Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jan Nylund

Jan Nylund

Medlem
  • Namn Jan Nylund
  • Plats Vasa
  • Registrerad 2007-03-17
  • Senast aktiv 2016-06-12
  • Antal inlägg 670

Foruminlägg

De senaste inläggen Jan Nylund har skrivit i forumet.

+1

Jag kör mini 2012 med Thunderbolt skärm men skulle gärna ansluta nån av mina bärbara Macar smidigare. Tyvärr har jag inte sett någon dylik.

Sen önskar jag mig möjlighet att paira Magic Trackpad med thunderbolt skärmen istället så den automatiskt kopplar över till den Mac vars bild jag ser

Ursprungligen av klarabara:

Då det begav sig klistrade jag koden (som jag uppfattade var det som skapade problemet) i -som föreslaget- en pastebin, vilket inte blev rätt. Det går bra att specificera i vilken form ni behöver infon, det var inte helt självklart för mig; se koden plain eller ha ett fungerande exempel. Det kändes inte helt lätt att urskilja och skapa en js-fiddle av en wordpress-widget men jag kan ha fel. Eftersom det handlade om markup och ingen jquery så gissade jag att plain-text skulle hjälpa.

Jag löste det på egen hand, hade missat <ul>-taggarna, tack ändå.

Jag tänkte mig en jsfiddle bestående av exempel markup i html och exempel css, dvs, inget javascript alls.

Jag håller helt klart med Luftvargen här, ett bra sätt är att använda sig av t.ex. http://jsfiddle.net/ för att presentera sitt problem (kopiera in exempel html och css så du återskapar det felaktiga beteendet).

Ursprungligen av stile:

Jag känner likadant, Netflix har ju lyckats betydligt bättre med sin tjänst när det gäller teknik och gränssnitt. Men innehållsmässigt är jag nöjd med HBO.

Lite samma tankar här, men jag ser lite annorlunda på innehållet. Netflix har jag hållit kvar sen releasen, barnprogrammen är guld värda och själv ser jag nu igenom gamla serier som jag tidigare missat (För tillfället Sarah Connor Chronicles samt Sons of Anarchy).

HBO har jag haft först prövotiden, samt en månad för att kolla Game of Thrones S03. De har onekligen ett fräschare innehåll, men bildkvaliteten kommer inte riktigt upp i nivå med Netflix (HBO's HD låg konstant på cirka 5Mbps stream och Netflix ligger på cirka 8-10Mbps). Att de saknar klient för AppleTV gör det också strax mindre trevligt, men allt kan förstås kompenseras med bra innehåll.

En sak som störde mig otroligt mycket i Game of Thrones var den dåliga textningen. Seriously, i varje avsnitt hände det sig att flera repliker ramlade bort och textningen i övrigt kändes rätt förkortad i förhållande till vad som sades.

Säkerligen testar jag dem igen nästa gång de har en säsong av någon serie jag vill se, förhoppningsvis får vi se en AppleTV klient så kanske jag kan tänka mig att binda mig en längre tid.

Ursprungligen av Anderlind:

För att vara lite on-topic, är det någon som använder sin NAS som CrashPlan-server, fungerar det bra?

Tänkte uppdatera, nu snurrar Crashplan igen på som det ska. Visade sig att den fick out of memory exceptions och glatt startade om i en oändlig loop. Lite googlande visade att crashplan äter synnerligen mycket minne när man överskrider 1TB/1 miljon filer. Efter att jag ökat minnet och plockat bort min TimeMachine katalog så snurrar det nu på fint igen, för tillfället bestående av 1,094,269 filer samt 495,8GB.

EDIT: Om man vill öka minnet, läs releaseinformation, notera att paketet har en fil /volume1/@appstore/CrashPlan/syno_package.vars där man bör sätta parametern USR_MAX_HEAP. De vanliga ställena i CrashPlan konfigurationen skrivs automatiskt över när det startar.

Ursprungligen av Baron:

Jag har inte köpt ML heller.

Har du tillgång till en annan Mac med Lion eller Snow Leopard? Isåfall, köp Mountain Lion på denna. Ladda ner den (utan att installera), använd sedan Lion Disk Maker för att göra en USB installer som du sen använder i denna halvtrasiga Mac.

Ursprungligen av Erik.dv:

Även vid belastning? Min är knäpptyst tills jag belastar den.

Jag har både Mini 2011 2.5i5 (modellen med ATI grafikkort) och Mini 2012 2.6i7 (BTO). Båda är tysta när de idlear, men under belastning så startar 2011 fläktarna rejält mycket tidigare. Det kan vara störande att göra nåt så enkelt som att se på HBO från denna.

