Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Gordy

Gordy

Avstängd
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2012-06-01
  • Senast aktiv 2013-07-22
  • Antal inlägg 1368

Foruminlägg

De senaste inläggen Gordy har skrivit i forumet.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-22 22:41

Vore bra om den oproffsige 99-moderator som sitter och tar bort relevanta inlägg antingen slutar som moderator eller åtminstone meddelar när inlägg tas bort och varför.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-22 14:06
Ursprungligen av zOlid:

Chanserna att vi ser en dGPU i nya rMBP är enormt liten.

Du har en del poänger men glömmer att Retinorna kräver kraftiga grafikkort speciellt om de ska driva flera externa högupplösta skärmar samtidigt.
Intels nya kretsar är bättre än tidigare men proffsen kräver mer grafikkraft än så.

Kanske kommer instegsmodellen av 15" Retina MBP bara ha integrerad grafik men väldigt tveksamt om alla modeller får det.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 23:14
Ursprungligen av maskh:

Vad är egentligen den stora skillnaden om de börjar med IGZO-paneler?

"Higher resolution in a small screen, lower power consumption, more accurate touch panels -- these are all things in high-demand by the portable gadget industry so it should come as no surprise there's been a string of speculation about when IGZO will make it into products, particularly those from Apple."
http://www.pcworld.com/article/261738/up_clos...

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 22:28
Ursprungligen av zinned:

Du har inte den blekaste aning om hur jag får tag i mitt material. Som vanligt så kommer du med gissningar, aningar, estimeringar och insinuationer och kallar det sedan för fakta

.
Nu hittar du på igen.

Ursprungligen av zinned:

Copyswede har ingen rätt att avgiftsbelägga lagringsmedium och fördelningen av de som sparar privatkopierat material på dessa jämte de som inte gör det är verkligen ovidkommande då det finns många som inte lagrar piratkopierat material på dessa. Även om jag hade lagrat DRM-fria låtar på extern disk som jag själv använder för att spela upp musiken så har Copyswede ingen rätt att ta extra betalt för det. Jag har redan betalat för materialet och spelar upp det från vilket lagringsmedium jag så önskar.

Copyswede gäller privatkopiering och det rä faktiskt så att de flesta har material på sina diskar som är producerat av Copyswede och STIM etc. anslutna medlemmar och använder sina datorenheter till att titta och lyssna på material som inte är egenproducerat.
Ditt resonemang är lite som att du har köpt din bil och vill därför inte betala för vägunderhåll och bensin etc..

Ursprungligen av zinned:

Återigen, buhu. Du fortsätter påstå att jag ska skänka bidrag till missförstådda och underbetalda artister.

Nej du skänker inget du betalar för att du utyttjar deras arbete och verk etc.

Ursprungligen av zinned:

Så fungerar inte världen, lilla vän. Är man kreatör och skapar material som man sedan önskar sälja så är värdet för varan inget annat än det folk är villiga att betala. Om folk sedan inte vill betala för varan så har man ingen som helst rätt att sitta och gnälla och tycka att gemene man minsann ska skänka pengar från kostnaden av lagringsmedium till dessa "stackars" artister. Dessa får helt enkelt inse att ingen vill ha deras material eller betala deras priser och sedan agera utifrån det.

Du har helt missförstått vad Copyswedeavgiften gäller, den går nämligen till kreatörer som är uppskattade och används eller medverkar i olika produktioner.

Ursprungligen av zinned:

Hahaha! Ja, kan du inte vara så snäll att ta en matematiklektion med mig Beskriv i detalj ditt felaktiga påstående ovan, beskriv igen hur det blir knappt ett öre från mig till de som får pengar från Copyswede.

"I snitt" borde du förstå vad det betyder, eller?

Ursprungligen av zinned:

Det jag bryr mig om är att jag blir bestulen på pengar av Copyswede.

Du blir inte bestulen.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 22:17
Ursprungligen av pmarriott:

Vad är det för underligt med den? Modellen är i grunden en straffavgift som drabbar alla köpare på grund av ett fenomen som bara är aktuellt på en begränsad andel av sålda enheter.

Låter ungefär mer som tullar fungerar.

