Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anamorphic

Anamorphic

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-01-12
  • Senast aktiv 2009-05-04
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Anamorphic har skrivit i forumet.

Min gamla PowerBook G4 Titanium/800 har visat samma problem. Eftersom den är pensionerad nu och står att tuggar som server är det inget jag stör mig på eftersom det inte verkar hända när nätadaptern är inkopplad. Misstänker att det i mitt fall beror på att batteriet inte gav nog med spänning eftersom det är utslitet efter fem år (!). Varar max 15-20 minuter.

Så mitt tips.. låna ett hyffsat nytt batteri och prova om problemet kvarstår.
Skulle det vara ett fysiskt fel med glappkontakt är det väl lite lurigt att fixa.

Hårddisken är väl en av dom större flaskhalsarna i en bärbar dator. Jag skulle satsat på 7200 varv men tyvärr så finns inte det som alternativ hos AppleStore längre (?!) om du ska köpa en ny MacBook Pro. Igår gjorde jag en beställning på en ny MacBook Pro och fick nöja mig med 5400 varv på 160GB-hårddisken. Tycker dom kunde behållit 120GB:aren som fanns till förra modellen, den roterade snabbare. Hur som helst.. funkar det inte bra kan man ju alltid byta framöver.

Tror inte det är nån större skillnad i strömförbrukning mellan 7200- och 5400 varv. Hänger nog mer på vem som tillverkat i så fall.

Hur är det egentligen med skärmen i iMac 24"? Den har samma upplösning som Cinema Display 23", 1920x1200 px. Skillnaden måste då vara att det är större pixlar på iMacen eller hur?

Nån som vet nåt om svarstid på iMac? 14 ms på Cinema Display, vilket är tämligen högt jämfört med andra tillverkare.

Finns det någon möjlighet att dela samma Windows-installation mellan Boot Camp och Parallels Desktop? Varför ha två olika installationer på hårddisken?! Tar ju bara onödig plats och det kan faktiskt vara smidigt att ha båda valmöjligheterna, att starta om (Boot Camp) eller att snabbt fixa nånting parallellt (Parallels Desktop), beroende på vad man behöver göra i Windows.

Vet att Parallels Desktop använder sig av virtuella hårddiskar men går det att få programmet att läsa från Boot Camp-partitionen istället?

Någon som hunnit prova Sony Ericsson P990i och iSync? Det lär väl än så länge vara en lösning som inte fungerar. I alla fall tog det ett bra tag innan Apple visade stöd för den tidigare modellen.

Men det kanske finns tredjeparts-lösningar, eller?

Nån som läst nåt om vad som gäller med Intel-versionen av Mac OS X Server 10.4 nu när den släppts? Finns den tillgänglig som billig uppgradering för oss som äger PPC-versionen men som vill köra det på en Intel-Mac mini?

Vad finns det för sparkonton med hög ränta tillgängliga i Sverige eller utomlands? Funderade på om man kan göra en liten hacka genom att spara moms-pengar på ett konto med hög ränta eftersom jag, i min enskilda firma, redovisar moms årsvis.

Hur ligger det till med Schweiziska bankkonton som alla talar om?

Hur räknar man då ut moms på ett belopp? Alltså hur räknar man 6% moms bakåt på den totala summan 400 kr t.ex.?

Jag ska fakturera för en frilanstjänst jag utfört. Som vanligt 25% moms på detta men min kund ska även betala för mina resor och dessa är det 6% moms på.

Hur lägger man upp en faktura med olika momssatser? Behöver det anges å så vidare..

Har hört att vissa lägger på 25% även på den totala resekostnaden men det funkar inte i detta fall.

Är detta nånting som enbart funkar i Apache 2? Lyckas inte få till det i Apache 1.3.33.

Finns det andra gränssnitt för att grejja med config-filer? Hur funkar t.ex. Webmin för detta ändamål?

Får inte multihoming med flera domäner och subdomäner att fungera i Mac OS X Server 10.4.6. Har lyckats få en domän att fungera men när jag lägger upp fler domäner i Server Admin samt på dns-servern (xname.org) så går samtliga domäner till en och samma mapp på min server.

Kan inte se att detta är konfigurerat så men det är så det fungerar. Har gjort enligt manualen men nåt verkar vara knas.

Någon som använder xname.org med OS X Server som kan ge lite tips?

Jag köpte en ny Mac mini nyligen och har den som video/jukebox kopplad till min lcd-tv. Använder EyeTV 410 som DVB-T mottagare och lagrar materialet på firewire-diskar över nätverket. Det enda jag saknar är att få ut 5.1-ljud från EyeTV-inspelningar annars är det toksmidigt.

Enkelt att programmera återkommande inspelningar och om du har digitalmottagning så kan du få programguide därifrån. Lite trist att det bara gäller ca 2 dygn framåt hela tiden.

Vore intressant att få ut 5.1-ljud från EyeTV (410) då flera program i Boxer-nätet sänds i surround. Har dock inte lyckats men ska ikväll definitivt prova med den AC3-plugin som nämdes här ovan. Återstår att se om denna fungerar med min Mac mini Core Duo.

5.1-ljud i DVD Spelaren funkar kanon.

Köpte en Maxtor OneTouch III 500GB med Firewire och USB2 för en vecka sen. Har sen dess haft problem med den. Den vägrar vakna efter att systemet satt hårddisken i vila. Enheten ligger fortfarande på skrivborde och i System Profiler ser det ut som enheten är korrekt ansluten. Troligen så ligger väl all sånhär info i firewire-hårddiskens chassi och inte i själva hårddisken.

När jag dubbelklickar på hårddiskens ikon, på skrivbordet, kommer den hemska badbollen upp och det går inte längre göra något utan att starta om datorn.

Har provat att mata ut enheten efter att den gått i vila men inte heller detta fungerar. Enda sättet att få tillbaka den i användbart skick är att stänga av och på hårddisken. Då klagara Mac OS X (10.4.4) att enheten inte matades ut korrekt. Moment 22 alltså! Kunde ju inte mata ut enheten!!

Har två Maxtor OneTouch II (tidigare modellen) som jag är väldigt nöjd med. Dessa tre hårddiskar är anslutna i samma kedja så det kan ju knappast vara systemet det är fel på då dom två andra hårddiskarna fungerar korrekt.

Har jag fått ett måndagsexemplar? Har kontaktat Maxtor support men dom fattar ingenting. Man undrar ju vad det är för klåpare som sitter på supporten där.

Har även kontaktat Komplett.se där jag köpte hårddisken och man undrar ju om dom läser vad man skriver till dom när dom kommer med så korkade förslag på lösningar.

Eftersom mina två andra hårddiskar funkar klockrent är det ju glasklart att något är galet med nya hårddisken. Antingen firmware-mässigt eller fysiskt. Vad tror ni?

Har planer på att göra en ganska stor investering såhär innan nyår för att slippa skatta bort allt och dels ha något som kan generera vinst kommande år. Visst räknas väl investeringen på det år/datum som fakturan är skickad? Alltså inte på sista betalningsdag som är 30 dagar framåt i januari?

Råder lite förvirring angående detta då det från vissa håll påstås att detta kan ställa till det med det årsbesked som Skatteverket får från banken. Alltså att pengarna fanns på kontot vid årsskiftet, eftersom jag gjorde investeringen i december men betalade 30 dagar senare i januari.

Vad gäller? Hur fungerar sånt här över årsskiftet? Är ny i gemet. Har enskild firma ska väl tilläggas.