Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MungoBBQ

MungoBBQ

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-09-07
  • Senast aktiv 2012-01-30
  • Antal inlägg 118

Foruminlägg

De senaste inläggen MungoBBQ har skrivit i forumet.

Jag tänker uppgradera min mid-2010 iMac genom att stoppa in en 2,5" SSD istället för Superdriven. Men vilken ska man välja? Jag tittar på Intel men det finns ju så många, vilken serie ska man välja för att vara säker på att den funkar i iMac?

Ja, det var det jag hade för mig också ,men jo, jag är uppdaterad på båda Macarna.

Jag googlar men hittar inget - är det ingen som löst problemet med att vissa PDF-filer inte går att visa i Preview?

Jag har samma problem med min Mac hemma och på jobbet. Båda kör Snow Leopard. Problemet är att vissa PDF:er bara ser ut så här:

Det måste ju gå att lösa på nåt vis?

Jag har installerat Snow Leopard från scratch och valt engelska som systemspråk. Av misstag verkar jag också ha fått engelska/amerikanska kortkommandon för alla program, så att det t.ex. inte är CMD+< som växlar fönster i Finder utan CMD+` vilket ju är minst sagt komplicerat.

Jag begriper inte hur jag ska kunna få till rätt, svenska kortkommandon globalt?

Ursprungligen av MungoBBQ:

Finns det nån enkel, billig optisk->analog konverter att köpa? Då skulle ju den tillsammans med den där splittern lösa mitt problem.

Jag svarar mig själv - det verkar det INTE göra. Det verkar mer och mer som att mitt problem är olösligt tyvärr. Det hade man ju inte trott!

Min DVD-spelare från typ 2005 klarar fan av att spela upp digitalt och analogt ljud samtidigt! Varför kan inte macen göra det?

Ursprungligen av kim_sv:

Spontant tänker jag att en optisk splitter borde lösa problemet. Men du kanske inte har en optisk ingång på din TV?

Det där var faktiskt ingen dum idé, tack. Men tyvärr har min teve ingen optisk ingång.

Finns det nån enkel, billig optisk->analog konverter att köpa? Då skulle ju den tillsammans med den där splittern lösa mitt problem.

Jodå, Plex har ett val för ljudutgång - men även där kan jag bara välja antingen digital utgång eller analoga utgången, inte båda samtidigt.

OS X har möjligheten att skapa något som heter "Aggregate device" för ljud, där man kan "slå ihop" två ljudkort till ett. Det här lät som precis vad jag behövde, men jag har inte fått det att funka alls, så jag tänkte kolla här om nån hade gått igenom samma sak som jag men löst det.

Nja - Mac Minin har bara en ljudutång. Den switchar automatiskt mellan analog och digital (optisk) beroende på vilken kabel som sitter i.

Jag vill absolut titta på Plex utan att använda receivern. Framförallt är det mycket fru & barnvänligare att bara slå på teven och dessutom är det sjukt overkill ljudmässigt att titta på allt via receivern. Surround nöjer jag mig med att använda när jag ser på film.

Nu "kapar" jag den här tråden för en ljudfråga - jag har använt min Mac Mini som mediecenter rätt länge, kör Plex - men igår fick jag plötsligt för mig att koppla in mitt 5.1-system som jag inte använt sen jag slutade titta på DVD.

Sagt och gjort - köpte en optisk kabel på Kjell och kopplade in Mac Minin till min receiver. Inga problem där, fick direkt DTS-ljud ut från macen. Men då har jag ju inte längre någon ljudkabel till teven, så om jag inte vill så igång receivern så är det tyst som i graven.

Då tyckte jag att jag var lite smart när jag köpte ett helt vanligt USB-ljudkort för 159:- på kjell och kopplade in det till teven. Nu borde väl den inbyggda optiska utgången ge 5.1 med DTS pass-through och det externa ljudkortet ge vanlig 2.0 stereo till teven?

Fail.

Jag har ännu inte lyckats uppnå det jag vill - nämligen att ha digitalt ljud ut samtidigt som jag har analogt ljud ut. Jag kan utan problem växla mellan de båda, men jag vill helst slippa det. Så - är det nån här som kopplat på det här viset och lyckats?

Ursprungligen av Pierre/M-stad:

Det där felet hade jag på min 3G, så jag lämnade in den och fick en utbyteslur.
Det var inte alls kul när man ville fota och kameran vägrade starta.

Jag var nere på Teliabutiken idag. De skulle i såna fall skicka telefonen till verkstad och det skulle ta 2-6 veckor... Ingen lånelur kunde man få under tiden. Nej tack.

Jag tycker det verkar som att "kurvan" är väldigt annorlunda på min 3GS jämfört med min gamla 3G.

Dvs den går från 100% till 80% mer än lovligt fort, ofta bara på nån timme. Men sen ett dygn senare har jag ännu inte gått under 60%, så det verkar helt enkelt som att den bara räknar annorlunda.

Jag kan bara sälla mig till skaran som märker en MARKANT skillnad mellan 3G och 3GS. Jag har fruktansvärt dålig batteritid i min nya 3GS och klarar mig nog knappt 24h utan att ladda.

Just nu har jag som experiment låtit bli att ladda för att se hur länge batteriet räcker.

För tillfället har jag 67% batteri kvar, 1 timme 0 minuter användning och 17 timmars vänteläge.

Är det bara jag som har problem med kameran? Väldigt ofta går det inte att ta bilder/filma för att när kamera-appen startar så "öppnar sig" slutarbilden inte, dvs man får aldrig börja använda sökaren.

Det här problemet verkar välkänt i USA om man googlar lite men är det bara jag i Sverige som har problemet?

Tack för länken Mutant. Det var ju väldigt tråkigt att detta INTE hände inom garantitiden, men det ser ju helt klart ut som samma fel.