Ursprungligen av pmarriott:

Och vad gör en tullavgift på några procent när en piratdel kan kosta 10-60 % av en originaldetalj? .

Och vad är en copyswedeavgift? När privatgjorda kopior både lagliga och olagliga kostar NOLL kronor!

Ursprungligen av pmarriott:

Dessutom tillverkas det mesta i vårt fall inom EU, närmare bestämt Tjeckien eller Italien. Det som kommer från Kina är billigt skräp som brukar åka ut fortare än det kom in.

Äh det finns bra produkter i den kategorin från Kina också även om så klart de billigaste inte är något vidare. Italienarna och Tjeckerna importerar sälert rätt mycket från Kina och mest sätter sitt namn på.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 19:57
Ursprungligen av pmarriott:

I min bransch finns det gott om piratkopierade slitdelar. Dessa tillverkas av silver, koppar och mässing. Om Copyswedes modell skulle överföras på vår bransch skulle alla svarvar, borrmaskiner, fräsar och fleroperationsmaskiner som säljs i Sverige beläggas med en avgift för att de teoretiskt sett skulle kunna användas till att framställa kopior av våra slitdelar på.

Underlig analogi.
Är det inte tullar på sådana slitdelar om de importeras från länder utanför EU.?

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 19:53
Ursprungligen av BlackSmp:

Eller hur...

Eller så kör man via Airplay och en app på Iphone/Ipad.

Ingen har sagt att det inte går att komma runt Apples inlåsning men det är ju omständigare och till viss del med lägre kvalitet än vad det skulle kunna vara om Apple öppnade upp ATV.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 18:58
Ursprungligen av Anderlind:

Du verkar tillföra väldigt mycket till diskussionen.
Möjligen kan du eller @Gordy förklara vad piraterna har med detta att göra?

Apple vill inte att ATV ska vara en produkt som gör det alltför enkelt att visa piratkopierat material, de vill självklart att ATV mest ska visa och spela upp material Apple eller deras partners sålt eller hyrt. Genom att öppna upp ATV så tappar Apple troligen mer än de vinner.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 02:22
Ursprungligen av zinned:

Vi talar om privatkopiering, inte piratkopiering. Om en artist vill ha ersättning för utebliven intäkt pga piratkopiering får de gå den juridiska vägen. För de lagringsmedium jag köper ska jag inte betala någon extra avgift till någon artist. Det gör jag när jag köper deras material.

Men du och de flesta andra köper ju inte allt material ni kopierar konsumerar och uppskattar och en stor del av copyswede ersätningen kommer ju från företag som vidaresänder andras material. Precis som alla olika kommersiella radiostationer som måste betala stim för att få spela musik och därigenom tjäna pengar på att sälja reklam m.m.

Ursprungligen av zinned:

Det vet inte du och fördelningen av de som gör det och de som inte gör det är ovidkommande.

Jag vet och fördelningen är verkligen inte ovidkommande när det gäller en diskussion som denna.

Ursprungligen av zinned:

Absolut inte. Deras intänkt från mig ska endast vara det jag får betala för varan, t ex en musikskiva. Det är det jag köper och det jag ska betala för. Ett lagringsmedium jag väljer att köpa i min lokala butik, som används för massor av saker som inte rör artisters material, ska inte vara föremål för en prisökning pga att artister inte tycker de får tillräckligt betalt.

Som sagt de flesta lagrar material skapat av andra på sina diskar. De som skapat materialet bör kompenseras för detta. Om materialet saknar värde eller intresse för den som lagrat det så skulle de troligen inte lagra det överhuvudtaget.

Ursprungligen av zinned:

Där medgav du att du är en hycklare. Du anser att vi stjäl pengar från artisterna men när de orättmätigt stjäl pengar från oss så är det, enligt dig, helt ok.

Så Buhu betyder det? Då är ju du en ännu större hycklare i så fall så mycket som du har Buhuat.

Ursprungligen av zinned:

För att följa ditt tankesätt så anser jag att jag, och andra i samma situation, ska få betalt från alla som köper fotbollar. Jag hoppas att en dag kunna bli stor världsstjärna inom fotbollen så jag ska få betalt av fotbollskonsumenterna tills dess att jag når den nivån.

