Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Alfakrull

Alfakrull

Medlem
  • Registrerad 2012-11-25
  • Senast aktiv 2015-11-26
  • Antal inlägg 22

Foruminlägg

De senaste inläggen Alfakrull har skrivit i forumet.

Är det meningen att text i framtiden skall ersättas av såkallade emojies? Är det då en tolkningsfråga när man "läser" böcker vad författaren egentligen menade med emojietext? Tillför alla dessa emojies något? Det känns som dom bara skapar ett större tomrum, vanligt tomprat men i en gigantisk överdos av ytlig meningslöshet.

Jag håller med din argumentation men varför är det acceptabelt att ha kommunistsymboler eller mördaren Che på tröjan? Det beror på allmänna befolknings uppfattning av dessa symboler. Om denna uppfattning är kopplad till sanning eller lögner är en annan femma. Kommunismen var, av vad det jag studerat, värre än nationalsocialismen men den informationen finns inte i allmänhetens uppfattning och då är dessa symboler accepterade.

När det gäller krig så skriver nästan alltid vinnaren historian. Då rentvättar vinnaren sin bild och kastar extra mycket skit på sin fiende. Fast idag är krig inte lika mycket fysiska utan mer informationskrig. Att exempel bryta ner en fiende från insidan genom att få fiendens befolkning göra uppror mot makthavarna eller få soldater att ge upp för att dom trodde att dom skulle förlora även om dom i verkligheten hade vunnit.

Så det allmänheten tror idag är sant, hur mycket av det är egentligen sant? Hur mycket är det jag tror är sant är verkligen sant? Politiker och kända människor tvättar sig från skandaler titt som tätt. Det dom undviker är att få allmänhetens hat mot sig. Även om dom kanske inte gjort något fel men om allmänheten tror att dom gjort fel så får dom göra tillräckligt för att nöja allmänheten. En image som målas upp som företag, politiker, artister, och annat vill att allmänheten skall ha för syn på dom. Reklam och propaganda ligger ganska nära varandra.

Att anpassa sig till strömmen av förändringarna i samhället utan att ifrågasätta hur den styrs. Bara för att något sägs har hänt så behöver det inte betyda att det har hänt. Men om allmänhetens uppfattning är att det har hänt så är det mer sannorlikt att det just har hänt även om det inte har hänt.

Om sannorlikhet. https://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI

Warner Bros. tar bort flaggan från Dukes of Hazzards bil. Ebay, Wallmart och Amazon tar bort produkter med denna flagga.

Vad är rasistiskt idag? Det är ett som det vattnats ut och kan idag allt och alla bli stämplade med det ordet. Smiles klassas som rasistiska så varför inte en vit tandborste? Denna rasistdebatt är på sandlådenivå... Det kan sägas mer men det tillhör inte detta forum.

Den enda tillåtna flaggan som inte kan klassas som rasistisk är den vita.

Då dagens samhälle är så sjukt så ser jag inga problem med att peka ut sjukligheter genom att dra dom till en spets för att få människor att se det ur ett annat perspektiv. Med det provoceras självklart människor.

Det är bara en flagga!

För att få en människa som sitter fast i en tankebubbla så behövs ibland en bitchslap för att få dom att vakna ur bubblan. Jag själv befinner mig troligen i en. Min bubbla kan vara att jag omedvetet söker upp konflikter.

Skall då inte den amerikanska flaggan också förbjudas då USA har bombat sönder länder världen över?
Skall inte den engelska flaggan förbjudas då vad Storbritannien har gjort i andra länder med sitt imperium?
Skall inte den kommunistiska flaggan förbjudas för all missär kommunismen har spritt?
Samma med nationalsocialismen och deras svastiska som i religösa sammanhang är en helig solsymbol...
Eller varför inte Israels flagga vad som detta lands invånare gör mot Palistinierna?
Eller varför inte förbjuda alla religösa symboler då dem missären religioner har skapat med sina religionskrig som hur exempel kristendomen har tvingats på befolkningar?

Detta påminner mig om emoji-debatten där dom klassas som rasistiska och då skapas det en emoji för varje människoras.

Det är som att mänskligheten idag har blivit lärd att så fort något klassas som rasistiskt så måste det förbjudas eller "diversify" tills det har blandats ut helt och blivit förstört, som smiles som nu kallas emoji där det finns en uppsjö av alla möjliga varianter som bara känns tomma enligt min smak. Eller om när någon reagerar negativt på vad en annan sa så blir dom förolämpade eller känner sig diskriminerade och då måste den som sa det straffas eller förbjudas att säga det.

Idiotin tar aldrig slut utan bara expanderar...

Vi skall bara spendera och konsumera för kung och fosterland som Magnus Uggla sjung i melodifestivalen.

Ursprungligen av Redaktionen:

En belgisk undersökning visar att Facebook spårar sina användare även om de explicit avböjt detta, och även sådana som inte har ett Facebook-konto.

Läs hela artikeln här

Det är nästan så jag blir förvånad.

