Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fitbit Surge mäter flåset

Fitbits senaste toppmodell heter Surge och samlar funktioner från både aktivitetsarmband och smarta klockor i ett band. 99mac testar vad Surge går för både i vardagen och när det gäller träning.

Slutsats och omdöme

Efter att ha spenderat tid ihop med Surge inser jag att jag är mer än redo för en smartare klocka. Det är bekvämt att få sms och notiser om vem som ringer direkt på handleden och jag gillar att den också fungerar till träningen. Jag behöver inte byta eller ta med ytterligare en enhet.

Det är skönt att det bara är sms och Imessage-meddelanden som blippar till på handleden då och då. Det blir inte en distraktion från vad jag håller på med. Chattar jag har via Hangouts eller Facebook kan gott vänta tills jag har tid att sitta med telefonen. Men visst vore det kul om jag kunde svara i telefonen eller skicka något svar också direkt i Surge. Det går tyvärr inte, utan klockan visar bara information passivt.

I det stora hela är Surge en väldigt trevlig bekantskapt. Det är bara en grej jag vill klaga på och det är materialet som drar till sig allt möjligt smuts och måste tvättas av ofta. Det känns inget vidare att sträcka fram handen och hälsa på någon och visa upp en smutsig klocka.

Trots att Surge är en rätt rejäl klocka för min handled märker jag knappt av den varken när jag jobbar, tränar eller sover och det är ett gott betyg. Men den kunde gott få banta lite för att passa bättre också på mindre handleder, här tror jag att Apple gör helt rätt som har två skärmstorlekar på Apple Watch. Som Surge ser ut just nu passar den heller inte in i alla miljöer. Det är mer en träningspryl än en modeaccessoar.

Prismässigt landar Surge någonstans mellan en Pebble Time och Apple Watch Sport och passar för den som är mer intresserad av träning än av notiser och interaktioner med mobilen.

Fördelar
+ Inbyggd skärm som rymmer mycket
+ Mäter sömn automatiskt
+ Se vem som ringer/smsar

Nackdelar
- Drar till sig ludd/damm
- Påverkar batteritiden på Iphone

Fakta: Fitbit Surge

Vad är det?
En aktivitetsmätare i form av ett armband från företaget Fitbit.
Funktioner
Mäter bland annat steg, distans, kalorier och sömn. Inbyggd OLED-skärm, trådlös synkronisering. Batteritid upp till fem dagar. Tyst vibrerande alarm. Finns i två storlekar S och L (XL bara tillgänglig online). Finns i färgerna svart, blått och orange.
Pris
Namn
Fitbit
Plattform
IOS
Utvecklare
Fitbit, Inc.
Version
2.7
Pris
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Förenklad kinesiska, engelska, franska, italienska, japanska, koreanska, spanska, tyska
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.