Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
top_banana

top_banana

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2012-10-21
  • Senast aktiv 2015-10-02
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen top_banana har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Mija:

Betyder den här raden att du inte använder wifi? Telefonen synkar bara bilderna när den är ansluten till wifi.

170GB av 200GB icloudutrymme outnuttjat. Använder wifi, jo.

Ursprungligen av BlackSmp:

Intressant...

Vad händer om du skapar en bild (eller importerar en bild) på din dator. Blir den synlig på telefonen då?

Eller markerar en bild som favorit på telefonen. Syns den då under favoriter på datorn?

Jag bara gissar och kommer med förslag som jag skulle försöka med utifall att jag hade liknande problem. Jag har haft liknande problem men då var jag på väg in i maxgränsen på Icloud och fick öka dataplanen till 200GB men jag tror inte att det är det som händer för dig.

SKapar jag en bild på datorn syns den inte i telefonen. Favoritmarkerar jag en bild i telefonen ser jag den ändå inte i datorn. Telefonen och datorn vill inte kännas vid varandra verkar det som, trots icloud som mellanhand. Har 170GB eller nåt kvar på dataplanen så det kan det inte heller vara. Så skumt.

Ursprungligen av BlackSmp:

Vad ser du på Ipaden? Ser du bilderna från telefonen där?

Jag misstänker att du kanske har loggat in på olika konton på de olika devicen.

På ipaden ser jag alla bilder, både de som tagits med ipad och iphone.

Ska vara inloggad med samma apple-ID på alla enheterna.

Hej!
Har ett problem med Bilder på MacBook Air som jag tycker borde kunna lösas enkelt men som jag kört fast helt i.

Har valt icloud som lagringsplats för foton, och har icloud aktiverat på iphone6, en ipad mini och på MBA. Bilder tagna med iphone och med ipad laddas upp problemfritt till icloud. I Bilder på MBA ser jag sen om jag tar en bild med ipad, _men inte bilderna jag tar med iphonen_, vilket är ett generalproblem eftersom jag tar 99,99% av alla bilder med iphonen.

Alltså: iphone och ipad skickar bilderna till icloud. Macen hämtar ipadbilderna från icloud, men inte iphonebilderna.

Går bet på detta. Vad göra?

Hej!

Senaste veckan eller så har vår Apple TV inte kunnat spela upp våra köpta filmer som ligger i iTunesmolnet. Övriga funktioner såsom Netflix, iCloudbildström etc fungerar felfritt. Har testat att starta om, dra ut strömkabeln, logga ut/in på iTunes etc och inget funkar. Det enda som funkade tillfälligt var att återställa enheten, då funkade det kortvarigt med problemet kom tillbaka direkt. Ej testat att hyra/köpa film så vet ej om det funkar. Lite segt då vårt huvudsyfte med enheten är att barnen kan kolla på filmer som alltså ligger i iTunesmolnet.

Idéer?

Passar på att ställa min fråga i den här tråden.

Framförallt gäller det nätverksanluten lagring av familjebilder och hemvideo. Nu har jag en extern hdd usb-ansluten till routern och det fungerar rätt ok, rätt problemfri åtkomst från såväl MBA som ipads. Det känns dock lite småknöligt, av flera skäl. Dels hamnar man i mappbläddrande när man ska titta på bilder, från MBA ansluter man till server och ser bilderna via Förhandsvisning vilket är rätt plågsamt och från iPadsen ser jag bilderna via File Browser, som, förutom mappbläddrandet, tar några sekunder på sig för att "ladda" varje bild.

Jag skulle vilja ha en användarupplevelse som iPhoto, men på ett centralt nätverksanslutet lagringsutrymme, snyggt, ikonstyrt, snabbt, smidigt. Huvudsakligen kommer det som sagt att röra sig om bilder och familjevideo så måttlig prestanda torde räcka. Är en NAS en bra lösning? Har jag ngt att vinna på att uppgradera från en usb-ansluten hdd till en NAS? Och i så fall, vad ska man satsa på? Ngn av Synologys enklare modeller? Eller en WD Live MyBook? Ngt annat? Några jättemängder lagringsutrymme har jag inget behov av, 1-2 TB borde räcka.

