Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
visseking

visseking

Medlem
  • Plats Bollebygd
  • Registrerad 2008-07-20
  • Senast aktiv 2010-11-25
  • Antal inlägg 21

Foruminlägg

De senaste inläggen visseking har skrivit i forumet.

Stort tack! Då blir det till att köpa en ny adapter

Jag försöker koppla in min macbook pro, modellen innan intels i5 och i7 processorer. Jag har en mini display port till DVI adapter och en DVI till VGA adapter mellan vga sladden och inputporten till projektorn.

Det verkar som om att datorn förstår att den ska skicka ut info till projektorn, den ändrar till en passande upplösning och verkar veta vad projektorn heter.

Men projektorn märker ingenting. Det samma händer med projektorer av olika märken och modeller, så jag tror inte att det är den det är fel på.

Tror ni att det är alla adaptrar som sätter käppar i hjulet, så att jag får gå ut och införskaffa mig en minidisplayport till VGA adapter? Eller är det något annat jag kan göra fel vid inkopplingen?

Min macbook säger att iPoden (nano 5G) som kopplats till är i "återhämtningsläge" och ber mig återställa den till fabriksinställningarna. Efter att ha tryckt på återställ, jobbar den en stund varpå den återgår till samma meddelande igen (återställ din iPod till fabriksinställningarna...) och that's it. Ska jag gå in med den till en apple-store och be om hjälp?

EDIT:
Problemet löst, allt som behövdes var en frånkoppling och den klassiska "fixar allt" metoden med en omstart. Tjohoo!

Jag hör ett konstigt surrande från min macbook pro 15", införköpt i slutet på Augusti 2009. Vad kan vara fel? Kan jag göra något åt situationen?

Självklart, man ska ju kolla på den hela tiden...

Så här ligger det till, jag skulle installer en ny skärm till mac minin och det gick bra. Ända tills dess att jag tänkte att det var ett bra läge att byta till högre skärmupplösning. Men skärmen blev svart och jag var råkade antagligen trycka på enter av misstag

Hur ska jag ordna detta?

Nåja, då får vi väl söka på blocket mm.

En temporär nätverkskabel är införskaffad, men det ser inte särskilt snyggt ut med en blå kabel som hänger i taket

Jag försöker lista ut om jag ska installera ett nytt nätverkskort i ett gammalt torn. Situationen är den att vi flyttar runt på kontoret och den gamla datorn kommer då inte längre åt nätverkskontakten.

det är en G4 med 1,42 Ghz processor om det kan hjälpa er.

Vad rekommenderar ni att jag köper? Det viktiga är att uppgradera datorn så att den kan arbeta med trådlöst internet...

Vilken hårddisk rekommenderar du i sådana fall?

Jag funderar nästan på att köpa en ny maskin, men det hade ju varit kul om den gamla höll en generation till

Ok, min macbook verkade lite konstig, flera program hängde sig och jag bestämde mig tillslut för att tvångsavsluta dem. Sedan började hela macbooken hänga sig. Jag försökte starta om den, men misslyckades och efter ett 20 minuters väntan ströp jag datorn. Jag tände den sedan igen. Skärmen börjar lysa, men en mapp med ett frågetecken börjar blinka istället för det grå äpplet jag är van vid. Jag testar att sätta in skivan till leopard, och upptäcker att datorn inte hittar hårddisken.

Vad kan ha hänt? Jag har regelbundet backat upp allt material på hårddisken med time machine, så det är inga problem med att ha förlorat immateriellt material.

Ska jag satsa på att skaffa en ny macbook, eller ska jag ge mig på att reparera min 3 år gamla dator? Kostnad är självklart den allra viktigaste aspekten...

Jag har samma problem, och ackes lösning funkade tyvärr inte...

Jovisst kan jag ladda ner program från apple.com

Men den hittar inte ens några nya uppdateringar. Den är inte så att programuppdateringen hänger sig, den kommer ingen vart bara. Den kommer inte ens så långt att den hittar de tillgängliga uppdateringarna. Jag ber den om att leta efter nya uppdateringar, men sedan händer inte mycket mer...

Jag ska kanske formatera om?

Senast redigerat 2009-04-04 01:14

Jo, jag sätter igång den. Den börjar och efter ungefär 10 sekunder slutar den blå remsan att fyllas vidare. Efter att ha haft den igång cirka en halvtimme har den fortfarande inte rört sig en tum...

När jag ber min macbook som kör 10.5.6 att göra en programuppdatering, så verkar den inte komma någon vart. Jag har internetanslutning, så det kan inte vara problemet.
Hur kan jag fixa det?

Ingen har nämnt viva pinata, ett grymt bra spel för alla...