Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
nollåtta

nollåtta

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2010-05-25
  • Senast aktiv 2021-09-15
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen nollåtta har skrivit i forumet.

1

High End iMac 2022, hmmm.... det utesluter inte att det kommer en iMac 32 tum instegsmodell M1 2021. Jag skulle inte gråta över en 32 tums M1 .

Är en smula förvånad över att det inte spekuleras mer om ringen med magneter det ryktas om i nya iPhone.
Om det är en anpassning till kommande QI laddare verkar det en smula overkill, visst kan det vara så men varför så många magneter för detta? Jag vill tro att det är fråga om anpassning till en miljö som kräver styrka för att hålla telefonen på plats mot dedicerade (nya) kontakter på iPhone´s baksida. Tänk CarPlay ! och att ringen hör ihop med en dedicerad hållare som gör iPhone till en carplayskärm vid dockning, och som förstås även laddar. Alla kan få CarPlay i Bilen, Båten, Cykeln, Mopeden osv utan att fordonet behöver vara förberedd för CarPlay, till priset av en docka (och en ny iPhone). Om Apple tog fram ett skal med denna magnetring skulle även äldre iPhone modeler kunna användas som CarPlay skärm, det vore smaskens.

Ursprungligen av bjorsi:

Hej.
Min åtta år gamla MBP 13" kommer få pensionera sig snart (läs när nya versioner av iPad pro släpps).
Använder min MBP idag till att skriva lite minnesanteckningar i BRFen, fotoredigering(mest av tiden) och allmän surf.
Tanken är att iPad Pro ska ta denna plats.
Penna och Apples tangentbordsskal är givna tillbehör men jag är osäker på om jag ska välja 10.5 eller 12.9.

Ni som har någon av dessa enheter, vilka för-och nackdelar ser ni med respektive enhet?

Jag håller med om att skillnaderna är små mellan 12,9 respektive 10,5, (och 9,7 som jag har) Det som jag skulle lägga vikt vid val av platta är tillgänglig yta för redigering. Paneler för verktyg mm tar plats och oftast men inte alltid är de proportionella till ytan.
Kolla på Youtube hur specifika program fungerar på olika stora iPad, glöm inte att jämföra med MBP 13 som du är van vid, du kanske ändå vill ha en desktop när du är klar med utvärderingen.

Den största glädjen med iPad Pro för mig är Apple pencil + Astropad standard + iMac = De tillsammans gör att jag kan redigera PS/LR etc på iMac via iPad som en ritplatta av bästa sort. rekommenderas ! Jag kommer inte dumpa iMac för en större iPad pro utan kombinerar det bästa av två ekosystem.
kolla Astropad

Ursprungligen av Redaktionen:

Ida, Jakob och Amanda ses i studion och pratar om att vikten av att twittra från rätt mobil, om att börja elda upp testprylar och annat kul. Missa inte det!

Läs hela artikeln här

Jacob, du undrade hur mycket det tittas på linjär tv fördelat över olika ålder.
I åldern 15-24 år , 25-39 år tittas på linjär-TV i 40 resp 87 minuter per dag (2017)
för folk över 39 år är tittandet 200-300 % högre per dag, så det är stor skillnad mellan yngre och äldre !
Tittartid för olika målgrupper (se särskilt sida 11)

Lyssnar på 99 podden nästan 100%-igt, bra snack alltså

Varför dyker det upp en grå Safari ikon överst på skärmen om jag sparar en sida till läslistan i safari ?
Ikonen dök upp första gången i samband med uppdatering till macOS version 10.
(kör Safari 11.0.1 (13604.3.5, mac OS 10.13.1 (17B1003), iMac sent 2014)
Kan jag hindra att den dyker upp? Ikonen är död, reagerar inte för något och hovrar över text oavsett vilket program som är aktivt. Ikonen försvinner bara om jag avslutar safari, så det är inte helt hopplöst men väldigt irriterande.

Din TV´n och förstärkaren ska ha anslutning för optisk kabel , optisk utgång är enkom för digital ljudöverföring mellan enheter.
Optiskt ljud påverkas förstås av hur påkostad A/D omvandlaren i förstärkaren är, värt ett försök och kabeln kan du få tag i en affär för under en hundralapp (på webben kan hitta kablar av bra kvalitet för runt 20-30 kr )

Det finns alternativ uppkoppling för tv som saknar toslink
Denon instruktionsvideo

Ursprungligen av RED STONE:

Jag vill veta vilken den bästa ljudanslutningen mellan iMac och Denon UD M31(analoga anslutningar enbart) är? Bluetooth? Airport express?

Rekommenderar att du pluggar in en AudioEngine, som är en trådlös DA omvandlare som bestående av två delar 1) en "sändar'" USB dongel som kopplas till till Macén och 2) en "mottagar" dongel till stereons aux ingång. Har aldrig behövt ägna den en tanke efter inkopplingen, bra räckvidd, fungerar 100% igt och utan störningar. http://audioengineusa.com/Store/W3-Wireless-A.... pris runt 1500 kr och ger Hifi kvalitet.

Senast redigerat 2015-01-30 14:57

Återställning av telefonen från säkerhetskopia på datorn (ca 55 Gb ) visar sig bli en seg historia,
i skrivande stund har det gått 13 timmar och den är inte klar.
Historik:
Startar återställning via iTunes, får efter en stund besked att den kommer att ta 1 timma. (och utan besked om var i processen den är)
Efter 3 timmar är beskedet fortfarande 1 timma kvar på återställningen, misstänker att den hängt sig och drar ur sladden för att starta om är tanken. Sätter tillbaka sladden och utan att jag gör något meddelar den är på steg 7 av 7 och installerande appar. Fine, då får den fortsätta, man ska ha tålamod. Efter ytterligare en 2 timmar påbörjas installation av ca 3500 st låtar i en takt på 5 sek per låt. det gör att det tar ca 5 timmar till bara för låtarna.
Fråga:
Är det normalt/förväntat, eller är det något fel på telefon/Yosemite /IOS8 ?

Ursprungligen av Redaktionen:

I den senaste uppdateringen till Thunderbolt lovar Apple bättre stabilitet och funktion. Berörda Mac-modeller hittar uppdateringen via Mac App Store.

Läs hela artikeln här

Min (Macmini 2012) hängde sig efter uppdateringen, någon som har samma erfarenhet ?
Nu har jag 5 timmars väntan tills återställningen blir klar.
Tror jag fördriver tiden med lite trädgårdsarbete

1