Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
carpelux

carpelux

Medlem
  • Plats Skara
  • Registrerad 2010-06-12
  • Senast aktiv 2017-06-06
  • Antal inlägg 97

Foruminlägg

De senaste inläggen carpelux har skrivit i forumet.

Vissa skal / fodral orsakar detta problem. Det är mikrofonen som sitter på baksidan för att ta bort bakgrundsljud som störs av skalet. Om du har ett skal på så ta och testa att ringa med telefonen urplockad ur skalet.

Ursprungligen av zinned:

Det fungerar utmärkt, dock krävs det att du i OS X byter språk till engelska samt att du också ändrar region till USA. Starta sedan om och gå in i Mac App Store, då kommer du se uppdateringarna.

Visserligen syns uppdateringarna men det går inte att hämta hem dem när man loggat in med sitt vanliga apple id. "Update Unavailable with This Apple ID" står det. Jag misstänker att man måsta skapa / skaffa ett alternativt id i USA?

Tack för den infon. Då är det bara att luta sig tillbaka ett tag och låta andra jobba på problemet.

Gammal tråd men nyaktuell för mig. Är det någon som har fått kortläsaren kabelansluten att fungera efter uppdatering till 10.9 Mavericks? Jag får bara upp att "Tillåten kortläsare saknas" trot att jag ominstallerat drivrutinen till kortläsaren och startat om datorn.

Samma sak här, fungerar alldeles ypperligt.

Då har jag också uppdaterat min hackitosh, och denna gång fick jag faktiskt för ovanlighetens skull problem. Sen om det beror på att det är ett hack eller att det sitter inkompatibel hårdvarai maskinen låter jag vara osagt, men tänkte att det kan vara bra info för er andra i alla fall.

Förutsättningar: Ett hack baserat på GA-Z77X-UP5-TH med HD4000 grafik och en hemlagad Fusiondrive (Intel X25 SSD och WD Green 2 tb). Maskinen har fungerat ypperligt både med lion och mountain lion och jag har uppdaterat utan problem tidigare, fast då utan fusiondriven. Nu efter denna uppgradering bootade maskinen inte upp, fick ovan nämnda cirkel och när jag bootade i safe mode fick jag meddelande om att /mach_kernel inte kunde hittas.

Jag clonade en disken från annan maskin och lyckades boota från den. När jag går in in diskhanteraren visas min fusion drive i rött och jag får valet att reparera. Sagt och gjort, men reparationen visade sig vara att OSX helt sonika formaterade om den. Tur man har timemachine

Men det visade sig så småningom vid ominstallationen att det egentliga felet verkar vara att 10.8.3 är inkompatibelt med den firmwareversion jag hade i SSD. Jag kunde inte hitta SSD:n i diskhanteraren även fast den syntes i bios. En googling visar flera andra som har samma problem så det är nog snarare inkompatibel hårdvara än hackintoshen i sig som låg bakom problemet. Kan ju vara bra att veta för er med genuina macar och med intel SSD.

Nu är firmware på SSD uppdaterat, disken syns, OS X ominstallerat och de sista filerna på väg ner från backup. Denna gång skippar jag Fusion drive

Windows 8 är möjligen något snabbare att boota än 7 men har ett i många stycken helt obegripligt gränssnitt. Det bästa är nog att försöka testa en maskin med Win 8 och se om du kommer överens med gränssnittet. I så fall köp det så är du på senaste release, annars kör på Win 7 som är ett säkert val och en bra windowsversion.

Molnbaserat kan absolut vara en bra lösning för de applikationer som finns där.

I regel finns det ju företagsunika applikationer så att lägga allt i molnet brukar inte vara enkelt genomförbart, men om det med hänsyn taget till tillgänglighet, prestanda och sekretess finns passande alternativ i molnet kan man absolut rekommendera det.

