Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17361781

anon17361781

Medlem
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2007-07-09
  • Senast aktiv 2016-02-21
  • Antal inlägg 204

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17361781 har skrivit i forumet.

Har sökt runt lite, men inte hittat någon med samma fel som jag (på 3GS i alla fall) än.

Efter att min iPhone blivit seg, hängt sig, startats om, fryst vid äpplet på startskärmen, gått till recovery mode (eller DOA som en del kallar det) och sedan varit omöjlig att återställa (efter att ha följt allt på Apples hemsidor, flera datorer, nya drivisar, uppdaterat iTunes mm) har nu Telia och Anovo tagit hand om min 3GS.

Otroligt trist, köpte iPhonen på fredag morgon, efter köande, och på söndagkvällen hängde den sig. Efter att ha försökt en hel natt kunde jag inte göra annat än lämna in den. Reparation tar minst tio dagar.. Antagligen fler. En kul detalj var att killen på Teliabutiken fick lägga upp iPhone 3GS i Anovos databas, jag var uppenbarligen den första i Sverige som fått lämna in den. Härligt!

Använder du mac rekommenderar jag programmet MetaX, där kan du efter att ha aktiverat iTunes-support högerklicka på filmen i iTunes och välja "Edit tags in MetaX". När filen väl är i MetaX kan du lägga till en frame från filmen, eller färdiga posters från en posterdatabas.

Tack Zimmerman för undervisningen :).

Jag har lånat en kamera till ett skolarbete, och märkte att den inbyggda mikrofonen brusade för mycket. Kan man lyckas dämpa bruset på något sätt?

Finns det inget sätt att fixa bruset funderar jag på att låna ihop riktiga mikrofoner, koppla XLR till en mickförstärkare, och plugga in den i min dator. Sedan blir det ju till att synka alltihop, men det hoppas jag lösa.

Hur stor förbättring är det att köpa en SD100 och skaffa Panasonic egna mick som fäster på ovansidan? Verkar ju vara en smidig lösning i alla fall.

Om man vill satsa på att komma igång ordentligt med filmande, t ex göra musikvideos och seriösare projekt ska man satsa på en SD100 eller ska man försöka hitta en mer "proffesionell" kamera?

Förresten, kan man säga till terminalen att skriva ut ordet 'vecka' eller liknande?

'say Vecka' innebär ju bara att Alex säger det till en ;).

Haha, jag använder faktiskt inte dashboard alls, förutom för växelkurser. Däremot använder jag geektools massor, så tack för shellkommandot!

@Goflorp, smidigt med ett system som alla är med på. Har hand om klassens kalender som jag driver på Google Calendar, som inte stödjer veckonummer.. Det kör ihop sig lite där :P.

Ursprungligen av Goflorp:

Snyggt!

Hittade en annan snygg sak: Vilken vecka är det nu? www.vecka.nu

vecka.nu använder jag dagligen, pga att de flesta lärare tänker i veckor. Irriterande

Ursprungligen av Ipod_Lover:

Eller hur är den fin?

THE MAEOR by *shineft on deviantART

Riktigt snygg! Ska kanske använda den sen.

Här är min nuvarande:

Geektools för texten, Cover Stream för omslaget :).

Ursprungligen av marQz:

Vad är den svarta gubben för menyradsikon?

Standard OS X, byta användare :). Du hittar de på systeminställningar --> konton.

Ursprungligen av Ipod_Lover:

Inte mycket GUI modifiering. Vad kan jag säga, gillar det renliga med OS X

http://dl.getdropbox.com/u/370901/imac_skrivbord_19feb.jpg

Kan du länka bakgrundsbilden?

Ursprungligen av Goflorp:

Lone Star

Låter verkligen intressant :). Ska försöka få tag på den, gillar westernfilmer, så länge de har lite substans!

Ursprungligen av Snabeldrake:

Vozvrashcheniye

Verkar också riktigt intressant, ska försöka se den!