Därför används tillägg i Firefox-webbläsaren som
Adblock Plus / Spyblock
BetterPrivacy
Disconnect
Google Privacy
HTTPS-Everywhere
Self-Destructing Cookies

Men idag är det nästan omöjligt att undvika att bli övervakad. Mobiltelefon, nya elmätarna, smartphone, smart-TV, vägkameror, övervakningskameror och så vidare. Allt elektroniskt uppkopplat kan kontrolleras och tas över på distans. Dagens bilar är uppkopplade och vad för säkerhetshål och bakdörrar är inbakade i dessa bilar? Vad kan tas kontroll över i bilarna via dessa hål?

Ursprungligen av Måns97:

Är inte hela tanken med emojis att de ska spegla känslor (emotions)? Det är därför de gamla gula (eller den nya standarden) är bra, eftersom de saknar både kön och hudfärg.

Precis! Det kanske var asiater som började känna sig kränta på smiles (Som dom från början hette) och då startade denna cirkus? Eller nej. Det är en enorm kränkningscirkus som pågår i samhället idag som begränsar uttryck, namngivning och till och med att svenska namn på fåglar ändras nu. Lättkrängthet och nyspråk verkar gå hand i hand.

Ursprungligen av Gunnar B:

De lättkränktas förening har haft sammanträde igen. Hur mycket ilandsproblem tål vi?

The world is more fucked up then people can imagine.

Boken Du Sköna Nya Värld kom ut 1932 och då var det ingen skymt av den framtid boken målade upp. Idag är samhället på god väg till denna beskrivna framtid. Bryter sönder familjen, begränsar yttrandefrihet, medicinering av allt och alla, staten uppfostrar barnen för att nämna några punkter.

Hur kommer det se ut om 10 år? Får en datormus kallas för mus eller blir kvinnor kränkta? Får män kalla sina båtar, bilar, motorcyklar för hon/henne? Kommer journalister börja bli kränkta då dom blir kallade journalister? Kanske istället vill ha titel som Sanningssamordnare?

Hen är ett ord som kommer från nyspråk. Böckerna 1984 och Du Sköna Nya Värld ger mer inblick.

Det är ett praktiskt ord att ersätta han/hon i tal och text med ett ord. Jag ser inga större problem att använda ordet man för att beskriva människor. Det som jag ser som problem är människor som lärt sig att triggas eller bli irriterade av att man använder ett "kvinnoförtryckande" ord. Denna skara som med jämställdhetens yxa exempel attackerar bageri som kallar en mindre semla för tjejsemla. För mig är ordet man en förkortning på engelska human, ett ord som inkluderar män som kvinnor.

Tänk på alla som har sjukdomar eller varit med om olyckor som gjort att deras ansikte inte ser normalt ut. Det måste finnas emojis för dessa också. Finns det emoji för människor där det tydligt syns att dom är homosexuella? Tänk också på dom som har olika färgade ögon, alla dom som har olikt formad flint, krullhåriga, stor skäggväxt och skäggiga kvinnor för att nämna några till alternativ.

Finns mediaspelare idag som stödjer format som FLAC och Ogg Vorbis. Det är synd att det idag är så få mediaspelare som stödjer dessa fria format. Apple vägrar lägga in stöd för dessa i sina produkter och jag förstår inte varför.

Ursprungligen av lappen71:

jesper har redan talat om för dig hur man ställer in i iTunes så att filer varken kopieras in i iTunes och låter bli ordning på mappar och byter namn.
Bocka ur dessa två så förblir filerna orörda.

http://cdn6.igeeksblog.com/wp-content/uploads/Split-iTunes-Library-Into-Different-Folders.png

Jag såg detta och förklarade min situation i tidigare inlägget. Då mitt ljudbibliotek ligger utspritt på flera ställen och jag inte finner i iTunes hur man väljer att peka till flera olika kataloger på datorn så är iTunes inget alternativ. Sedan att varje gång programmet startar det kommer upp ett varningsfönster att programmet inte kan kontakta en server jag inte vill att det skall kontakta gör så att jag ännu mindre vill använda detta program. Nej, jag kommer inte tillåta iTunes kontakta den adressen. iTunes kommer inte bli något alternativ för mig. tyvärr...

Ursprungligen av Jesper Ohlsson:

Om du i inställningarna, under fliken "Advanced", stänger av "Keep iTunes Media folder organized", så kan du ha vilka filnamn och mappnamn du vill.

Och om du stänger av "Copy files to iTunes Media folder", så kan du ha filerna utspridda precis var du vill, på så många kataloger och hårddiskar du vill.

Så båda de önskemålen går alltså att lösa i iTunes. Varför man skulle vilja göra det, och själv ta hand om filernas placering och namnsättning, är för mig obegripligt, men smaken är som baken...

Varför är detta inget alternativ?

Angående ordningen av filerna så måste jag då när ominstallation av Mac OS X komma ihåg att stänga av iTunes autosorteringsfunktion annars kommer det röra till hela arkivet. Jag har samlingsalbum med flera artister på och iTunes skulle då splitra upp dessa album till under artister så det blir total oordning. Jag hittar inte vart i iTunes jag väljer att peka till flera olika kataloger utan bara "Placering av mappen iTunes Media".

