflix i mobilen till ett billigare pris och prenumerera under kortare tidsperioder.

Ett av länderna där de mobilfokuserade abonnemangen testas är Indien, men Netflix har inte presenterat vilka ytterligare länder som kommer inkluderas i testet.

Skulle ett mobilfokuserat abonnemang vara intressant, eller är en tv-baserad enhet ett måste för ditt Netflix-tittande?

Källa: The Verge

Kommentarer
3 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.