Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
crownswe

crownswe

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-01
  • Senast aktiv 2021-09-14
  • Antal inlägg 357

Foruminlägg

De senaste inläggen crownswe har skrivit i forumet.

Hej!

Jag har en Akitio Node med ett Titan X kopplad till min MBP Pro Touch 15". Fungerar utmärkt i MacOS men krånglar i Win 10. Ser kortet och har flashat Noden till senaste FW. Endera låser sig allt vid boot, eller sågår den inte att använda om den pluggas in i efterhand. I MacOS är det klockrent.

Guiderna till att fixa låsningar vid boot är mindre pedagogiska så jag tänkte kolla om någon här har en fungerande setup, eller tips på en guide som fungerar bra? Det torde vara "problem 12" som beskrivs på sina håll. Jag har inte hittat någon som löst det så att det fungerar vid varje boot. Ska det krångla eller fungera 50/50 får det tyvärr bli en separat PC på skrivbordet (vilket jag hoppades på när det nu äntligen verkade finnas ett sätt att spela på Macen.

Jag valde mellan en MacBook pro 13" eller en Lenovo X1 Carbon vilka ligger ungefär lika i pris. Till slut beställde jag en MacBook pro 15". Jag har kört en Surface 4 fram tills nu som var dyrare än dessa. Portar har jag inte så mycket behov av då i princip allt jag arbetar mot är molnbaserat, och någon musikproduktion håller jag inte på med. Min iPhone och iPad har jag inte kopplat till någon dator på flera år och jag vet inte varför jag skulle börja nu.

Jag tycker MacBooken är acceptabelt prissatt. Klart det skulle gå att komma billigare undan med en HP Elitebook eller en Dell XPS. De kostar mellan 16 - 18 tkr nu. Sen är alla lite dyrare vid lansering och sjunker sedan.

Men jag håller med om att konsumentversionen av Macbook och Air behöver få mer kraft under huven för att ge hemanvändare ett bra och prisvärt alternativ.

Jag tittar in här var tredje månad och hoppas på rykten eller nyheter om en desktopmodell för konsumentmarknaden.

Så nytt rykte om event, nytt hopp

Ett omdöpt HD 7970M (dvs R9 M290X) eller dubbla FirePro D300 kan rimligen inte fortsätta att vara mina enda val? Jag hankade mig länge fram på Mac Pro Alu med dyra "förra generationens" GPU men har nu gett upp att försöka ha en stationär mac.

Såvisst, skulle en Air Pro eller Skylake macbook pro dyka upp så får det väl bli ett köp.

Men kommer det en riktig desktop kommer jag tälta utanför butiken.

Ursprungligen av Hunter78:

Vilken model av Clevo är det du har?

Tror den heter W86CU. Inte säker, sitter på tåget nu.

Ursprungligen av Ollebro:

aha den där som du får 9 timmar batteri ur menar du?

Nej, det är inte läge att glömma nätadaptern hemma. Men den är också gammal, borde inte tekniken gått framåt? Jag trodde det var därför Apple hoppar på ny teknik så sent, för att förbättra och förfina teknik som är etablerad istället för att alltid ha med det senaste. Menmen, Macbook har väl aldrig varit tänkt som en desktop replacement så jag kanske har orealistiska förväntningar.

Skulle bara vara roligt att få köpa ett rejält kraftpaket av märke Apple (läs fallossymbol) som skulle imponera på omgivningen. Men jag får nöja mig med att folk är avundsjuka på OS X i alla fall.

Gårdagens teknik?

Jag menar, min Clevo har en fyrkärnig i7 och inget dassigt 330M grafikkort och den är snart ett år gammal. Visst, Apple har aldrig brytt sig om grafiken men varför så svag processor?

Jaja, det får bli en ny stationär mac då

Ursprungligen av Jawo:

Detta har dock inget med iPad att göra.

iPhone må enligt vissa vinna över DS/PSP, men det gör den enbart för att man alltid bär den med sig. Den har inte bättre spel, grafiken är inte bättre (DS borträknad) och kontrolleringsmöjligheterna är inte bättre. Men man bär den alltid med sig. Således spelar man mer på den än på DS/PSP.

iPad kommer man förmodligen inte alltid bära med sig, även om man skulle det är det inget som man enkelt sliter fram och spelar på i 5min.
Den för stor.
Att enbart ha touchkontroll, dessutom på en mycket större yta är inget som andas succé.

iPhone har bäst hårdvara sett till grafik och processor (ARM 1170 istället för PSP:ns iPT 640). I terorin skulle en iPhone kunna emulera en PSP, en 3Gs tickar i 600 mhz på en modernare plattform, och har 256 MB RAM (mot PSP:s ynka 64). Därför går det inte att jämföra med wii, eftersom den hårdvaran är sämre än 360 och PS3, medan iPhone är mer kraftfull än PSP och NDS.

Kontrollmöjligheterna är kanske bättre på NDS, men PSP:n är helt usel i det avseendet. Med accelerometer och touch är iPhone kanske jämförbar med wii i det avseendet. men vill du emulera Playstation och Amiga eller liknande kanske det är bättre att satsa på en iControlpad så du får knappkontroller till din iPhone. Men till strategispel är iPhone överlägsen PSP.

