Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Johannes123

Johannes123

Medlem
  • Plats Lund
  • Registrerad 2005-07-31
  • Senast aktiv 2012-02-06
  • Antal inlägg 42

Foruminlägg

De senaste inläggen Johannes123 har skrivit i forumet.

Tack för tipset!

Nostalgi att köra Marathon 2 igen!!!
Men är det någon som kommer ihåg hur man gör för att själv välja level?
Jag vet att jag har kunnat det en gång för länge sedan.

Inget riktigt grafikkort till nya iBooken (MacBooken). tråkigt mycket tråkigt.

Nu verkar det funka bättre, märkligt då skivan var helt ny iaf.
Tack för tipsen.

Har inte testat någon annan spelare, men skall prova att göra rent skivan så får vi se.

Jag får det här felmeddelandet när jag ska titta på en specifik DVD film på min iBook.

DVD-spelaren upptäckte ett systemfel

Fel: -47

Märkligt nog så fungerar andra DVD filmer bra och den mystiska DVDn fungerar att titta på i min flickväns Power Book och min vanliga DVD spelare.

Någon som vet vad det beror på?

Skillnaden mellan denna "Uppgraderingsskiva" och den Tiger skiva dom slänge med när min flickvän köpte sin PowerBook (2 månader senare än min kompis) är att man inte kan installera Tiger på en tom disk!?! Man måste först installera Panter, sen Tiger. Frågan återstår, Varför håller dom på så här?

Jag tror vi har hittat en väg runt det hela genom att först installera Panter, sen Låta Tigerskivan radera rubbet och sen installera Tiger. Lite omständigare än vad jag var van vid helt enkelt, men den enda vägen för dom här skivorna.

Jag och en kompis skulle nyinstallera Tiger på hans USA inköpta PowerBook 15" 1.67 GHz. Men hans medföljande Tigerskiva var en uppdateringsskiva (enbart), gick inte att installera Tiger utan att först installera Panter! Det hade jag ingen aning om, Är det fler som känner till dessa "uppdaterings skivor"? Datorn köptes i slutet av maj 2005 (bara några mil från Apple själva ).
Vi har inte pratat med Apple ännu men kommer göra det. När han köpte datorn sa säljaren nämligen (såklart) att det var en 100% Tigerskiva som medföljde.

Letade på Apples hemsida för att se vilka olika upplösingar som dvi-ut på MacBook Pro har, men hittade ingenting!:confused: Är det någon MacBook Pro ägare som har lust att lista dem här eller bara kolla om 1280x720 finns?

Tack på förhand.

Mitt råd är att vänta på Intel-iBook. Och uppleva vad ordets betydelse verkligen innebär

Vi får väl se vad nästa MacBook som skall ersätta 12" har för specifikationer. Personligen hade jag hoppats på ett nytt formspråk men det är nog försent att hoppas på nu när MacBook Pro har kommit (och är ganska lik PowerBooken). Men missförstå mig inte, Apples bärbara i Aluminium är fortfarande bäst designade idag bland utbudet av bärbara tycker jag.

Jag har funderat på om det vore smart av Apple att komplettera de bärbara med en ultra-slimmad 1 kg 11". Som dessutom kostar ganska lite. En Mac mini fast bärbar.
I många fall tycker jag Powerbook 12" är tillräckligt kompakt, men ännu mindre borde gå eller?

Själv föredrar jag Bowers and Wilkins (B&W). Finns t ex på hifiklubben.se. Har ett par av deras stativ högtalare och de låter riktigt bra.

Jag håller också på att installera Matlab 7.0 och/eller 7.0.1 på en PB med Tiger men det vill inte starta. Klickar man på ikonen så startar X11 men inte Matlab. Det är meningen att programmet skall få kontakt med min högskola men jag undrar om det sker. Någon som har något förslag på vad man kan göra för att få det att funka?