Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
jobruce

jobruce

Medlem
  • Plats Håbo
  • Registrerad 2002-01-26
  • Senast aktiv 2014-04-09
  • Antal inlägg 84

Foruminlägg

De senaste inläggen jobruce har skrivit i forumet.

Tack!

Jag kom också precis på knepet att göra en "samlingsskiva" med valda låtar. Lägga dit rätt omslag och sedan kopiera allt till en mapp på skrivbordet. Efter det slängde jag filerna från iTunes OCH papperskorgen. Efter det slängde jag även filerna från iCloud (molnsymbolen med pilen). Efter det la jag in filerna från skrivbordsmappen in iTunes och uppdaterade iCloud. Efter detta "trixande" var allt bytt och allt blev rätt på t.ex iPhone och iPad:en.

Jag har ett problem med iTunes Match. Varje gång jag byter t.ex ett omslag på en skiva återgår skivans bild till den förra efter matchning. Detta gäller öven om jag samlar ihop enstaka låtar till ett eget "samlingsalbum. Då återgår låtarna till det ursprungliga albumnamnet. Finns det något sätt att spara över iCloud-versionen 100%.

Det är Mini DisplayPort i ena änden och HDMI i andra.
MacBookPro modellen köptes förra sommaren. Vet ej vad den heter.
(Modellidentifierare: MacBookPro7,1 om det kan hjälpa)
Jag kör OSX 10.6.6

Har införskaffat en Acer skärm (G245H). Tyvärr når upplösningen på Acer skärmen inte upp till det utlovade 1920x1080 då den är kopplad till min MacBook Pro. Kabel som används är en HDMI kabel. Maxupplösningen blir endast 1600x900 vilket gör bilden väldigt suddig och oskarp. Vad göra? Finns någon plugin eller är det någon annan inställning som jag glömt kolla?

Ja varför inte.
Men hur får jag in Javaskript i iWeb?
Finns det något enkelt sätt eller måste man in i koden och rota?

Kan man någonstans ställa in i iWeb så att en länk leder till ett fönster som är storleksbestämt och utan adressrad osv? Ett popuppfönster helt enkelt. Skulle vilja visa bilder i popupfönster nämligen.

Tacksam för svar

Jag har nu både en Classic och en iPod touch. Jag måste säga att det är MYCKET bättre ljud i touchen. Classic är det ju pinsamt lågt ljud i i jämförelse. Jag tycker även ljudet på det stora hela är bättre i touchen. Bättre bas fylligare ljudbild. Undrar varför det är så.

Jag har skaffat mig en Time Capsule. Den har ju en hastighet på 802.11n.
Tyvärr verkar det som om mottagningen går ned eller till och med försvinner då jag samtidigt använder mina äldre Airport Expressenheter. De med lägre hastighet.

En annan sak som händer är att om jag kör min MacBook för att sedan även starta min gamla Powerbook så händer samma sak. Mottagningen på MacBooken försvinner helt emellanåt och datorn söker nät hela tiden. På Powerbooken kan man jobba felfritt.

Vad beror allt detta på? Kan man göra någonting åt det? Måste jag köpa nytt nätverkskort till Powerbooken (finns det) och måste jag köpa nya uppgraderade Airport Expresser?

Vad kan jag göra åt detta? Det står:

Tillbaka til min Mac fungerar inte som det ska eftersom den kräver en router med stöd för NAT-PMP (NAT Port Mapping Protocol) eller UPnP (Universal Plug and Play). Kontrollera att routern har stöd för ett av dessa protokoll och att det är aktiverat.

Jag använder Airport Express. Kan jag göra någon inställning där? Eller är detta någonting jag skall tala med min leverantör om?

Jag kommer i alla fall att sakna synkningen av Bookmarks i Safari. Och funktionen att man kunde få upp sina bookmarks på vilket Internetcafé som helst.

Jag hoppas också på stöd för egna mailadresser

Annars ser det riktigt lovande ut.

Det låter glädjande.
Ser gärna artiklar med mycket bakgrundsfakta, hur de tänkte, tekniska lösningar, problemställningar osv.

Glöm inte artiklar om annat än webbdesign också. Bokformgivning och annan klassisk form + typografi.

Kanske jag skall ta upp min prenumeration igen

När man får se större bilder på de jobb man skriver om och mindre idolbilder på kreatörerna så börjar jag köpa tidningen igen. Ett tag var det nästan löjligt då jobben visades som tumnaglar och de som gjort dem hade porträttbilder som tog upp en helsida.

Tack för tipsen!
Testar nu

Hur för jag på enklast sätt över mina Firefoxbookmarks till en ny dator???

Jag hittar ingen simpel bookmarksfil som i Safari.

Jag har första generationens Nano (den vita) där funkar det.