Det är inte i närheten och det vet du.

Ursprungligen av zinned:

Om man som artist anser sig vara underbetald så får man väl se till att ta mer betalt för sina alster! Nähä, ingen ville betala de summorna...vad gör jag nu? Ja, då får man göra som alla andra människor - agera. Antingen så accepterar man att vara underbetalt då man får göra det man trivs med i hopp om att det blir bättre framöver eller så får man ju sadla om och göra något mer välbetalt. Så fungerar det. Inte ska man sitta o böla med mössan i näven och kräva att någon ska samla in pengar åt dig pga att ingen ville ha dina alster. Jag ska inte skänka pengar till någon "stackars" artist för att denne någon inte har förståndet att inse att han behöver agera.

De flesta känner sig väl underbetalda och utnyttjade åtmisntone någon gång oavsett bransch och det är ju helt ok att tycka det, eller? Men de som är i kulturbranschen är ju ofta löjligt dåligt betalda sett till hur mycket tid de lägger ned, de du pratar om agerar ju och har starkt stöd från de flesta som förstått hur detta går till, men inte alla är så förstående ofta för att de inte har förstått vad detta går ut på. Stackars oframgångsrika artister får inte pengar av dig utan pengarna går till de som rönt viss framgång och vars alster/medverkan kopierats eller vidaresänts. Sen handlar det inte om att folk inte vill ha alstren utan mer om hur de som skapar och medverkar på alstren ska kompenseras när ny teknik införs. Privatkopieringsavgifter har funnits under en lång period och tidigare kostat folk mer därför är det rätt ironiskt att det gnälls mer nu.

Sen kan vi ta en mattelektion om du ett år betalar 300 kronor i Copyswede avgifter så blir det knappt ens ett öre i snitt från dig till de som får pengar från Copyswede. Förstår att det stör dig hårt men lifes a b....h for tight b......s

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 01:28
Ursprungligen av BlackSmp:

Nu har jag iofs kommit lite efter i debatten men nu är du ute och cyklar och det har som helst ingenting med privatkopiering att göra

Copyswede handlar inte bara om privatkopiering.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-21 01:27
Ursprungligen av zinned:

Det vet du? Jo, eller hur.

Ja.

Ursprungligen av zinned:

De får helt enkelt anpassa sig, vilket är det jag skrev. Vad jag tycker är egentligen oväsentligt men det är fakta, där av parallellen mot vanliga företag. Kan man inte leverera en produkt som målgruppen vill ha så får man stå där med mössan i hand och utan pengar. Då har man två val, anpassa sin produkt och/eller priset eller lägga ner. Precis som alla företagare.

Finns fler val än de du drar upp. Men de flesta företag är oftast inte så drabbade av illegal konkurrens som musik och filmbolag är.Tänk dig själv om arkitektsfirmors specifika ritningar som tagit tusentals timmar att ta fram skulle ges gratis till uppdragsgivaren av någon som stulit dom från arkitektfirmans dator. Arkitektfirman skulle stämma uppdragsgivaren direkt och troligen vinna men ett filmbolag som ser sin film bli piratkopierad miljontals gånger kan knappt göra något för tt få stopp på piratkopieringen..

Ursprungligen av zinned:

Dock är det inte ok att en privat organisation ska komma och ställa massa krav på att återförsäljarna ska ta ut extra betalt av mig som kund. Speciellt inte när produkten som ska avgiftbeläggas inte nödvändigtvis kommer att användas för ett ändamål som faller inom ramen för privatkopiering.

Inte nödvändigtvis? De flesta använder sina digitala enheter till sådant som ligger inom ramen för vad Copyswede och STIM avgifter etc. ska gälla.

Ursprungligen av zinned:

Jag stödjer dem. När jag i någon form betalar för deras arbete, t ex köp av musik/bok/biobiljett.

Någon form kan vara Copyswede avgiften.
Ditt "varma" stöd lyser verkligen igenom i dina affekterade texter..

Ursprungligen av zinned:

Jag anser inte det vara ok att de stjäla pengar från mig, nej.

