Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JoMaLu

JoMaLu

Medlem
  • Namn Mahtias Lundgren
  • Registrerad 2013-02-22
  • Senast aktiv 2019-07-18
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen JoMaLu har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Krylovrum:

Väldigt trevlig artikel!

Men varför i all världen går den inte att koppla in hårddiskar/eneheter via USB-C? Går väl på alla andra enheter i världen förutom Ipad Pro, eller?

Alla andra tillverkare kräver inte 3000kr för 256GB heller.

Ursprungligen av AsperFekt:

Tack för svar. Har nu bestämt mig för att göra slag i saken med batteribytet. Ska be Apple Support hjälpa mig att kontakta något serviceställe i Stockholms innerstad (om det finns...?) och försöka få nåt slags löfte om att bytet tar max 3-4 timmar.

God morgon.

Det du skall göra, är att boka en tid på Apple Store i Täby. Du kommer få uppleva den troligen bästa serviceupplevelse du någonsin upplevt, och med tanke på din egen beskrivning av dig själv så tror jag du kommer uppskatta det. Minus är väl iofs resan till Täby då. Plus är ju att dom byter batteriet på en timme max, minsta problem så är det dom som har gjort din telefon som har den och kan lösa dina problem. Till exempel ge dig en utbytes och fixa återställningen.

Ursprungligen av BlackSmp:

Jag hoppas verkligen det. Uber är bara glorifierad svarttaxiverksamhet som sysslar med illojal konkurrens där de inte följer samma regler som alla andra aktörer på marknaden.

Är det inte så att det kanske är taxi som ska släppa hästdroskan och komma in på 2000-talet?
Alla deras regler är från en tid utan GPS, utan mobiltelefoner och så vidare.

Om man lägger appen i översta raden så får den faktiskt möjlighet att visa viss information i övre delen av hemskärmen när appen är vald. Bland annat Netflix nyttjar detta, HBO gör det inte.

Att det inte redan är på läroplanen bevisar bara hur kraftig kurs mot u-land Sverige är på väg till. Men ett land utan ledning och mål är dömt till att dö.

Tack.

Men lite oroande är det ju, för det enda som länken säger är att sagda verktyg inte längre ser historiken.
Men du har rätt att det är två veckor, sen händer nåt med den.

Ursprungligen av _empty:

Inget wow, och detta är fixat (2veckor sparar dom) samt dom har gjort datan oläsbar!

Ok, när gjordes det och har du nån källa man kan få läsa?

Jag undrar vad Apple behöver göra för att inte få godkänt av 99mac. Tycker att ni va alldeles för snälla.

Inte så konstigt när man på ett nästan 90-talistiskt sätt släpper det i två länder, och resten av världen försväntas vänta, utan möjlighet att lagligt se det.

Jag har haft problem med min VW sen iOS10. Där har det blivit fel på själva bilen då det fastnat i "Initializing Phone".

Varför nämner ni att det är något med USA som gör att dem har det som de har det men inte vi.
Vi har ett gigantiskt monopol på kortbetalningarna i Sverige, varför skulle de helt plötsligt dela med sig av det till Apple? Jag undrar om vi nånsin får se Apple Pay i Sverige.

Ursprungligen av Demiurgen:

Om det skrivs en lag som förbjuder helt tät kryptering i datorer så öppnas en nisch för företag som kan erbjuda just detta. Android och iOS är ju amerkanska och kommer att följa den lagen, men jag ser en möjlighet för andra länder - Sverige t.ex. - att ta fram täta lurar :-). Å andra sidan blir den marknaden så liten att det nog är kört - bara terrorister, pedofiler och diplomater som vill ha dessa lurar.

Jag har dock svårt att se att Kongressen godtar en lag som förbjuder tillverkare att producera mojänger som är ömöjliga att hacka. An någon. En sådan lag strider nog mot Konstitutionen. HD i USA kommer att såga den lagen. Min gissning.

Är inte problemet att det är det de gör, amerikanerna. Lagar de stiftat i terrorbekämpningens namn är ju skrattretande många och så inskränkande att man blir mörkrädd många ggr.

Varför vill alla regeringar spionera på sina medborgare?

Varför ska alla hålla vissa företag så mycket högre än andra? Om din bankdosa går sönder, inte fan går du till datorbutiken på hörnet? En telefon har idag blivit plånbok, id-handling och mer därtill, då krävs väl nån form av licens för att reparera den?
Som någon sa, bilskroten AB är nog inte störst i Sverige på kodning av nycklar till nyare bilar.

Men självklart, sätt dit de jävlarna för att de la ner tid och pengar på att fixa säkerhet för slutanvändarna. Och vadå dyrare service, det är gratis under första året?
Vem fan skulle vilja köpa en begagnad iPhone eller iPad som va lagad på hörnet av nån man inte vet ett skit om?

Ursprungligen av AndreeMarkefors:

Den enda buggen är att folk felaktigt tror att felande "programmeringskunskaper" är det som står mellan dem och en lukrativ app (en i högen av MÅNGA idéer som gemene man alltid bär på).

Har man en appidé kan man sätta sig ner med papper och penna och rita ut hela appen så först. Om man sen tänker göra appen själv, så kan man skapa de grafiska elementen i nästa steg. Kanske ta foton? Spela in video?

Har man väl kommit så långt (2-3% av alla snackare kanske?) och fortfarande tror på idén, så kan man ju kika på programmeringen, eller troligare för många—bara köpa in tjänsten. Undantaget är då de som gör det som ett personligt projekt och vill lära sig programmera lite samtidigt.

Men har man inte ritat ut hela sin app inklusive navigering, så har man ingen appidé.

Detta är inte menat att låta bittert! Men eftersom "det är så lätt" med papper och penna, så kan det vara bra att börja där. Då kommer nog en och annan upptäcka att luftmotståndet är större än man kanske först tror?

Väl talat. Och vill man lära sig kan man även skriva app-idén i pseudokod under tiden man lär sig, så kommer man ihåg hur man tänkte och hur det fungerade "på riktigt". Tror man lär sig snabbare då. Och alla kan skriva pseudo.