Apple Music på väg till Chromecast

Kod i Android-versionen av Apple Music pekat mot att den strömmande tjänsten snart kan funka på Chromecast.

Android-versionen av Apple Music har uppdaterats, och nu fungerar bland annat appen på Chromebook-datorer. Men den nya versionen pekar också mot ännu trevligare framtida förändringar, nämligen stöd för Chromecast.

På IOS-sidan förlitar sig tjänsten på Apples egna strömmande protokoll Airplay 2 för att skicka musik till kompatibla högtalare, men på Android finns inte Airplay. Kod i appen har nu upptäckts som hänvisar till Chromecast, vilket visar att appen snart kan strömma via det protokollet istället. Funktionen är alltså inte aktiv i dagsläget, men framöver hoppas vi alltså kunna strömma Apple Music till Googles lilla Chromecast-enhet, samt kompatibla tv-apparater och högtalare.

Tanken är nog inte så främmande längre som den kanske var för några år sedan. Apple satsar stort på sina olika tjänster, och under förra veckans event avslöjades bland annat att den nya tv-tjänsten Apple TV Plus också kommer till plattformar som Roku och Fire TV, samt ett antal smarta tv-apparater. Apple Music har redan idag stöd för den smarta högtalaren Amazon Echo. I februari hittades också referenser till Apples tjänst i högtalaren Google Home, men detta dementerades av Google och sades vara en bugg.

Källa: Engadget

Läs mer:

Det enda man kan vara säker på är att inget varar för evigt och detsamma visar sig nu gälla 99podden. Här kommer det allra sista avsnittet.

Så här tänker sig Apple att företagets produkter och tjänster kan användas på arbetsplatser världen över.

P30 Pro är en riktigt läcker kamera, med inbyggd smart mobiltelefon! 99:s redaktör Jakob Nilsson gör en första fotovända med Huaweis nya flaggskepp.

Det är med tunga hjärtan vi på redaktionen måste meddela att 99 kommer att avvecklas och läggas ned. Ett stort tack för de här åren!

Apple gör ett ovanligt drag och sänker priset på en av sina produkter, nämligen den smarta högtalaren Homepod. Tyvärr är Homepod fortfarande inte lanserad i Sverige.

Apple följer upp den nya modellen av Airpods med Powerbeats Pro, en ny variant av de sportiga Beats-hörlurarna.