Mini 2012 kan föra oljud om man belastar den riktigt riktigt tungt. I normala fall är det dock mycket sällan de startar, det är helt klart på en annan nivå än i 2011. Jag använder min 2012 som workstation 16GB ram, SSD och en Thunderbolt display. Efter cirka 7 månader är jag ännu riktigt nöjd med denna maskin.

Här i Finland har vi Sonera (också samma koncern) som erbjuder abonnemang som täcker Norden + Baltikum. Tyvärr tror jag Telia i Sverige inte har lyckats få till motsvarande ännu.

Ojoj, det här låter lovande. Kolla den fullständiga listan med features på http://www.synology.com/support/beta_dsm4.3.p... (scrolla ner).

Det som jag gillar mest är kanske:

Citat:

SSD cache is now supported on more models:DS2413+, DS713+, RS10613xs+, RS3413xs+, DS1813+, DS1513+, DS1512+, DS1812+, DS3612xs, RS3412xs, RS3412RPxs, DS412+, RS812+, RS812RP+, RS2212+, RS2212RP+, RS3411xs, RS3411RPxs, DS3611xs.

EDIT: Felquote.

Senast redigerat 2013-07-09 16:27
Ursprungligen av cirrus:

haha.... skämtar du? Ska kolla.

Ursprungligen av cirrus:

Tycker inte det var så lika... är nog bättre att ha Engelsk isf med tanke på den dagen man säljer skiten igen. Men visst, beror väl på var man bor osv.

Vad som menas är att den spanska layouten har samma knapplayout, även om knapparna har andra tecken. Om det är möjligt att byta knapparna är detta mycket enklare än att behöva byta hela top-caset.

Se t.ex. här: http://www.youtube.com/watch?feature=player_d...

Ursprungligen av Peter Westerlund:

Men som jag förstår det ska man väl visst kunna byta ut SSDn i efterhand om man vill?

Säkerligen kommer någon tillverka SSDn som passar, men du bryter garantin, och det blir antagligen rätt dyrt. Orsaken då att det inte är standardgrejer utan i dessa maskiner används annan kontakt och annan form på ssdn än vad som finns på marknaden. (Sen är det inte ens sata ssdn, utan det är pcie på denna)

EDIT: Se även http://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Air+13...

Ursprungligen av Peter Westerlund:

Så här ser min dator idag ut: http://cl.ly/image/0t091B433N1A/Sk%C3%A4rmavbild%202013-07-07%20kl.%2012.24.41.png

Edit: De väntetider jag oftast stör mig på handlar om att starta datorn, öppna program och dokument. Så det handlar nog mer om en bra hårddisk och inte processor. Tung bildbehandling i Photoshop sysslar inte jag med. Det är mest enkel webbdesign.

Så en i5 borde räcka. Däremot är frågan kanske om jag borde maxa hårddisken med en 512 SSD...

Din nuvarande maskins cpu prestanda ligger mittemellan nya MBA i5 och i7, men jag tror också att du inte lär märka någon skillnad där. Jag rekommenderar dock att ta 8GB minne och så stor SSD du kan tänka dig behöva. Notera att varken minne eller ssd går att utöka eller byta i efterhand.

EDIT: fattades ett ord.

Ursprungligen av Peter Westerlund:

Har idag en Macbook Pro mid-2012 och vill inte att nya Air:en känns långsammare.

Både CPU och GPU är mycket långsammare i nya Air. Har du inte haft SSD i din MBP, så finns där dock en stor prestandaskillnad.

Med detta sagt, så är min personliga åsikt att vi nått så långt att CPU / GPU inte längre har så jättestor betydelse, eftersom det oftast är mer än tillräckligt. Jag går själv i tankarna att byta ut min stationära Mac Mini i7 (late-2012) till en maxxad MBA 13.

Angående i5 vs i7 så skrev Anandtech en artikel om det häromdan. Jag väljer iallafall i7 http://www.anandtech.com/show/7113/2013-macbook-air-core-i5-4250u-vs-core-i7-4650u

Ursprungligen av Borttaget:

Synology 1512+
4 diskar för stunden.
1GB RAM

AFP

http://img507.imageshack.us/img507/3967/ipv.png

Tack. Det här var ju mycket bättre siffror, dvs, får jag ta och undersöka vad som gör att min är så långsam.

OBS! Notera att även om illerG's nas presterar bra på create och delete files, så är lock/unlock i nivå med vad min visar över AFP. Över NFS visade min helt andra siffror, så här verkar finnas en skillnad på protokollen.

Senast redigerat 2018-07-23 09:26
Ursprungligen av keptang:

Vilken NAS har du? Jag har en DS1812+ och skulle kunna testa.

DS1512+ med 5 skivor och 3GB minne, endast en LAN port i användning. Testa gärna, för din borde ha samma hårdvara så nära som på diskplatserna.