Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
crownswe

crownswe

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-01
  • Senast aktiv 2021-09-14
  • Antal inlägg 357

Foruminlägg

De senaste inläggen crownswe har skrivit i forumet.

Fortfarande 8:or kvar här. Verkar vara 16 som såt slut i så fall.

Med tanke på att väntetiden på nästa sändning enligt Telia är minst tre veckor borta på 16 GB modelen, så ta chansen! Ut i regnet med dig!

Verkar ha varit tvärtom här, vit försvann först.

Stod nån timme vid butiken i Stockholm / Ringvägen just nu, men det var bara 7 16GB kvar och typ 40 före mig i kön. Ser lika ut överallt antar jag?

Ingen verkar köpa 8 GB, det finns det massor av men ingen köper dem.

Jag gav upp och köpte en på telia.se Tre veckors leveranstid på svart 16 GB... Chansade på en vit så får vi se om det går fortare.... Blir man ju lite unikare ockå

Förstår inte problemet? Vem blir blåst? I värsta fall måste köparen skaffa ett abbonnemang hos en annan operatör än 3. So what? Det är en Iphone ändå.

Sen fungerar mitt 3 SIM i en icke-3G telefon (min gamla Nokia) så varför skulle det inte fungera i en Iphone?

Jaja, har inte så mycket koll på Iphone...

Jo, precis vad jag menade med att hela 8800 serien snart är utfasad. Ingen idé att satsa där.

Men kanske kunde ett 3870X2 boota tillsammans med ett OS X kompatibelt kort.

Tack för inlägget!

Inte en chans att ett GT får upp fler FPS än ett GTX eller ULTRA dock. Dessutom fick vi vänta nästan två år på 88XX serien, så jag räknar med minst ett år innan 3870X2 eller liknande kommer till Mac.

Sen när du säger att du kan köra Crysis på max så är det säkert så, med vad säger FRAPS om FPS:en? Ska det vara en rigg som klarar tävlingsspel så räcker det inte med att det inte hackar... Jag struntar i att ha bil och plöjer ned pengarna i datorer istället så jag prioriterar prestanda. En del kommer säkert att klara sig på ett enkelt GT kort, men merparten av de mer seriösa spelare jag känner kör åtminstone två dylika kort med SLI för att få acceptabel prestanda. Det är bara att se benchmarks på vad ett enkelt GT klarar så inser jag att det inte räcker för mig. 512 MB är också snålt för större skärmar än 22".

Men, som sagt. Syftet med min fråga var inte att starta en "räcker 8800 GT för mig" tråd, utan främst att få svar på om det går att få ett 3870X2 att fungera i en Mac Pro parallellt med ett kort som klarar OS X. Förmodligen skaffar jag en Mac Pro ändå och kör bara Vista med ett 3870X2, och när den inte orkar med längre stoppar jag i standardkortet och vips får jag en grym OS X dator.

Ja, nu är det den tiden på året då jag funderar på att helt skippa PC och även gå över till Mac för mer grafiktunga saker. Jag har en Imac (och en Macbook pro som är till salu ) och en PC modell grymmare, optimerad för spel och liknande,

Mac Pro är en grym burk, men med 8800 GTX och Ultra på väg ut (bara nån, några månader kvar) och dessa redan omsprungna av Radeon 3870X2 så känner jag att jag inte vill lita på ett klenare 8800 GT i Windows (man vill ju maxa Crysis på 24 tummare, och gärna morgondagens nyheter också ). När min mac pro hinner anlända om någon månad är 9XXX serien troligen på väg av bandet och det är inte kul att börja steget efter, speciellt när det bara är ett förra generationens mellankort som är valbart. För OS X bruk är det naturligtvis helt onödigt med mer än ett 8800 GT, men nu är det games för windows vi pratar om...

