Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jan Nylund

Jan Nylund

Medlem
  • Namn Jan Nylund
  • Plats Vasa
  • Registrerad 2007-03-17
  • Senast aktiv 2016-06-12
  • Antal inlägg 670

Foruminlägg

De senaste inläggen Jan Nylund har skrivit i forumet.

Ursprungligen av reboot81:

Tror mig behöva en Synology DS415+, eller ska jag kika på nåt annat? Har kört DSM-demot, verkar ok.

Måste ha: plats för 4 diskar, VPN server, Crashplanklient, Wake on lan,
Trevligt: stöd för IP-kameror, tystare än min nuvarande hårtork (Readynas NV+ v1 från 2007)
Helt orelevant: transcoding, eSATA, HDMI

Halt om halvt insnöad på Synology, ska jag kika på QNAP?

Crashplanklienten stöds inte officiellt på Synology, och tyvärr fungerar den inte speciellt bra heller. (har kört den på ds1512+ och ds1513+). I övrigt är jag nöjd med mina Synologys. WoL använder jag inte, ser ingen orsak att stänga av en device som knappt drar någon ström. QNAP har jag ingen personlig erfarenhet av.

Ursprungligen av Borttaget:

KAnske skall ta en titt på denna länk.
https://www.synology.com/en-global/support/se...

Min Syn-NAS fick nämligen uppdatering.

Tack, tydligen har de bundlat bash för nånting iallafall.

Senast redigerat 2018-07-23 10:38
Ursprungligen av Dalle:

Borde inte Synology släppa en uppdatering för Bash snart? Synology borde väl vara precis lika drabbade som alla andra linux-system? Någon som vet?

Synology's DSM är baserat på busybox och var således inte påverkade av shellshock (så vitt jag förstår).

Ursprungligen av barbapappa_86:

Har ett vagt minne att versionen till Synology inte klarar av att transcoda, men kolla på plex.tv hur det ligger till i frågan idag.

Här kan du läsa mer:
http://blog.synology.com/blog/?p=1012

Det stämmer. Play varianterna ska ha stöd för hårdvarutranscoding, men tror inte det fungerar med just plex.

Ursprungligen av Bosse:

Krav och krav.. men önskemål kanske. Naturligtvis lagring av data (bilder, textfiler, filmer etc) som hela familjen kan komma åt. Möjlighet till backup inför framtida hårddiskkrascher - därav en NAS med utrymme för flera hårddiskar. Om möjligt även kunna strömma film från NAS:en till AppleTV men vet ej om det är möjligt. Möjlighet att komma åt filer från platser utanför hemmet eller att bjuda in nära och kära i fjärran att ta del av foton eller film jag spelat in. Kapacitetsmässigt något att växa i eftersom jag likt en ekorre inför vintern samlar på mig "hött som bött"
bosse

Av de två alternativena du ser på hade jag valt den nyare, dvs, ds415play. De är rätt snarlika i specifikationer, förutom att 414 stöder LACP medan 415 istället bör vara bättre på transcoding.

Jag köpte till ett tidigare jobb en G-Speed Q 12TB. Byggkvaliteten var hög och den fungerade bra (över firewire till en mac mini för backup). Tyvärr så fanns det ingen som helst möjlighet att se status för diskarna förutom lysdioder på själva skivorna. Jag körde den i RAID-5 läge, men för att se om en skiva crashat så måste man själv fysiskt se på lådan.

Vi hade även Promise Pegasus R6 12TB (thunderbolt 1), denna var riktigt snabb och presterade ungefär 500/500 MB/s read/write. Tyvärr så verkade den ejectas ungefär en gång per månad och krävde en omstart för att hittas.

Hejsan.

Vet inte om detta diskuterats redan, men Elgiganten säljer för tillfället ett helt gäng refurbished iPhone 5or. Priset känns okej, om man tänker att det motsvarar en 5c men i snyggare förpackning. Köpte precis en åt frun, så att sonen som börjar skolan får ärva den gamla 4S som hängt med 3 år.

Länk: http://www.elgiganten.se/product/mobil-tele-g...

Ursprungligen av Tiger Puh:

Ställ in din atv så den tror du är i Sverige. Då borde du kunna se TV4 play.
Inställningen gör du som de som vill ha amerikanskt utbud, fast med en svensk dns.

Visst kan jag komma runt regionsbegränsningen, men smidigheten faller samtidigt. Jag hade hellre sett det som en betaltjänst för oss som ligger utanför Sverige.

Ursprungligen av AndyK:

TV4 Play blir första skandinaviska tjänst på Apple TV.
http://www.tv4.se/tv4/artiklar/tv4-play-nu-i-...

Trevligt med TV4 på AppleTV. Mindre trevligt att vi Finlandssvenskar inte kan se det, men det ska väl ta en 10-20 år till innan man kan tänka sig att lätta på regionregleringen.

(Jag liksom många andra finlandssvenskar betalar extra för att få tillgång till SVT samt TV4 i kabel-tv nätet, hellre skulle jag betala för deras play tjänst men detta erbjuds mig tydligen inte.)

Ursprungligen av Klintan:

För att komplettera tråden kan jag säga att jag köpte en Asus RT-N66U och den täcker hela huset!
Ställde upp den till 100mw och kör 5mhz på iPaden och får 75mbs på andra våningen.

Det var nåt fel med airporten. Det blev avbrott hela tiden märkte jag när vi körde nätspel på Playstation.

Angående Asus, kolla en gång extra på ftp delningen om du använder den. Default är tyvärr inget vidare smart.

http://thehackernews.com/2014/01/asus-wireles...

Enligt SmallNetBuilder's review ska Airport Extreme (och således TimeCapsule) klara av 300-400mbit på WAN-LAN-WAN. Jag själv har en 100/10 anslutning och där begränsar inget av min TC. Jag rekommenderar som Mattias Hedman, testa göra en fabriksinställning. Sen ansluter du din dator med ethernet rakt i AE och testar vad du får för throughput. (Testa även med datorn ansluten rakt mot fibern).

Ursprungligen av hoffenbauer:

hej å tack för svaren

har reparerad enligt instruktionerna några gånger ( samma fel (?) återkommer) i en MBP sen 2011

Birger

Har du garanti kvar på SSDn? Byt den isåfall, det hade jag gjort iaf.

Ursprungligen av kenjon:

Jag skulle hjälpa en kompis att installera CrashPlan backupprogram på hans Synology NAS. Det verkar inte finnas något färdigt paket för det, utan kräver lite terminalhackande.
Jag försöker logga in på NASen via ssh, men får Connection refused. Hur/var slår jag på ssh i NASen? Jag kan inte hitta den inställningen...

Om jag inte misstar mig, så går fint att installera utan shell access. Packages finns tillgängliga här. http://pcloadletter.co.uk/2012/01/30/crashpla...

Installern laddar sen ner direkt från crashplan's sida för att undvika issues med EULAn. Vill man ställa om minnestillgång osv så behöver man dock in via shell.

Ursprungligen av spaceas:

tunlr fungerar tyvärr inte med HBO go, då krävs en vpn-tjänst verkar det som. Och jag får starta om efter varje avsnitt/film på netflix med tunlr nu.

Samma här, testade tunlr men AppleTVn ska startas om stup i kvarten. Gissningsvis finns inte möjlighet att blockera det som behövs i Timecapsulen heller.