Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Gabriel Malmqvist
  • Registrerad 2002-01-09
  • Senast aktiv 2008-10-18
  • Antal inlägg 202

Foruminlägg

De senaste inläggen Gabriel Malmqvist har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Nicklas Högås:

Jag tycker det resonemanget är lite fel. Poängen med datorer är att de kan användas till så många olika uppgifter - desto fler saker datorn klarar av, desto bättre. Om iMac görs till en bättre speldator så står den sig bättre mot de alternativ den konkurrerar mot.

Mac är av tradition inte någon bra plattform för spel, men vad jag har förstått så har Apple (möjligen) vaknat på senaste tiden och insett att folk även vill leka med sina datorer. (Här finns uppgifter som får det att verka som om Apple gärna stödjer spelande på sin plattform.)

Det handlar kanske om utvecklingskostnader och vad prislappen skulle bli på en iMac med bättre grafikkort.

För mina behov fungerar Mac bra som speldator, och att bara avfärda idén att man skulle kunna förbättra iMacen på det området är väl onödigt?

Jag avfärdar inte idén. Jag säger bara att iMacens målgrupp *inte* är spelgalna fjortonåringar. Sedan motsätter jag mig påståendet att "de flesta hemanvändare vill spela på sina datorer" vilket är struntprat.

Ursprungligen av Ciryon:

Jag och rätt många andra här på 99mac älskar att spela på Mac och gör det både mycket och ofta. Förmodligen för ofta för vår egen hälsa.

Ciryon

Jag påstår inte att ingen vill spela på Mac-plattformen. Men de som absolut kräver bästa grafiken och de senaste spelen väljer inte Mac för detta ändamål. Ej heller väljer de Dell-datorer i iMacens prisklass.

Ursprungligen av Tim:

Hur får de ut värmen från skapelsen? Syns inte så många hål för varm luft att komma ut ur datorn.

På undersidan sugs luft in med hjälp av fläktar och bakpå längst med övre halvan finns det en "skarv" där varm luft lämnar höljet.

Skarven synd på denna bild:
http://www.macobserver.com/gallery/Booth-MacG5/IMG_0299

Ursprungligen av J Thomas E:

Har den, som cuben, en extern strömlåda?

/T

Nej, den är inbyggd.

Ursprungligen av The Real Viking:

Håller med kritiker om att grafikkortet inte är det bästa. De flesta hemma användare vill gärna spela spel.

Bara för att *du* gärna vill spela spel så gäller inte detta alla. Denna datorn är en bra hemmadator för konsumenter *samt* för både utbildningsinstitutioner och företag. Speltokiga gör sig ej besvär - med Mac överhuvudtaget.

Ursprungligen av miri:

dvd 4ggr? omodern vid lansering?

4x därför att det är en bärbar DVD-brännare som sitter i iMacen. Precis som i Powerbooken.

Ursprungligen av Mondo:

Hela höljet, utom den smala grå listen runt om, är av aluminium. Jag vet eftersom jag sett PowerBöcker med bucklor i plåten. Plast bucklar sig inte: den spricker. Däremot är det sant att plåten ibland får svarta prickar eller en sorts porer. Vad det beror på vet jag inte säkert, men aluminium är ju ingen ädelmetall.

Vad jag förstått så kan det uppstå skador på aluminiumet genom svetten från händer och armar. Saltet "fräter" tyvärr på metallen. Oftast drabbar detta just området nedanför tangentbordet då det är där man vilar undersidan av armen vid skrivning och markörstyrning(!).

Jag läste någonstans att "Spotlight" kommer att ha åtkomst ända in i Mac OS Xs kernel. Detta skulle i så fall innebära att systemet, istället för att periodvis tvingas indexera hårdiskens innehåll, kan förlita sig på ögonblicklig information från kerneln om förändringar i hårddiskens filer.

Vi är nog lösningen på spåret. Jag kör 128-bits WEP. Om jag i inställningarna till Airport-stationen väljer bort att använda WEP så fungerar helt plötsligt Airport fint i Mac OS 9. Men helst vill jag ha igång WEP på mitt nätverk. Har du något förslag, Jonas?

Ursprungligen av Jonas Mellander:

Skriver du in ett Airport-lösenord eller en WEP-nyckel? (Om de senare, skriver du det i ASCII-form eller hexadecimalt?)
Är det vanlig AirPort (inte AirPort Extreme)?

Hej Jonas! Det är vanliga Airport med basstation och internt kort från Apple.

Airport-lösenord eller WEP-nyckel? Jag vet inte skillnaden på dessa två. Men jag _tror_ att det är bara ett vanligt lösenord som det är frågan om. Jag ombads i Mac OS X skriva in ett lösenord för basstationen och det gjorde jag. Men kanske är det här skon klämmer? ASCII eller hexadecimalt?

*Denna hjälpförfrågan är ursprungligen utlagd i forumet Nätverk & Säkerhet, men vid närmare eftertanke så borde den nog publicerats härinne istället. Jag hoppas att medlemmar/moderatorer har överseende med att jag försöker igen*

Jag har stött på ett problem som jag hoppades kunna få hjälp med. Jag har en Powerbook vars hårddisk är partitionerad i två delar. På varsin partition huserar Mac OS X, respektive Mac OS 9. Datorn är kopplad till internet via en Airport station från Apple.

Att koppla upp sig mot denna fungerar fint under Mac OS X. Men i 9:an är det en annan femma.

Systemet vägrar koppla upp sig mot stationen och påstår att jag använder fel lösenord för att logga på den. Men jag använder rätt lösenord - precis samma lösenord som fungerar problemfritt i Mac OS X.

Härmed vänder jag mig, med mössan i hand, till den samlade 99mac intelligentian, av vilken jag hoppas erhålla svar och vägledning

Jag har stött på ett problem som jag hoppades kunna få hjälp med. Jag har en Powerbook vars hårddisk är partitionerad i två delar. På varsin partition huserar Mac OS X, respektive Mac OS 9. Datorn är kopplad till internet via en Airport station från Apple.

Att koppla upp sig mot denna fungerar fint under Mac OS X. Men i 9:an är det en annan femma.

Systemet vägrar koppla upp sig mot stationen och påstår att jag använder fel lösenord för att logga på den. Men jag använder rätt lösenord - precis samma lösenord som fungerar problemfritt i Mac OS X.

Härmed vänder jag mig, med mössan i hand, till den samlade 99mac intelligentian, av vilken jag hoppas erhålla svar och vägledning.

Den här artikeln har begåvats med en titel som hade gjort en kvällstidningsredaktör stolt.

Björnström, vänligen se mina ovanstående inlägg. Är något fel och i så fall vad?