Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lepra_macintosh
  • Plats Umeå
  • Sysselsättning Mac Mini
  • Registrerad 2005-07-02
  • Senast aktiv 2007-02-14
  • Antal inlägg 287

Foruminlägg

De senaste inläggen lepra_macintosh har skrivit i forumet.

Jag har vid flertalet tillfällen haft problemet att min Mac Mini har klagat på att strömanvändningen varit för stor i mina USB-uttag när jag kopplat in t.ex. en mp3-spelare. Nu funderar jag på att koppla in en till extern USB-HD och undrar om detta kommer att funka? Jag har redan en extern FW HD, tangentbord samt mus inkopplade. Om jag försöker koppla i något mer så gnäller den som sagt med vissa manicker som t.ex. en mp3-spelare, men inte när jag stoppar i min digitalkamera. Om man använder en USB-Hub, kan man komma runt problemet då eller gör det ingen skillnad?

Ha det!

Om ni hade tagit det en gnutta lugnt och kikat på Apples information om uppdateringen så står det att Intel-baserade macar startar om 2 gånger och att det kan ta ett bra tag...

Detta är en fråga som jag grunnat länge på...varför i hela friden läser inte iTunes av mappen som musik-filerna ligger i efter en omslagsbild? Det vore skitenkelt att lägga till i programmet...sen kan man orda om det är den ultimata lösningen eller inte, eftersom man kanske har bild på både framsida och baksida samt cd-skiva i samma mapp vilket skulle kunna förvirra programmet. Men då skulle man kunna lägga till kravet att framsidan skall döpas till "front", då hittar iTunes direkt t.ex. Vad tycker ni?

Det är inte så att du kör med trådlös mus? Ibland så kan musen skicka skumma signaler om man har elektronik nära mottagaren...

Fasen äntligen en rejäl uppgradering, gillar den skarpt, både utseendet och funktionen med avdelning av album, riktigt riktigt trevlig uppdatering. Mumma!

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

C64 var stark, Amigan också. Men spel var inte hela syftet med någon av dem. Det blev det säljande argumentet, men framför allt Amigan var ju så mycket mer.

En "spelkonsol" är någonting annat, det är en sluten plattform som du bara kan spela på.

Kanske inte huvudsyftet men som jag sagt tidigare och upprepar igen så har alla en gemensam nämnare; spel. Spel var alltså åtminstone att av "syftena" med alla dessa konsoller/datorer. Inte heller var det ett litet säljargument, som ingick som argument för C64:an som sagt...Omröstningen handlar som sagt inte om det är en konsoll eller en dator, utan vilken som givit just dig som användare mest glädje...

Senast redigerat 2006-09-08 12:30
Ursprungligen av marf:

Borde man inte hålla isär hemdatorer och spelkonsoller? Jag tycker att det är meningslöst att jämföra dem då de tillverkades i olika syfte.

Av de spelkonsoller du listat röstar jag på Atari 2600.

De har alla ett gemensamt syfte, spel. Det är det jag är ute efter...

Jo jag med i ärlighetens namn men eftersom jag tog med C64 så ville jag inte överrepresentera Commodore. Då skulle jag lixom vara tvungen att ta med senare Ataris och Nintendos också...men jag håller med Amigan kan vara den bästa spelkonsollen. Jag funderade på att göra en ny undersökning senare där jag tar med lite nyare konsoller/datorer...

Jag tar inte med alla konsoller, utan väljer dessa 4 för att få en uppfattning om vilken som skapat mest glädje Med bäst menar jag alltså bara din högst personliga uppfattning och inte bäst prestanda med antal kilobyte i minne t.ex.

Ursprungligen av bollman:

3 down, 3 to go (IE, WMP och VPC borta - Messenger, RDC och Office kvar)

Du glömde Windows...

Har en PPC...snyft...

Jag hittade ett Edirol UA-1EX USB-gränssnitt på Apple Store...skulle det förbättra ljud ut från Minin? Någon som vet? I så fall kanske ett externt grafikkort är onödigt?

Jag har funderat lite på att skaffa ett externt ljudkort till min Mac Mini. Ger det något? Alltså skulle man märka någon skillnad i ljudkvalitet om man köpte ett bra externt ljudkort istället för att köra med Minins egna ljudutgång? Orsaken att jag frågar är att jag har ett par rätt så bra hörlurar och hoppas få det bästa ljudet i dem.

Jag tycker diskussionen är löjlig helt enkelt. Klart en dator som är utformad som en bärbar dator/laptop ska kunna användas som det. De har helt enkelt försökt göra en bra bärbar och upptäckt att den blev för varm. Så istället för att göra om hela datorn så har de satt in lite text i manualen att man inte ska ha den i knät för att undkomma stämningar och returneringar av produkten. Det är helt enkelt Apple som har gjort en bärbar dator som inte går att använda som en bärbar dator. Svårare än så blir det inte. Men det kommer de aldrig att erkänna. Korkat vore ju annat. För övrigt angående manualen; Ingen normal hjon sätter sig och läser manualen på en produkt innan man köper den. Frågan är om det är så många som ens läser den när produkten har kommit hem. Som sagt, diskussionen är löljig, Apple har gjort en kass produkt och försöker stryka ett streck över det. Personligen tycker jag utformingen av produkten marknadsför produktens användning. Fatta så paff man skulle bli om man gick och köpte en (vad som såg ut som en) brödrost, sen när man kommer hem står det i manualen att man inte kan rosta bröd i den för då brinner den upp, utan man kan ha den som prydnad om man vill.

För övrigt vill jag tillägga att det är oacceptabelt med s.k. "barnsjukdomar" på tekniska apparater överhuvudtaget. Jag har Mac nu men haft PC under hela min uppväxt och jag har aldrig varit med om att någon utav produkterna har haft någon "barnsjukdom". Jag har byggt mängder av datorer och aldrig varit med om att en endaste del inte fungerat som den ska. Vilket jag finner underligt när Apple verkar ha "barnsjukdomar" på alla sina nya produkter. Det kallas stressade chefer...

Senast redigerat 2006-07-03 12:14