Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
isabellenorman
  • Plats Piteå
  • Registrerad 2005-01-16
  • Senast aktiv 2010-09-14
  • Antal inlägg 3

Foruminlägg

De senaste inläggen isabellenorman har skrivit i forumet.

1

Hej!

Jag skulle vara jätteglad och tacksam för lite hjälp. Jag vet det har skrivits en del i detta ämne här, men jag får inte riktigt grepp om det hela.

Jag driver ett aktiebolag och skulle vilja köpa mig en bättre bil i företaget. Kör just nu en gammal privatbil där jag debiterar företaget 18,5/mil. Jag är inne på att köpa en ny Renault Clio som kostar runt 120-140.000:-. Jag kommer egentligen inte att köra särskilt mycket med denna bil, skulle tro runt 1000-1500 mil/år där 1/4 är privat körning.

Vad är då bästa för mig? Att köpa bilen i företaget (firman går bra och har råd), eller att leasa den? Vad är mest förmånligt? Får jag inte dra av halva momsen om jag köper den? Och visst blir jag förmånsbeskattad i bägge fallen? Är det kanske till och med bättre att köpa den privat (men då ta ett billån)?

Sedan undrar jag hur det funkar med bensin. Kan jag välja att betala bensinen privat och istället debitera firman en reseräkning på 9:-/milen enligt en resebok efter månadens slut? Känns som att det skulle vara betydligt enklare än att hålla reda på varenda privat mil.

Jag är jättetacksam för alla tips jag kan få.
/Isabelle

Hej!

NickZse: Jag har testat det men det har inte fungerat. Men nu, hör och häpna, installerade jag om drivrutinerna i Macbooken och då fungerar det plötsligt! Tack! Nu gäller bara att hitta en bättre skrivare.

pesc: Jag har sladd till G5:an och Macbooken trådlöst. Airport Expressen har en router (vad jag förstår!). Jag är inte riktigt hajj på hårdvarutbitarna.. Men nu funkar det i alla fall, åtminstone ett tag..

Hej!

Jag planerar att köpa en skrivare som funkar i nätverk. Som det är nu har jag Airport Express på övervåningen där nätverket är trådlöst, däremot räcker inte signalen genom all betong (bor i ett stort hus) till kontoret på nederplan, så dit har vi dragit en sladd från Airporten. Jag har en skrivare i dagsläget, och den är kopplad till min G5:a i kontoret på nederplan, men den kommer jag alltså inte åt via Macbooken på övervåningen.

Så; nu tänker jag köpa en nätverksskrivare till kontoret på nederplan. Tanken är att jag ska komma åt den även från övervåningen. MEN. Hur ska jag lyckas med det? Ifall jag kopplar ihop skrivaren med min G5a i kontoret, kommer min Macbook åt den via G5:an på något sätt?

Är mycket tacksam för hjälp! Skulle även gärna få tips på bra skrivare. Jag är en formgivare och webbutiksägare som har stort behov av en bra skrivare som både kan skriva ut snabba kvitton och fina färger.

Tack!
Isabelle (Isa Form - Isabelle Norman - Grafisk Formgivare)

1