Ursprungligen av TouchCAD:

Har sett detta ganska många gånger och jag jan inte låta bli att tycka att det är märkligt att en IT-avdelning ska styra vad som ska användas. Det är lite som att tvingas köpa en timmerlastbil för att köra till jobbet i Stockholms innerstad, bara för att bilmekanikern tycker att det är enklare att serva lastbilen. Man kan ju tycka att det vore bättre att maximera funktionen för respektive användare, som ju är den egentliga orsaken till att man köpte en viss sorts dator. IT-avdelningens uppgift är väl rimligen, som underordnad servicefunktion, att se till att respektve användare får ut maximalt av investeringen, eller hur?

Nu är det ju så i den absoluta majoriteten av bolag som är tillräckligt stora att ha en IT-avdelning att den som styr som styr vad som skall användas i verksamheten är bolagets ledning. Där tas strategiska beslut om IT-stödet.

IT-avdelningens uppgift är att genomföra det beslutet på ett kostnadseffektivt sätt. Att bli kostnadseffektiv innebär stordrift och likriktning. Den stora delen av kostnaderna i IT-drift ligger inte på hårdvara och licenser utan personella resurser, både vad det gäller anställda som jobbar med IT-driften och tid som går åt för de övriga i bolaget i sitt dagliga arbete med IT-systemen.

Att då behöva drifta flera klientplattformar är inte kostnadseffektivt.

Ten Years After, som en homage till Alvin Lee som gick bort i onsdags.

Ursprungligen av Erik.dv:

@carpelux: Är det följande moderkort du använder?

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=758952

Ja, det är det jag kör med. En i7 är absolut inga problem och jag har inga som helst problem med mitt bygge. I och för sig har jag aldrig testat thunderboltportarna eftersom jag inte har något att koppla in där.

Jag har inte testat med ett GTX 670 men enligt http://www.tonymacx86.com/333-building-custom... så borde det fungera.

http://www.tonymacx86.com rekommenderar jag absolut att du besöker om du är intresserad av att bygga ihop något, där finns både download och guider som gör att du kommer igång på enklast möjliga sätt.

Rent generellt håller jag med er andra här att vill man ha den absolut säkraste och enklaste lösningen ska man inte titta på hackintosh. Vill man däremot maxa prestanda eller tycker det är kul att hålla på med datorer som hobby så kan man nå förvånansvärt bra funktion med en hackintosh om man gör hemläxan först avseende ingående komponenter.

Ursprungligen av lappen71:

Ja det är din uppfattning men jag har aldrig hört talas om en Hackintosh som fungerar felfritt och värd det strul som det är att sätta upp.

Jag har fyra års empirisk erfarenhet av mycket väl fungerande hackintoshar så det går absolut att bygga en sådan om man kan och har viljan till det.

I dagsläget skulle jag absolut rekommendera ett gigabyte ga-z77x-up5th med en Ivy Bridge CPU. Funkar "out of the box" utan problem, även med HD 4000 inbyggd grafik, dubbla monitorer, sleep.

Jag kör en nu med en i5 3700K, lätt överklockad till 4 GhZ och kunde inte vara nöjdare.

Ursprungligen av biberu:

Då har vi två modeller som förklarar varför olästa är öppnade:

  • Man öppnar ett kuvert för att läsa det.

  • Någon annan har godkänt innehållet åt dig.

Men bara en som förklarar varför lästa är öppnade:

  • Du öppnade det när du läste det.

Ser ut som om vi har en vinnare!

Alltså är kuvertet oöppnat innan det är läst och öppnat efter det är läst. Alldeles självklart. Ska man ha ett kuvert som ikon skall det finnas någon logik bakom, nu är det bakvända världen.

Byt ut betydelsen eller byt ut ikonen till något helt annat!

Jag ser när jag läser lite mer noga att du verkar ha en användare som heter tv. Är detta en speciell användare för din tv-funktion är det ju bättre att lägga cronjobbet på denna användare.
Kör då

sudo su - tv

innan du editerar crontaben. Dessutom bör du köra

/usr/sbin/ruby /Users/tv/eyetv_xmltv_grabber.rb

manuellt för att verifiera att det inte är något strul med rättigheter på filer eller liknande.