Sedan ett bra tag tillbaka varje gång iTunes startar så kontaktar det en server med adressen s.mzstatic.com. Då jag inte gillar att program kontaktar servrar och skickar information så har jag blockerat detta och nu får jag ett varningsfönster varje gång iTunes startar. Varför skall "iTunes Store" kontaktas, som felmeddelandet säger, när jag inte använder denna tjänst eller någon annan online-tjänst? Jag har stängt av iTunes Store och Delning i Föräldrarkontroll men ändå envisas iTunes. Har ingen iPhone eller padda och är då inte tvingad att använda iTunes.

Varför lägger inte Apple till stöd för dessa format direkt? Dom är helt fria att lägga till men Apple lägger ändå inte till dom. Detta med att lägga till codec har mestadels med att iTunes inte är gjort för att "fulhackas" med att lägga till stöd för format det inte är gjort för att hantera. Detta är en äldre irritation med iTunes som kom upp nu men är mindre relevant.

Ursprungligen av Borttaget:

Jag använder ibland http://cogx.org

Jag stötte på den men den har inte uppdaterats på över sex år och därav inte testat den.

Senast redigerat 2018-07-23 10:08

Jag har letat efter alternativ till iTunes men har inte funnit något riktigt bra. Kraven jag har är att spelaren också skall klara formaten Ogg Vorbis, Flac och kan indexera ljudfler från flera kataloger som flera hårddiskar. Från standard inte läsa ID3-taggarna och då döpa om filerna och flytta omkring som iTunes då jag redan har ett upplägg som är bra. Vill inte installera programmet och det första det gör är att det förstör ordningen. Att lägga till codec-paket så dessa format stödjs av iTunes är inget alternativ.

Clementine:
Ett mycket bra alternativ förutom att det tar nästan 5-10 gånger mer CPU-kraft (10-15% enligt Aktivitetshanteraren) än iTunes och är segt. Jag tror detta beror på att det inte är skapat för Mac-miljö från start och då inte optimerat.

Banshee:
Kan bara peka till en katalog. Mediatangenterna på tangentbordet fungerar ej.

aTunes:
Kan lägga till flera musikarkiv men har underlig funktion att allt som skall spelas måste läggas i spellistor innan det kan spelas. Det går inte att välja en artist och köra på utan extra onödig krånglighet är inkluderat i programmet. Är också kodat i Java vilket är horribelt.

Tomahawk:
Acceptabelt upplägg, mediatangenterna fungerar. Att redigera ID3-taggarna är bökigt och när programmet startar igen så är gamla informationen tillbaka även när taggen är ändrat i ljudfilen. Vet inte hur jag tvingar programmet att läsa ID3-informationen istället att läsa från någon okänd cache vid start, eller tvångsuppdatera denna cache. Enklare redigering av ID3-taggar löste sig med programmet Kid3.

Nightingale:
Baserad på Songbird. 10-15% av CPU. Mediatangenterna fungerar ej. Endast en katalog man kan peka till.

Jag har endast testat spelarna en kort stund vardera. Av alternativen jag funnit så verkar Tomahawk det bästa alternativet men finns det fler och bättre alternativ där ute?

Enheten har inte ens en optisk enhet som är slot-in. Apple som är ett av dom få företag som insett att optiska enheter skall vara slot-in. Denna helvetiska släde.

Hur är nätet uppbyggt? Vanligtvis så är navet av ett nätverk i ett 19"-rack på något konstigt ställe och sedan går det ut två nätverksskablar lite hur som helst till dubbla uttag, vanligtvis ett i varje kontor eller ovanför undertaket för att sedan koppla in golvpelare i kontorslandskapet.

I skåpet är det ofta någon switch och sedan en patchpanel där andra ändan av alla nätverkskablar är.

Är det denna utrustningen du har i racket långt bort bakom flera betångväggar?
Inteno Sweden > Store
... med en Inteno Sweden > Store
?

Det du kan göra är att i skåpet är att fixa en switch/router som du kopplar in alla uttag i landsakapet och inkommande fibern. Även en till för airportenheten. Sedan kopplar du in airportenheten i landskapet, beroende på vilket uttag du valde.

Om du vill göra en fullösning så kan du ha airportenheten där den är och sedan använda den andra nätverksskabeln i det dubbla uttaget för att lägga en switch i 19"-racket som du kopplar all datorutrustning på. Men detta är en FULLÖSNING. Det är bättre att lösa problemet i racket. Enklaste lösningen verkar vara att sätta en switch mellan Inteno XG6746 Tripel Play Switch, i racket, och Airplayenheten. I denna switch kopplar du in uttagen du använder via vanliga patchkablar i racket.

Kan det inte vara så att Inteno XG6746 Tripel Play Switch-enheten har blivit programmerad att begränsa hastigheten på portarna till 10MB/s? Enligt specifikationerna så skall det vara en gigabitswitch.