Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
werecat

werecat

Medlem
  • Plats Täby
  • Sysselsättning Pluggar medicin. Har haft PC i 17 år men har nu 2011 köpt min första Mac, en MBA 13". Mina intressen är fyrhjulingar och datorer, men tyvärr finns bara tid för plugg plugg plugg... (och hänga på 99Mac medans jag sitter och pluggar )
  • Registrerad 2010-02-21
  • Senast aktiv 2012-05-15
  • Antal inlägg 164

Foruminlägg

De senaste inläggen werecat har skrivit i forumet.

Jag köade i natt på Sergels torg med brorsan utanför Digital Inn. När vi kom dit var det 27 före oss i kön. 40 minuter efter att dom öppnat porten stod vi med vars en svart "4g" 32 GB i handen. Det är min första padda och jag är otroligt nöjd. WiFi problemen som vissa rapporterat om har jag inte upplevt. Den har lika bra WiFi täckning som min MBA.

Ursprungligen av Matts E. Lindmark:

Hade det funnits e-ink-skärmar som hanterar pappersvit bakgrund och färggrafik m.m kunde läget varit ett annat, d.v.s att e-inken kunnat konkurrera. Men som det är nu ser jag inte att det är någon direkt konkurrens eftersom e-ink endast hanterar grå bakgrund och svart/vitt, samt i vissa fall även gråskalor.

Det finns e-ink som hanterar färg, galant dessutom. Rörlig bild lär det vara sämre med. Tror dock inte denna finns att få tag på i Sverige. Jag ser fram emot dagen det finns e-ink i färg på kindle då blir det en seriös konkurrent till iPad tror jag.

Tack för svar! Då är det ganska utrymmeseffektivt med andra ord. Fråga nr 2 var ställd då jag blev rolig att appen "äter" minne och att en padda med 32 GB får slut på minne snabbt. Det är alltså obefogad oro

OK, så UPAD lär bli den första app jag laddar ner till min nya padda. Snacka om jag längtat efter att kunna lämna mina anteckningsbock hemma när jag skall på föreläsningar!
Två små frågor dock:
1. Hur stora blir filerna /sida?
2. Går det att rita och använda olika färger i anteckningsdelen?

Jag har bara sett demo av Win 8 under CES men jag tycker faktiskt att MS är på rätt spår. De går sin helt egna väg och gör användargränssnittet mer enhetligt på mobila och stationära enheter. Om inte det fanns OSX så hade helt klart win 8 varit mitt förstahandsval. Vi får se om jag ändrar uppfattning efter att ha använt win 8 på riktigt

Ursprungligen av akerstrom:

Jag såg windows 8 för första gången häromdagen, skämtar de? De kan väl inte mena allvar med den där gröten av gammalt och nytt, jag blev i det närmaste illamående när jag fick se på hur "startknappen" fungerar och det växlade över till något flumläge och sedan tillbaka till notepadstuket och tillbaka. Har de inga användarrepresentanter med när de "designar"?

Om man ser till du ljusa sidan så kan ingen hävda att de bara kopierar OSX och inte går din egen väg i alla fall.

Ursprungligen av Capeman:

Jag har haft stor nytta av min iPad i samband med mina studier, även om jag tyvärr inte hittat SÅ många av mina tunga böcker i eboksformat. Kirurgiboken har jag som PDF, that's it. Däremot alla artiklar man läser, hundratals PDFer och PowerPoint-filer man får från lärarna hela tiden är SÅ mycket smidigare att ha i en iPad än att bära runt på som lösa blad i väskan.

Jag läser i Prag på Engelska så jag hoppas att utbudet av engelsk litteratur är bättre än på svenska men jag blev lite osäker nu när du sa så
Tack för infon dock!
Jag ser fram emot att eböckerna (kurslitteratur) kommer att integrera text, bilder och förklarande videosekvenser i naturvetenskaplig litteratur. Det hade verkligen underlättat för förståelsen så otroligt mycket mer än statiska bilder och diagram kan göra.

Jag pluggar medicin och tänker skaffa den nya paddan för att slippa bära på 2-3 st 1000-sidiga böcker i min ryggsäck varje dag. I stort sett alla bra läroböcker inom medicin verkar nämligen finnas i e-boksformat. Jag tvivlar dock på att jag kommer att läsa skönlitteratur på den men det återstår att se

Ursprungligen av ibish:

Tele2 tar som vanligt inget initiativ. Här är deras formel:

1. Avvakta tills företag X kommer med en bra kampanj.
2. Kopiera kampanj till punkt och pricka.
3. Sänk priset som företag X satt på produkten/kampanjen med 5 kr.
4. Skriv någon halvrolig bildtext om att vara billigast.
5. Nämn inget om eventuella startavgifter.

Deras affärsidé (Tele2) är att alltid vara billigast. Är man inte det så har man inget existensberättigande på marknaden, så enkelt är det. Dom vill inte vara först, bäst, mest innovativa eller något sådant. Bara nästan lika bra men billigast.

Ursprungligen av Nyteknik:

Jag surfar på YouTube, skriver i Pages och kör ibland InDesign CS4.

Känner mig plötsligt lite tveksam till att jag inte kommer få upplyst tangentbord. Å andra sidan –.inte är det ofta jag sitter i mörker och skriver.

Jag var också tveksam, men jag sitter ofta i halvmörker och skriver och då räcker skärmens ljusstyrka för att belysa tangentbordet. Den enda gången man saknar upplyst tangentbord är när man sitter i ett helt mörkt rum utan en enda ljusskälla. I övrigt så är jag övertygad om att en "Late 2010" kommer att räcka för dina behov.

Jag har en 1,86 GHz (C2D) med 4 GB minne och tycker att det räcker gott och väl till allt jag vill göra med datorn. I mitt fall är minnet viktigare än processorn i sig, då jag mest använder Word, och Power point och har en massa filer öppna samtidigt, samt surfar lite på diverse nyhetssidor och YouTube ,så jag är tveksam till att en i5 processor hade gjort någon större skillnad för mig. Vad skall du använda datorn till?

Jag tror att de flesta "Mac community" kommer att gå över till samma benämningar som vi har på Mac sortimentet, d.v.s. late 2010 o.s.v.
Det blir jobbigt att hålla reda på vilken iPad det är i ordningen om några år och då blir det "årsmodellen" som är det intressanta.

Jag läser medicin och ju mer jag lär mig om människokroppen, både makroskopisk och mikroskopiskt, desto mer förvånad blir jag över att allt fungerar överhuvudtaget. Alla celler i vår kropp härstammar från en enda cell. Denna cell delar sig så många gånger att man har ca 10^14 celler i människokroppen som vuxen. På något sätt tycks varje cell dessutom ha koll på exakt vad den skall göra och när den skall göra det. Inte undra på att man blir lite filosofisk när man sitter och plöjer igenom tegelsten efter tegelsten av medicinsk litteratur

"How not to live your life" är sanslöst kul. Kom dock bara 3 säsonger, från BBC tror jag.
Annars följer jag Castle, the Mentalist och the Vampire Diaries.