Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
xtreme79

xtreme79

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2007-05-03
  • Senast aktiv 2017-05-22
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen xtreme79 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av frazze:

Din dator hänger sig inte. Du får en kernel panic och en tvingad omstart som följd. Det är drivern till AudioAUUC som är boven. Googla på det så hittar du ett antal trådar på olika forum. Jag har dock inte läst mig genom dessa - det är nog ett jobb för dig som äger prylen.

Lycka till!

Var kan du se att det är det som är felet. Jag er

loaded kexts:
com.apple.filesystems.smbfs 3.1.2
com.apple.driver.AudioAUUC 1.70
....
Som sen är följt av en hel drös andra saker. Hur/var hittar du att det är just AudioAUUC?

Har en Macbook Air som jag köpte för cirka ett år sedan. Ofta fryser den med nedanstående felmeddelande och jag måste starta om datorn med en hård reboot. Vad är det som händer?

Bild till ett felmeddelande.
https://www.dropbox.com/s/18ouih4gdbplnej/Sk%...

När jag hade möjlighet att kunna kopiera felmeddelandet. Det är för långt att posta i tråden men ni kan se det här:
https://pastebin.com/8ifu558L

Ursprungligen av suddgummi:

I Openelec har jag för mig att det finns en bock att klicka i om du går in i inställningarna i TV-gränssnittet. Under samma inställningar som för Samba.

Du hade tänkt att använda den som en mediaspelare antar jag? Om du bara vill leka i Linux finns det bättre distributioner, för Openelec är väldigt inflexibel. Den är mer skräddarsydd för att vara mediaspelare.

Nej jag köpte ett kitt eftersom det var billigast istället för allt i lösa dela och detta var förinstallerat. Målet är att installera RetroPi.
Kan man ha flera distributioner på en RP?

Senast redigerat 2017-01-14 13:25
Ursprungligen av suddgummi:

Du har nog inte ssh demonen körandes på Raspberryn. En del distar startar den först när du har valt det. Vad kör du för distribution?

Nu är jag ny på både linux och RP, men när jag öppnar ip i webbläsaren står det KODI i loggan. I finder står det OpenELEC.

Har kopplat in en raspberry pi (senaste modellen) via kabel (som går i väggen) till min router. Har använt kabeln tidigare så vet den fungerar.

Öppnar jag webbläsaren med ip 192.168.1.85 kommer jag åt min raspberry pi och den kommer upp som en ny nätverksenhet i finder så jag kan bläddra runt bland mapparna.

Dock vill jag kunna ansluta via ssh genom terminalen så jag kan köra lite kommandon och installera mjukvara etc. Skriver följande i terminalen:

ssh [email protected]
Och får då upp följande felmeddelande "ssh: connect to host 192.168.1.85 port 22: Connection refused"

Jag har öppnat 22 i min brandväg samt bockat i "fjärrinloggning" under inställningar -> delning -> fjärrinloggning på min mac.

Vad är problemet? Tips på felsökning?

Ursprungligen av barbapappa_86:

Google gav mig det här:
http://www.samsung.com/uk/support/model/SL-M2...

En FW-fil som ska vara för "all OS".

Denna du menar?

Firmware File(SPD 용 펌웨어)
All OS

Det är väl för att uppgradera programvaran i skrivaren? Hur gör man det föresten, eller kanske är en guide som man följer från datorn? Men drivrutinerna för datorn då?

Jag har en laserskrivare "Samsung Xpress M2022w" samt en äldre macbook med OSX 10.7.5.

När jag installerade skrivaren med den medföljande CD:n fungerar det att skriva ut både med kabel samt trådlöst och NFC. Dock efter ett tag när både dator och skrivare stängts av några gånger hittar inte datorn skrivaren. De flesta gångerna har det varit att den bara står och letar skrivare när jag ska skriva ut trådlöst. Vissa gånger har det inte ens gått att hitta skrivaren via kabel. Problemet har dock lösts genom att jag installerar om allt en gång till från CD:n.

Funderar på om det kan hjälpa att ladda ner nya drivrutiner samt kanske firmware till skrivaren. Har dock haft svårt att hitta det då det kommer upp nedladdningar för Windows (inte OSX) samt så många alternativ att jag inte vet vilka jag ska ladda ner. Något som vill hjälpa mig hitta rätt?

Några andra tips på vad det kan vara? Har även tankar på om det kan vara routern som använder mobilt bredband. Routern har dock aldrig krånglat innan och surfa är inga problem.

Har en äldre mac (se bifogad bild). Har märkt att många program inte stödjer uppdateringar längre ex Google Chrome. Vilken är senaste versionen av OX jag kan köra utan att datorn blir sämre och känns som sirap?

Ursprungligen av reboot81:

https://www.tripmode.ch/ kostar en slant dock. Finns inte mycket annat som gör vad den gör.
PeakHour3 kan vara ett alternativ.

Tyvärr kräver tripmode OX X 10.10, har en rätt gammal macbook

Jag har OS X 10.7.

Kör mobilt bredband på macbook och tycker att det börjat förbrukas mkt av min surfpott trots lite användning. Vill ha något program som övervakar min surfmängd på datorn och om det är något annat program i bakgrunden som slukar allt. Tips? Gärna gratis.

Testa CleanMyMac. Rensar tempfiler etc men krymper även många applikationsfiler genom att radera språkfiler man inte behöver (Svenska och engelska bör räcka). Ta även en titt på din OS X installation. Har du installerat alla språk och alla drivrutiner för skrivare (majoriteten bör du kunna avinstallera)?

Tänk även på att avbrutna nedladdningar från torrent, iTunes etc kan lägga sig någon annanstans som temp-filer. Kolla upp var.

Genom att dra ett program till papperskorgen finns det fortfarande kvar massa saker utspritt under "Bibliotek" etc.

Finns det någon bra avinstallerare till Mac OS X som tar bort allt för ett program när man tar bort det?

Ursprungligen av Dalle:

Och detta är helt korrekt.
Använd istället din iPhone för att styra musik och film på din Air.

Egentligen använder jag bara Chromecast så skulle vilja kunna styra en film i Chrome och hört man kunde programmera om kontrollen. Finns det någon app som kan hantera (pause, spola) en film som spelar i Google Chrome?

När jag köpte en vit macbook för ca 7 år sedan fick jag med en fjärrkontroll som man kunde pausa och stoppa filmer på macbook. Har nu köpt en ny macbook air. Frågan är om jag kan använda min gamla fjärkontroll till min nya mac? När jag testar att trycka lite på fjärrkontrollen utan några inställningar händer inget iaf.

Har läst att fjärrkontrollen använder IR och nya macbook air inte har stöd för IR. Stämmer det är det klart att det inte kommer fungera.

Har börjat använda google foto och synkat alla bilder från min mac med google photo app. Har nu hittat en hög med CD/DVD som jag också vill lägga in i google photo. Att jämföra om det finns dubletter mellan DVD/CD och bilderna på min mac känns för tidsödande. Har tänkt att om jag bara skapar en ny mapp på min mac som synkas med google photo och lägger alla mina bilder från CD/DVD där. Frågan är dock om google photo är smart nog att inte ladda upp de bilder som redan finns en gång till eller om google photo har någon funktion för att radera dubletter.