Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Sperious

Sperious

Medlem
  • Plats Nykvarn
  • Registrerad 2012-09-13
  • Senast aktiv 2021-10-28
  • Antal inlägg 542

Foruminlägg

De senaste inläggen Sperious har skrivit i forumet.

Ursprungligen av jockethebastard:

Jag upplever 15 sekunders laddning i hem appen. Kan starta den och den öppnas på senast använda rum men är helt låst i 10-15 sekunder. Det händer hela tiden.
Har 7 Plus, min sambo en 7:a och där existerar inte problemet.

Väcker liv i denna tråd igen då jag av en slump märkte att min dotters telefon fungerar helt utan fördröjning i hem-appen, så som din sambos gjorde. Alla andra enheter (3 iPhones och 2 iPads) är långsamma.

Jag har nu till och med raderat hela HomeKit-hemmet och börjat om från början. Blev ingen skillnad. Fortfarande långsame överallt utom på min dotters telefon... blir galen på detta.

Edit: Glömde själva frågan; Går din nya iPhone 12 fortfarande lika snabbt eller har problemet kommit tillbaka.

Edit #2: Satte du upp din iPhone 12 som ny eller återställde du från iCloud backup av din förra iPhone?

Senast redigerat 2021-01-20 16:10
Ursprungligen av nyllet83:

Jo precis, jag fick svaret på frågan om att skicka digitalt inte går tidigare i den här tråden med hänvisning till en artikel från Cnet vilket jag tycker är tråkigt. I samma artikel nämns även att adaptern lightning till 3,5mm som följde med iPhones tidigare inte går att använda till lurarna. Jag tolkar den texten som om att den lilla adaptern inte fungerar att koppla in i hörlurarna (DAC istället för ADC i adapter) och inte som du skriver att den inte går att använda tillsammans med Apples kabel till Airpods Max och därmed inte kunna lyssna med kabel från en modern iPhone. Jag kan givetvis missuppfattat det och att det är som du skriver.

Du har förmodligen rätt om adaptern. Tar bort min text ovan för att inte sprida missförstånd.

Ursprungligen av nyllet83:

Det jag menar är att kunna skicka den bitperfekt och digitalt direkt till hörlurarna för att slippa att signalen samplas om samt även alla stegen med konvertering mellan digitalt och analogt. Kortfattat påverka så lite som möjligt fram till dess att du hör ljudet.
Jo jag håller med om att Snazzys test inte är särskilt vetenskapligt ?. Det är dock det enda jag hittat på som nämner något om samplingen 24bit 96kHz via Apples kabel vilket var anledningen till att jag nämnde det.

Men detta är ju redan bekräftat som omöjligt. Det går inte att skicka en digital signal från datorn/källan till lurarna. Det enda sättet att använda AirPods Max med kabel är genom Apples egen kabel och den har 3,5mm i ena änden vilket är så analogt det kan bli. I andra änden sitter en ADC och en lightningplugg, så som jag förstått det är det omöjligt att slippa alla dessa konverteringar.

Det står uttryckligen i recensioner (ska se om jag hittar igen, klistrar då in nedan) att det inte fungerar att köra typ en USB till lightning-kabel mellan dator/källa och lurarna.

Edit:

” The USB-C-to-Lightning cable that comes with the headphones is just for charging the AirPods Max and your other Apple mobile devices that have a Lightning port (you still need a power adapter but could also use a standard USB-A Lightning cable to charge the headphones). You can't plug that cable into the USB-C port on your computer and get any sound.”

https://www.google.se/amp/s/www.cnet.com/goog...

Ursprungligen av nyllet83:

En massa bra text.

Jag är med på allt du skriver! Men för mig försvinner poängen med bit perfect när det ofrånkomligen sker flertalet konverteringar av källfilen.

I en normal setup har du en digital fil. Du skickar denna bit perfect till en DAC som skapar en analog signal som går till ditt slutsteg/högtalare.

I fallet med AirPods max ska den analoga signalen från din DAC (oavsett extern eller direkt från din dator/telefon/mediaspelare) först möta ytterligare en DAC, eller snarare en ADC, för att åter göras digital och därmed tillåtas passera genom lightningporten på hörlurarna. Därefter kommer en tredje DAC att på nytt göra signalen analog innan den når hörlurarnas membran och därmed dina öron.

Alla dessa konverteringar mellan digital/analog signal får mig att bli ytterst tveksam till poängen med att ursprungligen skicka signalen som bit perfect.

