Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Anamorphic

Anamorphic

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-01-12
  • Senast aktiv 2009-05-04
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Anamorphic har skrivit i forumet.

Är det hårdvara eller mjukvara som känner av om det är ett giltigt SIM-kort i iPhone? Det jag är på jakt efter är att få Firmware 2.0 i min iPhone 2G och då jag redan har Telia som operatör kanske det funkar med en enkel uppdatering i iTunes utan hackande, eller?

Har provat mitt SIM i en kompis iPhone 3G och det var inga problem.

Ska ju med senaste firmware 7.3.1 gå att använda även AirPort Extreme med en USB-hårddisk och med Time Machine. Men.. AirPort Extreme hittar inte min WD Passport 320GB-hårddisk ansluten via USB. Hårddisken är på så det funkar så långt men den dyker inte upp i AirPort verktyg och Hårddiskar.

Hårddisken är formaterad i Mac OS Extended (journalförd), alltså HFS+. Den funkar utan problem när jag ansluter den till datorn så vad kan vara knas?

Uppdaterade precis upp min iPhone till 1.1.3, som är köpt i september 2007. Den var tidigare uppdaterad till 1.1.2 med hjälp av INdependence och upplåst med iPhoneSIMfree.

Jag gjorde såhär..

1. Uppdaterade till 1.1.3 i iTunes (Vet inte om Återställ/Restore är bättre, antar att det rensar hela telefonen då.)
2. Laddade ner iJailbreak 0.5.3 (http://code.google.com/p/ijailbreak/)
3. När iTunes är klart kommer det att klaga på att SIM-kortet inte fungerar. Klicka OK och låt iTunes vara öppet och starta sen iJailbreak.
4. Klicka Jailbreak, jag valde sedan Unlock.
5. Väntade cirka två, tre minuter medan all text far förbi på telefonens skärm, sen var allt klart!

Allt verkar funka so far.

Ursprungligen av wunderbaren:

Status: Aktiverad
Upplåst mot operatörer: Nej

Jag var så himla nyfiken på 1.1.1, och när iNdependence släppte aktiveringen till den så var jag tvungen, visst jag förstörde nog hela operatörslåsningen för ett bra tag framöver och jag kan inte ringa med den, men det spelar ingen roll, för nu har jag allt jag vill ha;

- Riktigt riktigt bra svenskt tangenbord, funkar skitsmidigt när man väl lärt sig
- iTunes Store
- TV-ut på iPoden
- Mycket högre volym (märkbart)
- Snabbare åtkomst till iPoden när man surfar
- Man kan äntligen surfa och lyssna på musik samtidigt

Man ska notera att alla veckodagarna är på svenska, samt tangenbordet då.

Fråga gärna om 1.1.1 så svarar jag

UPDATE: Har hittat en "svensk" bugg i tangentbordet, där det ska stå "enter" står det istället "tillbaka".

Musiken man köper i iTunes WiFi Store, som man sen för över till iTunes hamnar i en spellista som heter "Inköp på iPhone".

Hur fick du allt på svenska utan att lägga in SwePhone? Har precis uppdaterat till 1.1.1 och låst upp med iPhoneSimFree men som default är det varken svenskt tangentbord eller översatta applikationer.

Beställde nya Mac mini 2GHz/2GB/160GB från AppleStore nån dag efter att de släpptes i augusti. Öppnar lådan, kopplar upp datorn.. inte ett ljud! Inget Mac-ba-dong-ljud alls. Helt död! Försökte starta från cd men det gick inte heller. Fick inte ens ut skivan efteråt. Ringde Apple support och efter 40 minuters snack fick jag dom att förstå att den var död, så kallad Dead On Arrival (DOA). Dom skulle genast skicka över en ny med högsta prioritet samt att den döda Mac minin skulle sändas tillbaka.

Knappt fem dar senare kommer den nya. Den är inte heller så sugen på att starta första gången utan tvingas hålla inne ON-knappen så den stängs av å så vid andra start-försöket kommer den igång. Jippie! Men attans vad den låter. Fläktarna går hela tiden.. allt mellan halvfart och full fräs jämfört med min gamla Mac mini 1.66GHz som knappt hörs. Vad är knas?