Litet sidospår
Har ni sett filmerna som går på bio nu i vinter? Jag har sett Yes Man, Valkyria, The Curious Case of Benjamin Button och Burn After Reading nu i vinter.. Har blivit en del bio :).

Rekommenderar speciellt Yes Man (om man gillar Jim Carrey humor) och Benjamin Button (tänkvärd på sitt sätt, lite Forrest Gump stil på det). Valkyria tycker jag inte var riktigt bra, skulle vilja se det tyska originalet, för storyn är toppen.

--

Annars hade jag tänkt kolla på Se7en och The Big Lebowski till helgen :).

Hoppas på fler filmtips!

Ingen som har några filmer att dela med sig av? :S

Hoppas på flera filmtips!

Du menar att plasten på dongeln gör så att du inte kan trycka in kontakten helt?

Låter som att du blir tvungen att löda fast en förlängning för att få en permanent lösning. Annars får du nog stå ut med extra junk :/.

Fight Club (1999)

Enligt mig ska en film absolut inte vara förutsägbar, och helst ska den vara tankeväckande. Det är mina två största kriterier för en bra film, och det är antagligen det som gör Fight Club till min favoritfilm.

Filmens huvudperson/berättaren (som i filmen och boken aldrig nämns vid namn, han spelas av Edward Norton) lever ett stereotypt kontorsliv och lider av insomnia. För att känna sig levande startar han tillsammans med Tyler Durden (Brad Pitt) Fight Club. I Fight Club slåss man man mot man tills den ena ger upp. Fighterna går inte ut på att vinna eller förlora, utan är bara ett utlopp för frustration.

Karaktärerna ifrågasätter dagens konsumtionssamhälle, de ifrågasätter normer och konsumerandet som mått på framgång och lycka. Filmen tar även upp grupptänkande och manipulerande som teman.

Väldigt bra skådespelande, ett väldigt bra soundtrack och den intressanta filmningen gör att filmen klarar av att förmedla storyns budskap riktigt bra. Jag rekommenderar verkligen de som inte sett filmen att se den!

Min andra film är Trainspotting (1996)

Filmen följer Renton (spelad av Evan McGregor) som är heroinberoende. Filmen utspelar sig det tidiga 90-talets Skottland. Det häftigaste med filmen är att lyckas att ta upp en sådant svårt ämne som droger och hålla sig helt objektiv. Det brukar vara vanligt annars med filmer som är antingen helt för eller helt emot.

Renton försöker genom filmen komma ifrån sitt beroende, vilket också innebär att komma ifrån sina vänner som drar ner honom i träsket. När jag ser filmen får jag genast en känslomässig koppling till Renton. Jag hoppas verkligen att han klarar att ta sig ur beroendet, och ordna upp sitt liv.

Dessutom gillar jag verkligen berättartekniken, riktigt humoristiskt. Men filmen är verkligen bara inte en dans på rosor, filmen innehåller vissa jobbiga scener (t ex bebis-scenen).

Riktigt bra, stämningsfull film (filmens intro med Iggy Pops låt Lust for Live är underbar) med ett svårsmält ämne. Rekommenderas verkligen!

--

Sådär! Hoppas flera kommer med riktigt bra filmtips!

/Anton

Senast redigerat 2012-05-31 21:37

Rd6yHCjA7xAmc9SF

God jul 99-folk

Programmen som den här Bill skriver är ju typiskt sådant som man kan göra under tiden man lär sig (fast det här är ju extra smaklöst). Håller på att lära mig programmering just nu, och känner igen det lite. Man lär sig en funktion som man sedan försöker göra något användbart program med, och i Bills fall blir det någon mash-up av virtualiserad/emulerad indata-hantering..

Förresten, tycker ni inte att man sedan man bytt till Mac blivit mycket mer petig och krävande gällande enhetlig design av gränssnitt? I och för sig finns det ju ingen enhetlighet i Windows överhuvudtaget ;). Men jag kommer på mig med att föredra Safari över Firefox (som använt sedan 1.0) på grund av gränssnittet. Dessutom hoppas jag på att iChat ska fungera med MSN så jag kan använda iChats gränssnitt ;).