Men man måste inte ha Mac/iTunes igång när man hyr film i ATV?

Hyrtjänsten verkar ju bra, bra med iTunes och Netflix, som vi använder en hel del. Streamingfunktioner från andra enheter känns lite sådär kanske; gillar inte att behöva ha datorn och iTunes på för att kolla på en film på tvn. Lite klent också att det inte går att streama film från extern hårddisk, trots att filmen är iTunesformat?

Hur ska man göra för att ATV ska kunna hitta filmer i ett bibliotek i nätverket? Airport och Time Capsule?

Edit: hann inte se förra inlägget. Måste filmbiblioteket alltså vara på en dator med iTunes, och datorn påslagen och iTunes igång?

Men jag måste alltså ha datorn och iTunes igång varje gång jag ska kolla på köpt film via ATV?

Vad händer med en film jag köper och laddar ner till ATV? Lagras väl inte bara i molnet? Köpte och laddade ner en film i iTunes på MBA häromdagen och den ligger ju med sina 4GB på datorns hårddisk...

Hej!

Ser över film/tv-lösningen i vardagsrum och tänkte skaffa lämplig medialösning och koppla till tv:n Apple TV är väldigt lockande då design och gränssnitt ser riktig läckert ut + att vi huvudsakligen kör Apples ekosystem med MacBook Air, iPad, iPad mini och iPhone. Känns smidigt att kunna både köpa och hyra direkt i tvn via iTunes. Funderar dock på hur man ska lagra köpta filmer? ATV:n har väl inget lagringsmedia. Vi har en extern HDD för lagring som vi har usb-ansluten till routern (D-Link 645) och kopplad till WiFi och åtkomlig både från ipad och MBA. Men ATV kan väl inte strömma/läsa från den om jag fattat rätt?

Eller man kanske bara kan hyra filmer i ATVs iTunes? Men hursomhelst, hur kommer man åt sitt bibliotek som ligger på annat lagringsmedia i nätverket? Är inte jättesugen på att köra jailbreakad ATV2, utan vill bara ha en lösning för att smidigt kunna köpa en itunesfilm, spara den och sen kolla på den i tvn.

10.4 Tiger ska det vara. Men nu är det som sagt Linux Ubuntu installerat istället.

OS X var 10.5 Tiger och kunde inte hämta nya uppdateringar. Även för gammalt för en massa program etc så jag installerade Ubuntu istället. Försökte först köra dual bot via rEFIt men fick det inte att funka via USB-installation + att HDD:n var så liten så jag installerade Ubuntu som single boot istället.

Funkar alla 2,5' SSD? Är SATA2-3 bakåtkompatibla mot moderkortets SATA1?

Och sen då nästa fråga: Om man sätter i en ny SSD, bör man klona operativsystemet till den innan man byter? Då får man väl skaffa ngn SATA-adapter för det. Eller tror ni det funkar att bara byta ut den och sen installera Ubuntu via USB-boot när den sitter i? Har för mig att det var lite krångel med att få datorn att boota via USB när jag installerade Ubuntu, med en del skrivande i terminalen etc.

Vad händer om jag startar datorn med en ny tom SSD? Känner datorn av USB-stickan om den sitter i och man håller nere Alt exv?

Många frågor

Har en gammal vit MacBook 1,1 som jag leker lite med.

OS X var låst i 10.5 Tiger och CD/DVD-enheten är trasig så först har jag installerat Ubuntu via USB vilket gick vägen efter rätt mycket krångel. Sedan uppgraderat RAM från 512MBx2 till 1GBx2 vilket däremot var busenkelt.

Nu funderar jag på att byta ut HDD:n (64GB, original och därmed asgammal) mot en SSD, som man ju kan få i motsvarande storlek för en rätt billig peng. Frågan är om det är värt att sätta in en SSD på en så gammal dator? Prestandaskillnaden lär väl bli märkbar, men fungerar det?

1