Buhu!

Ursprungligen av zinned:

Som vanligt har du god insikt i vad en helt främmande person har för artistisk smak. Märkligt.

Nu tolkar du underligt igen.

Ursprungligen av zinned:

Det är en verklighet som vi alla lever i men du menar att artister i olika former inte ska leva i samma verklighet? De ska på något sätt vara skyddade av någon "inkomstfallskärm" om de inte får den intäkten för sina alster som de tycker den är värd?

Inte alls, de flesta kulturskapare är sjukt underbetalda men jobbar ändå på. Till stor del för att de älskar det dom gör, men givetvis så är ju framtida större intäkter och royalties etc. en bra morot för dom. Även om moroten sällan blir av sådan storlek som de förtjänar.

Ursprungligen av zinned:

Ah, så de kreatörer som du så ödmjukt talar för här delar sitt levebröd helt fritt utan att ta något betalt för det? Deras lön är alltså bara den summan som de får in från Copyswede?

Nej.

Senast redigerat 2013-07-21 23:27
  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-20 22:47
Ursprungligen av William N:

satt i system att ALLTID (jag menar verkligen ALLTID) "ha lite mycket jobb, så du får räkna med två veckors väntetid". Men på ett magiskt sätt så har de en "snabbkö" med express-service på "bara 2-3 dagar" (vilket skämt - verkligen inte "express") som man "erbjuder" för bara 1500 spänn. På så sätt upprätthåller de en konstlad kö och tjänar 1500 spänn extra på VARJE jobb de gör för företag på jobb som borde vara gratis garantijobb. Jag åker ut med varje pinal vi har på jobbet till AppleStore i Täby sedan en tid tillbaka.

/W

Ja Digital Inn har man haft inte så goda erfarenheter av förr i tiden när de hade troligen Stockholms sämsta personal alla kategorier.. Har hållit mig därifrån sedan dess, trots att jag jobbar i kvarteret nästintill, men trodde faktiskt de hade skärpt till sig med tanke på deras rykte och på den hårdare konkurrensen på macmarknaden.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-20 22:36
Ursprungligen av Anderlind:

Ja. Och en SSD kostar dryga tusenlappen, lite mer kanske beroende på storleken man vill ha.

Air har ju lite speciella SSDer som kostar mer än vanliga SSD men jag tippar på att de skulle ha plockat en beggad från någon annan inbytes Air.
Räcker ju med att den håller tre månader för dom vilket är den garantitid som brukar gälla för beggat sen har de en servicekund till eller en ny inbytes Air när den SSD:n brakar.
Eller så är de "schyssta" och sätter in en ny SSD och tjänar ändå mer pengar på denna beggade Air än vad de gör på att sälja en sprillans nya Air.

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-20 22:30
Ursprungligen av Anderlind:

Köper min musik på fysisk media osv..
Förstår fortfarande inte vilken musik eller något som jag betalar för som jag har laglig rätt till att ta del av?

http://www.stim.se/sv/MUSIKFORLAG/Musik-pa-in...

  • Avstängd
  • Stockholm
  • 2013-07-20 22:25
Ursprungligen av Anderlind:

Jag läste det som exakt likadana fel som TS hade, men menar du på det sättet att mindre seriösa verkstäder vill ta hutlöst betalt för saker som egentligen inte alls behöver kosta så mycket så håller jag.

Såna finns det, och dessa ska man undvika. Därför är det bra att forum som 99mac finns där detta kan komma fram.

Ja och det tråkigaste är att ofta så är det många större serviceverkstäder som är de minst seriösa. Småverkstäder vill ofta reparera till överkomliga priser men stora firmor vill ofta ha mer betalt för reparationen än vad datorn är värd ibland till och med mer än en helt ny modell kostar.
De större serviceverkstäderna är alldeles för inriktade på garantiservice och är ens dator utanför garantin så tough luck!

MacForums inbyteserbjudande på 500 kronor om trådskaparen köpte en ny dator från dom var riktigt ruttet är det bara SSD enheten det är fel på så fixar dom den på en kvart med en beggad SSD enhet från någon annan skrotad Air och säljer den sedan med tusenlappar i vinst.