Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
JoMaLu

JoMaLu

Medlem
  • Namn Mahtias Lundgren
  • Registrerad 2013-02-22
  • Senast aktiv 2019-07-18
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen JoMaLu har skrivit i forumet.

Ursprungligen av torin:

Nu har jag i alla fall via sticka fört över bokföringsprogrammet Iordning och det startar. Himla bra företag Ardestedt. Alltid hjälpsamma och svarar snabbt.
Preblöemte blir nu hur jag skall kunna få över per automatik till min laserskrivare. Det går ju varken att stoppa i DVD med skrivarprogrammet eller att få i gång Wi-fi. Skrivare är en färglaser HL-4150CDN

Allt är kanske inte Apples fel.
Att det har gått fort för Apple de senaste åren är ingen underdrift men kanske skulle du boka en tid med ett Genius för att komma igång? Ett Apple-ID är något som funnits sedan många år tillbaka och används till all-thing-apple.
Att det skulle vara som med din gamla dator kan du ändå inte ha räknat med=)

Ta ett djupt andetag och gå in på apple.se och boka en tid hos ett genius.

Och grattis till köpet av den bästa bärbara som någonsin tillverkats på planeten jorden.

Jag är övertyga om att det handlar om TV. Men jag kommer ha fel denna gång också.
Kan även vara en Retina Cinema Display. Men inte samma övertygelse.

Undra om det är samma kvalitet som sist. Aldrig tidigare haft så stora problem med en stream förut som jag hade då. Dn hoppade fram och tillbaka i appen precis hela tiden. Nån kanske har en lösninh på det?

Testa gärna en Windows, både nu och när 10 kommer.

Ursprungligen av Matador2003:

Hej!

Har en fråga angående nya Macbook Pron som jag nyss fått. Den har ju som bekant Retinaskärm. Upplösningen som jag fattat på den är 1440 x 900. Dvs samma som min två år gamla Macbook pro. Utöver detta finns det ju högre upplösningar att välja mellan som ex: 1680 x 1050 och 1920 x 1200.

Mina två frågor är. Just på dessa upplösningar står det "looks like"? Vad egentligen menar man med detta?

Sedan skriver ju Apple på sin sajt: "impressive 2880-by-1800 resolution on the 15‑inch MacBook Pro let you see more of your high-resolution images with pixel-for-pixel accuracy. "

Hur har man räknat fram dessa upplösningar? För någon 2880 x 1880 hittar inte jag i alla fall Misstänker att man gångrar 1440 x 900 med två? Tycker dock det är lite missvisande, framför allt med dom som kanske räknar med mer skärmyta. För skärmyta i 2880 x 1880 är ju en helt annat femma ?

Vad är era synpunkter?

Skalning kallas det. Punkterna på skärmen är 2880x1800, men det skalas till så det inte skall bli så smått. Finns ett 20-tal appar om du nu av någon anledning vill ha den upplösningen. Apple gjorde troligtvis inte denna upplösning för skärmyta, mer för hur det ser ut. Dvs. klarare text och bättre bilder. Något den klarar med bravur enligt mig.

Ursprungligen av acke:

Varför gjorde inte Apple den bara lite större, inte ens dubbelt så stor så skulle man kunna få in mer SSD och RAM-platser och kanske en eller två PCI-platser. Målgruppen skulle ta en dubbelt så stor dator för detta, det är jag helt övertygad om. Istället: Jag vet en kul grej, vi gör en liten och rund dator!

Då skulle ju ingen köpa alla licencierade TB2 prylar som behövs. Och vi vet ju alla hur trögt utvecklingen av TB tillbehör gått. De gör nåt åt det helt enkelt.

Angående priset, 25999 och uppåt. Nån va redan inne på det tidigare, Apple betalar inte 30000 för ett FirePro, dom betalar 1500.