Det är dock möjligt, som du skriver, att hörlurarna kan ta emot en okomprimerad PCM-signal via kabeln och då kanske man ändå kan få en bättre ljudkvalitet än med den AAC-komprimerade signalen som annars anländer trådlöst, vilket Snazzy Labs (högst ovetenskapligt utförda ?) test antyder.

Ursprungligen av nyllet83:

AAC är väl ändå det codec som används via bluetooth av de enheter som stödjer det, d.v.s Apples enheter? SBC torde vara det som används av andra enheter t.ex. Androidtelefoner.
Att skicka bitperfekt från datorn går bra om den spelare eller program man använder sköter avkodningen.

Den som pratar om att vilja ha bit perfect ljud pratar normalt om ett högupplöst ljudformat, minst CD-standard 16 bit, 44.1 Khz, okomprimerat. Det finns codecs som är ”bättre” än AAC för ljudöverföring via Bluetooth, men inte på Apples enheter.

Ursprungligen av nyllet83:

Det var ju tråkigt. Det vore kul om de kunde ändra det samt då även erbjuda möjligheten att lurarna även laddas samtidigt. Hela proceduren med digital-analog-digital-konvertering känns väldigt onödig.

Onödig och onödig. Eftersom lightningporten som sagt är digital så hade isåfall hörlurarna, för att erhålla bit perfect överföring, behövt ha stöd för ett gäng codecs vilket dom ju inte har. Enbart AAC, som brukligt hos Apple. Och om du måste skicka AAC över kabeln kan du ju lika gärna köra trådlöst.

WhatHifi tycker att Apple vinner i kategorin ljudkvalitet mot närmsta konkurrenterna Bose och Sony. Och det ganska rejält. Då tycker jag personligen att prisskillnaden blir klart mycket mer överkomlig. Jag vill ha det som låter bäst i segmentet. Blir det ett köp öht så blir det nog Airpods Max.

Ursprungligen av xms67:

värt att påpeka är att de enligt recensenter stängs ned efter två timmars inaktivitet och att de går att stänga av manuellt. Först redde jag att de var på tills batteriet tog slut om de inte hamnade i väskan.

Hur stänger man av dom manuellt? Läser hands on på MacRumors och dom verkar inte hittat ett sätt.

”The buttons work well, but we missed the inclusion of a power button as there's no way to turn the headphones off. They go into standby mode when removed or an ultra low power mode right when put in the case, but otherwise there's no power control option.

Speaking of the case, it's not great. It looks weird and it doesn't offer much protection at all because it's made from a soft material. The case doesn't cover the headband, and there are openings at the bottom too, so it's not something you're going to want to toss in a bag with your $549 headphones inside”

https://www.macrumors.com/2020/12/15/airpods-...

Ursprungligen av MatsOlov:

Så, ja, jag ser det som gnäll, särskilt med tanke på att det finns, som du och andra säger, bättre lurar till lägre kostnad. Köp dem då.

Fair enough. Du har helt rätt i att allt det som jag ser som nackdelar/brister kring produkten är sådant som går tvärtemot vad jag hade hoppats på. Visst är det så. När man älskar en tillverkare på ett nästan fanatiskt sätt och väntat in deras produkt i ett visst segment istället för att köpa den där andra så är det klart att besvikelsen blir stor om produkten inte är vad man hoppades på och dessutom till ett pris som, sett till vad man får, är nästan löjligt högt. Det senare är man ju dock relativt van vid som Apple-fanatiker. ?

Senast redigerat 2020-12-11 14:55
Ursprungligen av MatsOlov:

Inte någon av mina hörlurar ligger i de väskor de levererats med. De transporteras antingen på huvudet eller ligger/hänger vid datorn.

Det sedvanliga gnället har tagit fart på nätet (inte särskilt menat till dig Sperious) det kommer att tona ut relativt snabbt när dessa hamnar i händerna. Då kanske vi får lite kvalitativt gnäll.

Återigen, jag jämför med lurarna dom allra flesta ser som marknadsledande inom segmentet och i det fallet ingår en väska som i allra högsta grad skyddar lurarna. Dessutom går dom att fälla ihop på ett smart sätt vilket sparar utrymme i packningen, till skillnad från Apples.