Är det någon mer här som har en ny Mac mini 2GHz och där fläktarna surrar ovanligt högt eller är det bara jag som haft otur å få två riktiga måndags-ex?

Någon som hunnit skaffa en Samsung U700 ännu? Fungerar det att synka kontakter (Adressbok) och kalender (iCal) via iSync?

Går det att surfa med Turbo-3G över telefonens Bluetooth och en Mac?

Är telefonen bra i övrigt med användargränssnitt - menyer, knappar, snabbhet o.s.v.?

Senast redigerat 2007-08-04 09:21

Kom på en rätt så smart lösning enligt mig själv.. som jag precis provat och som faktiskt fungerar med i alla fall 3 partitioner. 2 Mac OS X Extended och 1 MS-DOS-partition. Jag gjorde såhär..

1. Laddade ner Boot Camp och brännde Apples drivrutiner för Windows XP på en CD.
Denna skiva behövs för senare installation, när Windows XP-installationen är klar.

2. Startade om datorn från Mac OS X Installations DVD (10.4.8)
3. Partitionerade med 3 partitioner (2 Mac OS X Extended, 1 MS-DOS)
4. Installerade Mac OS X 10.4.8
5. Startade om och installerade Boot Camp 1.1.2
Om du startar Boot Camp efter installation så nekar det dig att installera Windows eftersom det inte stöde fler än en (1) partition. Men lugn..

6. Mata in Windows XP installations CD och starta om datorn, håll in C-tangenten vid uppstart.
Så.. nu startar datorn från Windows XP-skivan och du kan installera som vanligt. Det som kan hända vid första omstarten under installationen är att datorn startar upp i OS X. Men då är det bara att vänta på uppstarten och sen gå in i Systeminställningar/Startskiva och välja Windows XP och starta om. Behåll CDn i datorn.

7. Installera drivrutinerna från skivan du brände tidigare. Klart!

Det här fungerade på min MacBook Pro av senaste modell. Lämnar inga garantier.

Fick min idag. TNT har när jag talat med dom i telefon sagt att dom levererar mellan 10-13 eller 14-17. I alla fall när det gäller Stockholm. Kan kanske skilja sig ute i landet.

09.27 stod det »Out For Delivery» och dom var här en timme senare. Lilla Julafton!

Mac mini lär troligast uppgraderas i januari på MacWorld Expo. Inte så långt kvar dit.

Ursprungligen av Emanuel L:

Men vad ska du med 3GB RAM till Vad jobbar du med?

Det är tungt att jobba med RAW-bilder.

Min är också »Out For Delivery» idag onsdag. Ett tips (.. erfarenhet från tidigare TNT leveranser) är att hålla koll på när dom dyker upp om ni inte lämnat portkod så dom kommer in. De ringer sällan i förväg å berättar att dom är på väg utan kommer oanmälda. Kommer dom inte in vid detta tillfälle åker grejjerna tillbaka till deras lager och du tvingas vänta ytterligare minst en dag på leverans. Jag ringde å gav dom min portkod när det började dyka upp info på TNT Tracker.

Inte alla som har portkodsproblemet men ni hajjar.

Apples 1080p-trailers fungerar inte till 100% med min Mac mini 1.66 GHz CD, 2 GB RAM. Hackar bitvis. 720p är inga problem.

Imorgon får vi se hur detta funkar på en MacBook Pro 2.33 GHz C2D, 3 GB RAM.

Verkar vara detta som gäller. Hade själv önskat att kunna köra OS X 10.4 på en partition, 10.5 på en och Win XP på en tredje.

Funkar detta även med trådlöst tangentbord och mus? Alltså att väcka datorn ur vilan.

Min har skickats från Apple Store idag den 30:e oktober, beställde den 24:e.
Det är en MacBook Pro/2.33GHz/3GB/160GB/Glossy och beräknas levereras innan den 10 november (?!). Hur svårt ska det vara att skicka från Irland egentligen?