Skriver lite i denna nu efter WWDC-keynoten. Ja, jäklar va det hände saker med iOS. Fler än vi som tyckte samma, att det blivit lite till åren. Undrar hur det känns för Sir Ive att möta sin företrädre, han kan ju inte varit nöjd med nåt;)

Ursprungligen av Olivet:

Ok, då undrar jag hur jag kopplar upp till disken på vanligt vis i finder.
Jag hittar TM i Finder under Delat och när jag försöker flytta filer dit får jag felmeddelandet "Objektet kan inte flyttas eftersom Time Capsule" inte kan ändras. Är det några inställningar i TM jag behöver ändra?

Tryck ctrl+space, skriv Air, tryck enter. Nu loggar du in på TM och går till fliken hårddisk, aktivera fildelning, har du ofta gäster eller andra som skummar omkring så aktivera även att du måste ha ett konto. Sen dyker den upp i finder i högerfältet. Sen kan du använda den som vilken annan hårddisk som helst, den kommer aldrig nånsin kopiera en fil som inte vill. Du kommer mest troligt inte ens i närheten av din back up så att du kan lägga till en fil där. Otroligt smidigt, får en 256gb att räcka till mer än väl.

Ber redan nu om ursäkt för felaktiga meningar, säkert stavning också. Är mycket nu.

Nu ser det ut som att jag menade Iphone, jag glömde tydligen en liten men ack så viktig tangent, 5:an, det va den och bara den jag menade. När 4:an kom så skrev den om mobilhistorien igen, 3GS är en mobil som står sig hyffsat fortfarande, och det säger inte lite. Vad jag har för Apple-produkter? Inge större lust med någon mätning av e-penis men i hushållet har vi 4 Iphone, 3 Mac-bärbara, en Mac Mini, två Ipads, Time Capsule, ATV, Airports Extreme, diverse möss, pekplattor och tangentbord. Jag tror jag räknas som en hyffsat stor konsument även för Apple.

Jag är en storkund hos Apple men Ios-enheterna måste dom ta tag i, väcker inget som helst habegär hos mig längre. Iphone startade med att inte alls leverera någon egentlig nyhet, Ipad Mini är en bra produkt men utan Retina är den inget att ha enligt mig, Macarna som släpps idag saknar helt möjligheten att i framtiden uppgraderas, sånär som på OWC´s SSD för $600 eller Apple original. Känns mer och mer som att kunderna mer ses som pengar än som något man ska göra nöjda och glada.

Andra har med stor säkerhet helt andra åsikter i frågan, men det här va mina 2 cent.

Är det hela sanningen? Det är väl så att han hyrts in som expert av Samsungs advokatbyrå? Men domare verkar ha problem med jäv, se bara tpb-rättegången. Trodde man gjorde ett aktivt val när man blev domare, att inte gå över till någon man dömt i en rättssak.

Och när man tänker efter lite mer så är det helt och hållet otänkbart med tanke på hur liten Mac-försäljningen faktiskt är. En helt annan sak att utveckla en helt egen arkitektur och design till en produkt som säljer 5 miljoner första helgen i ett enda land. Det skulle nog vara väldigt svårt att räkna hem den investeringen, tror jag ska tilläggas. Jag vet inte vad det kostar att utveckla ett helt eget sätt att göra persondatorer.

Ursprungligen av Borttaget:

Detta har de redan gjort, eller om man skall säga att det efterapning på andra hållet. Det får ni själva välja.

Du kan inte byta något i en iMac 21 tum. Och iMac 27 tum går det bara att byta RAM (vilket iofs alltid har varit fallet tidigare).
I PS3 är det bara hårddisken du kan byta och detsamma förväntar jag mig när det kommer till PS4.

Ja, men det är väl snarare en fråga om tillverkning av skalet till datorn och ihopsättningen av den va jag förstått. Själva innanmätet är helt vanliga komponenter. Det vi pratar om är att Apple själva ska kunna uppdatera sina modeller var 9/12:e månad.

Senast redigerat 2018-07-23 09:01