Många spel till iPhone håller inte måttet, och många finns till både PSP och iPhone. Men iPhone får just nu fler stortitlar och unika spel, och har fått med i stort sett samtliga stora speltillverkare. Så räknar vi riktigt stora spel av hög kvalitet ligger PSP i lä. Även om de med PSP GO försöker efterlikna Apple.

Men jag håller med om att ipad:en inte kommer att konkurrera ut bärbara spelkonsoller.

Ursprungligen av Jawo:

På vilket sätt gör den det menar du?

På vilket sätt gör det det INTE?

Fakta 2009:

Nintendo DS sett en halvering av vinsten under det senaste kvartalet. Från 133 biljoner Yen året innan till 64 biljoner för samma period i år. (IDG)

”Om vi inte tydligt kan visa våra kunder varför de ska betala massa pengar för att spela på Nintendos hårdvara med Nintendos mjukvara och därmed välja bort spel på mobilen eller iPhone så är vår framtid mörk" - Satoru Iwata, chef för Nintendo (IDG)

The Journal citerar researchföretaget DFC Intelligence som säger att handhållna spelkonsoler som Nintendo DS och Sony PSP har nått ett maxtak. Företaget tror vidare att Apple kommer vara ledare inom handhållna spel inom de närmsta fem åren med en ökning i omsättningen från 46 miljoner dollar 2008 till mer än 2,8 miljarder dollar år 2014.

Apple själva skröt senast på ett event i september att de då hade 21 179 spel (med allt från titlar som Tetris, The Sims 3 och Metal Gear Solid, Red Alert, madden Football etc) och underhållningstitlar tillgängliga i deras Appstore, jämfört med Nintendos 3680 och Sonys 607.

EA Games säger sig generera störst vint på iPhone jämfört med övriga handhållna format. (EA USA).

Min DS och PSP samlar damm sedan iphone kom ut. Mycket bättra med typ Civilization revolution på iPhone än på DS, bättre varianter av COD på iPhone etc....

Ursprungligen av Jawo:

Det är verkligen ingen spelkonsoll, ytterst få spel som kommer funka bra när det bara är en touchscreen.

Det är därför iPhone sopar mattan med PSP och NDS just nu?

Jag släpar med mig en i7 / M280GTX på fyra kilo eftersom min macbook inte orkade mer, och den är inte så praktiskt att ta upp på flyget. iPhonen min är lite liten att läsa på, och skriva är inget kul. Denna blir perfekt för att ta upp på resan, eller ha i handen när man föreläser! Alla som undrar "vd ska man med denna till" har uppenbarligen aldrig knatat runt med en netbook med taskig prestanda och ful design. Denna äger en netbook vilken dag som helst!!!

Jag sålde av min netbook och min sony reader för att jag räknade med en ipad. Chansade rätt! Hurra!!!

Vågar inte gå och lägga mig, ska beställa två stycken. En till frugan och en till mig! Måsta man sitta och trycka på refresh hela natten nu? :S Om jag inte fått beställa en blir det sura miner här när hon kommer hem....

Jag har idag en i7 Clarksfield i min bärbara (en Clevo), kombinerat med ett Geforce 280m GTX kort. Datorn har 15,6 tums skärm och väger ca 3 Kg. Tror inte Apple ligger långt efter i utvecklingen, utan rimligen blir det minst clarksfield i pro:n om den kommer ut innan årsskiftet.

Hoppas nu bara att de inte väljer ett för klent grafikkort igen, för då kan jag tänka mig en macbook pro till jul.

2560 x 1440, drivet av ett HD 4850 512MB?

Hur tänkte dom då? Jaja, ingen idé att dra dit bootcamp för spel i alla fall... Liksom inte läge att dra på AA eller andra effekter

Det är förbjudet att gå mot rött ljus i gångsignal. Om man befinner sig på körbanan eller cykelbanan, då signalen slår om till rött, skall man fortsätta till andra sidan. Finns refug eller liknande anordning ska man stanna där tills signalen åter visar grönt ljus.

I Riksåklagarens bestämmelser om ordningsbot för vissa trafikbrott är numera ordningsboten borttagen. I sammanhanget kan annan lagstiftning tillämpas, vilket innebär att man kan dömas till penningböter enligt ansvarsbestämmelserna i trafikförordningen.

Imorse gick jag mot röd gubbe. Om du som läser detta står bredvid en tom väg så uppmanar jag dig att gå över även om det är en röd gubbe.

Så, nu har jag erkänt OCH uppmanat till lagbrott och brott mot förordning. Kanske lite grövre än att bara mixtra med EULA eller strunta i upphovsrätten. Men, som Bender säger, "Bite my shiny metal ass!".

Kan vi inte bara enas om att det är en gråzon med OS X installationer på ej Apple-hårdvara och konstatera att det är otroligt att någon orkar bry sig?

Jag kan installera kolla på min imac 2,4 Ghz om det hjälper något. Kör nu på en PC (quadcore 2,83, 4670X2) och har aldrig märkt av lagg eller grafiska bekymmer på maxade inställningar och 1920 x 1200.

Tharkath, på Kharaz-a-Kharak för övrigt Lvl 18 idag...