Nästa Iphone sägs kunna ladda Airpods

Höstens Iphone-modeller påstås kunna ladda användarens Airpods, precis som Samsung nyligen visade upp med Galaxy 10-telefonerna.

En rapport från japanska Macotakara säger sig ha information om höstens Iphone-modeller. En del tror att telefonerna kommer att kallas Iphone 11, men hur Apple tänkt följa upp namnen på förra höstens Iphone XS och XS Max är inte känt.

Höstens Iphone-modeller sägs få stöd för tvåvägs trådlös laddning, det vill säga användare kommer att både kunna ladda telefonen trådlöst, men också använda telefonen som en trådlös laddare för både Airpods och Apple Watch. Funktionen finns i Samsungs Galaxy S10-telefoner som kan ladda företagets Galaxy Buds och deras smarta klockor.

Intressant nog skulle det här innebära att nästa generation av Apple Watch får stöd för Qi-standarden, till skillnad från idag där klockorna använder en proprietär Apple-lösning.

Macotakara skriver också att de nya Iphone-modellerna ska få adaptern för USB-C till Lightning medföljande i lådan vid köpet, så att den inte behövs köpas separat. Laddaren sägs också bli uppgraderad till en 18 watts version. I dagsläget nöjer sig Apple med att skicka med 5 watts-laddare och en sladd med USB-A med sina telefoner. De nya telefonerna kommer dock behålla Lightning-porten, enligt rapporten, så det är endast adaptern för USB-C som tillkommer.

Källa: Macotakara (japansk sida, Google-översatt)

Kommentarer
18 svar

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.