Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Herr Dödén

Herr Dödén

Medlem
  • Plats Sundbyberg
  • Sysselsättning :)
  • Registrerad 2010-04-23
  • Senast aktiv 2018-07-18
  • Antal inlägg 77

Foruminlägg

De senaste inläggen Herr Dödén har skrivit i forumet.

I sedvanlig ordning talar rubriken i stor utsträckning för sig själv men nedan följer lite kompletterande information.

- Färgen är silver (ej grafit utan den "riktiga", mer högblanka silver)
- iPodden kan hämtas ett par pendeltågsstationer norr om Stockholm C
- Posten kan anlitas som speditör, spårbart paket belastar köparen med 39kr utöver köpeskillingen

Pris: 900kr

Vid övriga frågor är det bara att fråga i tråden (om det ens går att posta vanliga inlägg i detta forum?) eller skicka ett PM O:-)

Tjöppt och klart hps Apple Store i Täby, de hade välfyllda lager vill jag lova. Ställde P-skivan på 06:30 och satte mig i bilen hem igen vid 09:20. På disk inne i butiken låg ett par hundra lurar i båda färgerna och samtliga storlekar.

Ursprungligen av Cogito ergo Mac:

Fanken är det en snubbe i Kilt längst till vänster i bild?

Det stämmer, en av de anställda i butiken hade kilt. Jag avstår från att kommentera det klädvalet ytterligare...

Okej, alltid något. Kommer det inte att finnas upplåsta lurar i fysiska Apple Store-butiker i USA? Vet att Apple Store online även i USA kommer att sälja olåsta lurar men där blir det lite svårt med logistiken eftersom jag bara är där i en vecka (nummer 44 närmare bestämt).

Är det slut med iPhone-import från USA nu? Modellnamnen skiljer mellan USA och EU (eller "rest of the world", som det heter) men innebär det verkligen att loppet är helt kört och att ingen av deras modeller fungerar till 100% i Sverige?

Nya släden levererad och som synes var jag milt uttryckt lite mer noggrann när SIM-kortet skulle friseras den här gången. Inuti själva "hålet" där släden förs in finns en del märken från borren och sett utifrån med släden monterad finns några mindre skav som jag tror att man kan åtgärda enligt ovanstående Colgate-metod. Men behöver bara jämna till ytan precis vid skaven och matta av den så är saken biff.

Var lite orolig när släden för första gången skulle i då jag var osäker på om mekanismen för att få ut släden fortfarande var hel men jodå - den lever och fungerar perfekt!

Snipp, snapp slut så var sagan slut för den här gången O:-)

Ny släde är beställd och när den kommer så skjuter jag ett par betydligt bättre bilder på hur paddan mår idag och som mer utförligt visar vilken åverkan som drabbade paddan respektive SIM-kortssläden.

Det blev till att borra lite i jakten på det försvunna SIM-kortet. Visste inte riktigt hur det hela skulle lösa sig men efter ett par hål kunde jag peta in en spik att bryta med och det resulterade i att jag fick upp ett hörn på släden som sedan greppades med polygrip. Släden vred sig lätt i sidled innan den snällt behagade att komma ut.

Uppdraget slutfört, ny släde beställd och bilder är att vänta O:-)

Problemet kvarstår men i takt med att begagnatpriserna går ner växer hornen i pannan stadigt. Det lackar mot sommar (vilket för mig är likställt med 3G-säsong) och mitt tålamod sinar. Dags att köpa lite verktyg och skrida till verket...

Bump! Ingen som råkat ut för samma problem och som kommit på en vettig lösning?

Jag har inte meckat särskilt mycket mer med paddan i fråga utan köpte en ny och la den med SIM-kortsproblemet åt sidan. Således kvarstår problemet med att kortet sitter fast och det vore onekligen skoj att få loss släden igen.

Har nu även börjat överväga att kapa sönder släden med hjälp av en Dremel och ta mig in den vägen. Släden går lös på typ 60kr så det är ingen huvudvärk där, förhoppningen är att kapa ner den nuvarande släden så att simkortet blir nåbart. Det går ju att bygga världens skydd för själva paddan och sedan kapa vilt i släden så länge man varken skadar paddans yttre eller det som sitter innanför.

Jag får be att återkomma i ämnet...

Det vi ser på bilden är vad jag rent fysiskt har att dra i. Ovansidan är helt slät, typiskt nog är det åt det hållet kortet sitter. På bilden syns alltså "undersidan" av släden. Jag lyckas pilla in en plastfilm på ovansidan som verkar hamna på rätt sida kortet eftersom iPadden förlorar kontakten med kortet - dock utan något resultat i övrigt. Har hittat trådar om folk som har samma problem och det som händer är att fjädrarna som trycker kortet mot kontaktytan tyvärr har en benägenhet att trycka kortet "i taket" och därmed kila fast det.

Om släden går sönder är det ingen större förlust, det är en enkel del att ersätta. Problemet är att det som sitter på insidan tydligen är rätt ömtåliga grejjer (se exempelvis iFixits teardown av iPad 2 3G) så man kan inte vålda hur som helst. Således är det nya spåret finlir deluxe. Lyckas jag skall simkortet brinna!

Bladmått skall inhandlas och testas.

Här har vi "the issue". Som synes är det inte mycket material att arbeta med för att komma vidare

Problemet med slit & dra-proceduren är att jag redan knäckt en nagel och ska det till mer våld är det verktyg som gäller. I det senare caset gäller det då att hitta något som är starkare än simkortet men svagare än aluminium - arbetar på att slipa till ett gammalt tandborstskaft att vålda med, tyvärr misstänker jag att det kommer gå av alltför lätt men det är i alla fall en början.