Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anon17375761

anon17375761

Medlem
  • Plats Trollhättan
  • Sysselsättning jag är en 17 åring kille som älskar att leka med datorer och spela tv spel! går på Nils Ericssonsgymnasiet den tekniska inriktningen!
  • Registrerad 2008-03-10
  • Senast aktiv 2014-05-25
  • Antal inlägg 491

Foruminlägg

De senaste inläggen anon17375761 har skrivit i forumet.

Jag tänker leta rätt på ett liknande skydd som Apples egna till iPad 1 till trean. Känns som om aluminiumbaksidan kommer få repor bara av att jag ser på den.

Ursprungligen av Christer Holm:

Det minnet behövs nog för de betydligt större filerna i operativsystemet och applikationerna som den utökade grafiken kräver, rent teoretiskt borde den nog ha 2GB då detta minne delas av operativ/applikationer och grafik..

Är nog ingen fara. Min iPhone 4 har gott om ledigt ramminne hela tiden, fyrdubblingen i upplösning mellan 3GS och 4 påverkade inte RAM användningen väldigt mycket faktiskt.

Ursprungligen av kenjon:

Pga prestandaökningen kommer väl den att krascha ännu fortare....

Enda anledningen till varför det kraschar för mig är för att RAMminnet tar slut. Så om jag då får tillgång till 1GB mot de tidigare 256MB bör det inte krascha.

Ursprungligen av Optiroc:

Är detta bekräftat? Hade ju hoppats på att beställa idag och få paketet på fredag… /:

De har inte gått ut med några datum för förhandsbokningar i andra länder än i de som fick iPaden först så det blir nog tyvärr ingen förhandsbokning för oss. Hade vart fint att ha den på fredag än på typ, tisdag.

Tröttnat på krascherna jag. Blir en iPad 3 som lösning.

Japp! Dags att byta ut ettan. Så förbaskat trött på att Safari kraschar var tionde minut och allmänt hur seg den är. Sedan vill jag verkligen ha den nya displayen. Nu skall jag bara försöka leta rätt på ett fodral till den nya som är minst lika bra som Apples original fodral till första iPaden, är inte förtjust i deras Smart Cover då det inte skyddar baksidan.

Jag skall byta upp mig från min tidigare 1TB NAS från Buffalo och tänkte lägga upp mot 3000kr för NASen. Har inte någon vidare koll på NASar så jag hoppas någon här kunde hjälpa mig. Det är tänkt att foton, filmer, backups osv skall sparas på den så det skall väll bli en RAID1 eller 5 lösning med 2 eller fler 2TB diskar tänkte jag. Men vad för NAS har jag som sagt ingen aning om.

Hur bra än OSX är så är det mycket Finder behöver kopiera från Utforskaren. Som tur är har Apple gjort det iochmed Lejon då klipp och klistra faktiskt kommer till Finder! Helt fantastiskt. En annan verkligen killer feature är "slå ihop" eller "merge" vilket jag idag hatar att de inte finns. Behöva starta Windows så fort man skall slå ihop mappar känns sjukt omständligt.

Ursprungligen av PeeMaN:

Öhh, sikket snicksnack. Samsungen läser ju typ 25% snabbare och skriver typ 20% snabbare. Det är ingen "liten" skillnad, och det är givetvis något som man märker i den dagliga användningen.

Brukar du flytta filer mellan SSDer? isåfall ser jag nyttan med ökningen. Annars är ju antalet IOPS mycket mer intressant.

min MBP 13" 2010 låter också en hel del om jag pushar den hårt, inget konstigt med det. händer ju dock bara när jag kör flash mer eller mindre.

4G annars är jag väldigt nöjd med telefonen. jag upplever den inte som långsam osv så prestandan kan jag knappast klaga på. längre batteritid är ju dock självklart alltid ett plus. Apple kommer nog ha ganska svårt att få mig att bli så sugen på en 5a att jag köper en, trotts att jag haft alla tidigare iPhones.

Ursprungligen av JesperA:

Ok första intryck av OS X Lion (server), ja detta är små skitsaker men ändå.

6) Ingen markering i Dock om ett program är öppet eller inte, bugg?

markeringen går att slåpå och av i inställningar nu.

EDIT: detta var redan påpekat såg jag!

man kan äntligen slå ihop mappar i OSX. har ju innan vart tvungen att starta windows hela tiden så fort man skall göra något med mappar mer eller mindre, äntligen ett steg närmare att kunna ta bort windows helt.
http://www.macstories.net/mac/os-x-lion-finder-can-now-merge-files-quicktime-can-record-a-part-of-the-screen/
otroligt att de kan komma så långt efter alla andra operativsystem.

Ursprungligen av ;:

Jösses 100%+ ökning på den nya 13tummaren mot min 2010 modell! men jag tror grafikkortet är ett sämre faktiskt. Hur som helst bådar detta ju mycket gott inför nästa år då jag tänkt byta!
Nog sällan de hoppar upp så här mycket i kraft på ett år.

Ursprungligen av JohanBremberg:

Hur mycket skiljer sig denna modellen från den förra MBP egentligen?
Jag köpte min 15" MBP i höstas, känns som att de ända stora skillnaderna är:
Quad-core Intel Core i7 och AMD Radeon HD 6490M with 256MB GDDR5, Facetime HD skiter jag i det använder jag ändå inte och Thunderbolt känns ganska ointressant i dagsläget, då alla mina tillbehör är FireWire eller USB.

Någon som vet hur det nya grafikkortet skiljer sig från det gamla NVIDIA GeForce GT 330M 256MB ?

Enligt Apple själva skall ju det grafikkortet vara mycket bättre, flera gånger bättre. Men det beror ju på vad man gör. Hur som helst är jag ganska övertygad om att det handlar om en ganska ordentlig förbättring då inte det nya kortet är ett gammalt kort i ny förpackning så som det tidigare Nvidia kortet.

Ursprungligen av ;:

skönt att man köpte förra året då för 13tummaren tappade 3 timmar batteritid. något bättre Processor men samtidigt kass grafikkort kan jag vara utan. grymt tråkigt att de inte höjde upplösningen på 13tummaren med. LightPeak verkar grymt spännande dock! eller iallafall när SSD diskar är standard för portabla hårddiskar.