Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
werecat

werecat

Medlem
  • Plats Täby
  • Sysselsättning Pluggar medicin. Har haft PC i 17 år men har nu 2011 köpt min första Mac, en MBA 13". Mina intressen är fyrhjulingar och datorer, men tyvärr finns bara tid för plugg plugg plugg... (och hänga på 99Mac medans jag sitter och pluggar )
  • Registrerad 2010-02-21
  • Senast aktiv 2012-05-15
  • Antal inlägg 164

Foruminlägg

De senaste inläggen werecat har skrivit i forumet.

Ursprungligen av The Real Viking:

Du har nog rätt att det blir knepigt att få allt i samma krets. Men varför kan inte man enas om en gemensam standard frekvens. Några länder (bl.a. USA) är så otroligt konservativa och vill köra eget race istället för samarbeta med övriga länder. Låt ITU-T ta över och bli en global standardiseringsgrupp där samtliga länder får säga sitt och enas om en standard.

Detta skall ändå inte hindra Apple att lansera en 800+2600 MHz version av LTE iPad för Europa.

Som jag förstått det så är de Amerikanska frekvenserna redan upptagna i Sverige för 3G och för tv sändningar. Frågan är vilka länder som har lust att göra så stora omställningar i sina frekvenser när det påverkar så otroligt många. Enda lösningen blir säkert att börja från noll och sätta sig ner vid samma bord och fixa en standard som gäller i samtliga länder på en kontinent i alla fall. Apple har i alla fall fått igång debatten på ett ypperst effektivt sätt

Hart hänt mig också ett flertal ggr de senaste månaderna. Mycket irriterande. Jag kan dock välja att behålla mitt lösenord när jag fått mitt aktiveringsmail från Apple.

iPad 2 verkar vara svårsåld nu. Här har vi en som slänger med 10 års garanti på köpet för att bli av med den
Ipad 2 16gb 3g/wifi | Stockholm | Blocket

"Smartcover och garanti på 10 år medföljer kan dra ner priset 500 vid snabb affä."

Om du har en "Home" Version kan Windows inte hantera mer än 2 eller 3 GB RAM har jag för mig. Måste ha "Professional" versionen om du skall kunna använda mer. Kan det vara det som är problemet?

Jag uppgraderade för några månader sedan till Lion. Min MBA 13" fryser i ca 10 sekunder när man väcker den ur viloläget, så inget går att röra. När jag köpte min MBA för ca 1 år sedan så kunde man börja använda den omgående så fort man lyfte på locket. Någon annan som upplevt detta problem? I övrigt funkar Lion kanon.

Ursprungligen av disktant:

Finns det någon liknande borderlinx som fungerar från tyskland ?
Euron är väll ganska bra nu

Tror inte det, men den grova beräkning jag gjorde när jag jämförde tyska med engelska priset var ca 50 spänn till fördel för det tyska priset.

Såg nyss att 4G varianten släpps den 21:e i Tyskland så det känns onödigt att dra dit och köpa den för att "vinna" två dagar, med risk för oklarheter om dess 4G funktion dessutom. Tack för alla svar dock.

Jag kommer troligen köpa. Har sneglat länge på en iPad 2 men det känns som att de förändringar som skett på den nya är precis de jag väntat på.

Hoppar troligen ner 5-700 kronor väldigt snart på man sänkt nypriset. Speciellt de som är relativt nya, d.v.s. de i "oöppnade förpackningar" o.s.v. tror jag kommer att minska i pris ganska snabbt. Jag var nära på att köpa en iPad två i förrgår som var 500 kr billigare än listpriset. Tur att jag avvaktade annars hade det inte blivit en så bra affär som jag först trodde

Det flesta verkar inställda på att köpa nya iPad från England eller USA. Varför verkar ingen vara intresserad av att köpa den från Tyskland istället? Någon som vet vilka 4G nät man har i Tyskland?

Senast redigerat 2012-03-08 16:58
Ursprungligen av zinned:

Ingen har påstått att man hatar huvudstaden.

Vad som däremot är en förvrängd verklighetsuppfattning är att sthlm skulle vara någon slags nav i Sverige, att det sthlm är utvecklingens centrum etc. Det är att inte följa med i tiden.

Fortfarande placerar sig många företag i sthlm mest pga att det är legio i stora företag. Någon märklig kvarleva från svunna tider. Givetvis har många redan kopplingar till staden men att det skulle finnas någon större anledning för ett företag, som inte finns i sverige sedan tidigare, att placera sig i just sthlm finns inte. Det är då mest för namnet, att det är just huvudstaden. I dagens samhälle ligger sthlm dåligt till, av flera olika anledningar...t ex infrastrukturellt.

För övrigt så skulle jag påstå motsatsen till det du skriver, de flesta sthlmare är som jänkare...sthlm är världen, det är allt som existerar

Jag tänkte likadant det första 28 åren av mitt liv då jag bodde i Lund/Malmö, men den flyttade jag till Sthlm för ca 5 år sedan och jag inser nu att Sthlm är den enda orten i Sverige som kan kallas för stad med internationella mått mätt. Betydligt trevligare stad och mer metropolkänsla än många av oss Skåningar kan förstå.

Ett företag (Apple) som marknadsför sig som att ha "säkra" produkter där användarna inte behöver oroa sig för virus och annan skadlig kod kanske får tåla att granskas lite hårdare?
Sen är det bara att inse att helt sakliga reportage som belyser alla vinklar inte existerar. Jag menar hur intressant vore det att man först påpekar brister i iOS och sedan går igenom brister hos alla andra stora operativsystem. Ett sånt reportage hade ju tagit en halvtimme. Vi vanliga dödliga vill ha korta kritiska sensationsnyheter som målar upp en gemensam fiende att hata under de 2 minuter långa reportaget.

Ursprungligen av Tobias Schelin:

Att du jämför Apples affärsmetoder och begränsningar i iOS och App Store med Kina, Nordkoreas och Irans förtryck av medborgerliga rättigheter än ingenting annat än att enormt stort hån gentemot de om lever i ländernas förtryck. En sådan diskussion tänker jag inte delta i.

För övrigt så är du fri att använda dig av Apples produkter. Tycker du inte om att Apple vill ha koll på vad som körs på deras enheter så kanske du ska vända dig till en annan plattform än iOS. Svårare än så är det inte.

Absolut, men om du på allvar tror att jag inte skrev den jämförelsen med glimten i ögat så läste du nog fel.
Jag läser ofta inlägg om hur stora fördelar det är med att Apple bestämmer vad som får finnas i deras AppStore och jag ville bara belysa att dom inte gör det av välmening för oss användare. Anledningen är 100% ekonomisk och tror man något annat är man ganska naiv.

Ursprungligen av zinned:

Men det är ju LÖJLIGT MYCKET mer positivt för användaren än motsatsen.

Ursprungligen av Tobias Schelin:

Vilket får anses vara en oerhört stor fördel för oss som konsumenter.

Så resonerar säkert också folk i Kina, Nordkorea och Iran, det är bättre att staten bestämmer vad de får se på internet och TV än att folk skall behöva tänka själva och kritiskt granska nyheter och information.

Jag ser små likheter med Apple och deras sätt att bestämma vad du får ha i din iPhone, iPad o.s.v.

Nä, jag anser att all form av överförmynderi och censur av denna typen är av ondo i slutändan när man hårddrar vad resultatet blir i långa loppet.

Om man ser krasst på det så tjänar dom pengar på alla annonser, så dom har självklart inget större intresse av att få bort annonsörer...