Att ständigt transportera såhär stora lurar på huvudet är inte praktiskt genomförbart och om dom ständigt ska hänga vid datorn så hade jag hellre köpt ett par trådade där man för 6500 kr kan få något som förmodligen låter bättre.

Gnäll och gnäll... jag är som sagt en Apple fanboy ut i fingerspetsarna, men släpper man en produkt som är dubbelt så dyr som klassledaren så tycket jag man får räkna med att granskas i sömmarna. Då ska varenda aspekt som är sämre belysas och så får man hoppas att det som eventuellt är bättre väger upp prisskillnaden.

Edit: Dessutom får du nog tänka om och förvara dessa lurar i ”väskan dom kom med” för Apple har skapat den smarta funktionen att lurarna enbart i väskan går ner i standby. Hänger dom vid datorn drainar dom batterierna. Kanon.

Ursprungligen av Zeugma:

Kanske det är så att Apple samarbetar med tredjepartstillverkare om kompletterande väskor?

Kanske, men för nästan dubbla priset till främsta konkurrenten så bör man inte behöva betala en krona ytterligare för att kunna transportera sina dyra lurar på ett säkert sätt.

Kommer invänta MKBHDs (och andras) fulla recensioner men den här första titten får mig inte mer sugen på ett köp, och det här är ändå en produkt jag väntat på sedan första ryktet.

Väskan/förvaringen verkar osedvanligt usel, särskilt när den ska skydda hörlurar som kostar över 6000 kronor. Det går ju inte att packa ner dessa i en väska utan stor risk för skador.

Den i videon snabba jämförelsen mot Sonys XM4 är inte smickrande för Apple. Inväntar som sagt fulla recensioner men har aldrig varit så nära köpknappen för ett par Sonys.

https://youtu.be/UdfSrJvqY_E

Ursprungligen av MatsOlov:

Jag ser kopplingen mot Mac/iPod/iPad/AppleTV som ytterligare en stor anledning till att inhandla dessa. Andra märkens blåtandslurar jag provat tidigare har inte haft den bästa kopplingen mot mina Apple enheter.

Japp, det är H1-chippet som jag också nämnde. Kan vara skäl att betala mer, men dubbla priset mot Sony? Tveksamt. Testerna får visa. ?

Ursprungligen av MatsOlov:

Kan tänka mig att dessa lurar inte har sämre ljud än HomePod/HomePod mini och de har ju sjukt bra referenser vad det gäller ljudet. Så jag skulle nog inte vara orolig för det.

Ursprungligen av xms67:

Jag är lite fundersam över att beställa lurar för nästan 7000 utan att lyssnat ordentligt. Men utgår från att ljudet är tillräckligt bra och vill ha faktorn tog överhand.

Vill-ha-faktorn är en kraft att räkna med! Jag är en av dom där Apple-nördarna som köper mer eller mindre allt på release-dagen, men till skillnad från en ny iPhone eller Apple Watch, exempelvis, så är ju detta en helt ny produkt i en helt ny kategori och där kan inte ens jag köpa otestat.

Visserligen köpte jag bäde Airpods och Airpods Pro på releasedagen, men där var jag såld pä själva funktionen (true wireless respektive true wireless med NC) och ljudkvaliteten var sekundär för mig. Jag visste att det inte skulle kunna ske mirakel i så litet format.

Airpods Max, däremot, är en produkt jag ENBART skulle överväga för ljudkvalitetens skull. Jag har ju redan mina AirPods Pro som har alla tekniska funktioner som Max och dessutom i ett smidigare format. Återstår alltså ljudkvaliteten.

När det gäller ljudkvalitet i detta format så har Sonys WH-1000XM4 fått i princip uteslutande positiva recensioner. Jag har varit sååå nära ett köp men har velat invänta Apples beryktade konkurrenter. Nu är dom här och på typiskt Apple-manér till nästan dubbla priset mot ovan nämnda marknadsledare.

För min del ska det extremt mycket till för ett köp, trots min Apple fanboyism. Till dubbla priset så måste Apple leverera, om inte dubbelt så bra, så minst lika bra och helst bättre ljud än Sony. Kan då eventuellt tänka mig ett högre pris för att dom är Apple och för smidigheten med H1.

Men köpa otestade för detta pris, inte en chans för min del. Saluterar dock er som passionerat klickar hem i blindo. ?

Finns det några reviews ute? Har otroligt svårt att se hur ni kan beställa hörlurar för 6000 spänn utan annat än Apples marknadsföring att gå på?