Då uppstår en nygammal fråga, kan ett Radeon 3870X2 samsas med standardkortet? Jag utgår från att det är omöjligt att använda 3870X2 i OS X. Någon som fått sin och prövat med någon kombination av PC- och Mackort i o bootat ännu, eller har ni inte hunniit få hem dem? Lite trist att sitta med en Mac Pro som inte kan köra OS X så jag är tacksam för all hjälp, länktips, tester etc

Om du vill kunna köra både OS X och Vista / XP på samma kort finns bara ett alternativ när det gäller 8800 GT, nämligen det som Applestore säljer. Det ska dock släppas ett kort som fungerar även till 07 modellerna av MacPro.

Jag tror att vi borde ha klistrat någonstans att PC-kort generellt inte fungerar till EFI-macar om OS X ska användas. Sen kunde vi uppdatera med vilka som kan flashas om. Nu finns iofs inget 8800 GT som kan flashas för macbruk.

Äh, kom igen! Ta det med lite humor!

Detta är inte Toms Hardware eller Sweclockers. 99mac är datorsveriges motsvarighet till Lunarstorm

Ursprungligen av Patbos:

Visst, dom skulle kunna lära upp med bättre moral, gå in på den biten rejält.
Men åter igen... dom driver ett företag som ska tjäna pengar... Inte en välgörenhetsorganisation.

Vi kan väl enas om att skolan borde lära eleverna att inte bryta mot lagen, och att om dom ändå gör det, inte framträda med namn och bild i en tidning? Speciellt när den part vars mönster och varumärke man utnyttjar inte är direkt sena med att dra fram en armé av advokater....

Diskussionen handlade om själva UF företaget eller tillverkaren bryter mot lagen, och det har vi utrett:

UF bolaget bryter mot både svensk lag och EG-rätt.
Tillverkaren mot internationella överenskommelser och möjligen nationell rätt beroende på var de håller hus.

Om lärarkåren på den aktuella skolan såg dessa ipodkopior och inte insåg ovanstående kanske de inte borde vara lärare. Då HAR dom endera för dålig kunskap eller alltför låg moral.

Jupp, håller med. Hoppas att tidningen gör ett uppdöljningsreportage dock. Vore kul att höra lite kommentarer från Apple och höra rektorn be om ursäkt, en hysterisk nämndordörande etc

Nåja, stackars elever. De skrev i artikeln att flera lärare köpt av dem. Dessa lärare har endera:

1. Noll koll

alt

2. Noll moral

Jaja, om det nu är dåligt omdöme hos läraren eller flagrant okunskap är väl mindre viktigt. Men skolan borde plocka bort dylika lärare från UF programmet, för uppenbarligen har de inte nödvändiga kvalifikationer.

Eller vad säjer ni, nån borde väl ändå ta ansvar för fadäsen och börja räkna på sin uppsägningstid?

Till alla som skriker lås hela tiden. Varför då? Det här är det enda datorforum där såna här pseudopolitiska diskussioner frekvent förekommer. Det är dessa diskussioner jag främst associerar med 99.se Ska man diskutera den praktiska nyttan av SATA-300 kan man väl göra det på mer teknikst inriktade forum. Det gör i alla fall jag.

Den som använder ett registrerat mönster utan tillstånd gör sig
skyldig till mönsterintrång. Åberopa marknadsrättslagen vid
vilseledande efterbildning.

Sjätte paragrafen inleds med: "En näringsidkare får vid
marknadsföringen inte använda efterbildningar som är vilseledande
genom att de lätt kan förväxlas med någon annan näringsidkares kända
och särpräglade produkter."

Om designen i sig också fungerar som varumärke, kan man hävda varumärkesintrång.

Ursprungligen av Baron:

Hur många skulle ringa till Sony om de såg en Somy-tv som var förvillande lik en Sony-tv men hälften så dyr?

Mja, möjligen ARN eller konsumentverket. Om någon försökte lura på mig en falsk Sony produkt alltså. Men visst, varför inte tipsa Sony så bedrägeriet kanske upphör?