Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
-AndreasL-

-AndreasL-

Medlem
  • Namn Andreas Li
  • Plats Södra Norrland
  • Registrerad 2013-07-03
  • Senast aktiv 2021-08-11
  • Antal inlägg 32

Foruminlägg

De senaste inläggen -AndreasL- har skrivit i forumet.

Ursprungligen av ntg:

Har även jag funderat på att byta ut mitt ADSL mot Tele 2 mobilt, men bromsen är att man har tre barn mellan 12 och 20, då räcker inte 100 gb i månaden så långt...

Ja, med dom förutsättningarna så har du nog att välja på snabbare bredband som kommer att ta slut efter en eller ett par dagar, eller att fortsätta att singla dig fram, om det nu är hastigheten som är huvudanledningen till att du funderar på att byta. Ett mindre populärt alternativ lär vara att ransonera barnens internettillgång...

Jag installerade nyligen ny hårddisk (Samsung EVO 850 SSD) och ram i hustruns MBP 2010 (13"), jag valde att boota från USB-minne för att slippa strul med Time Machine. Att din internetinstallation skulle ta så pass lång tid är ju mycket märkligt, jag har inte ens en gissning om vad det skulle kunna handla om...

/Andreas

Hej på er!

Jag satt uppe igår natt eller när det nu var och slösurfade mig igenom en massa gamla trådar både här och annorstädes och snubblade över ghosting-problemet som vissa drabbats av. Jag hittade några tester på nätet som jag gjorde och jag verkar vara en av dom drabbade.

Lätt kallsvettig så kollade jag min apple care och fann till min stora lättnad att den gäller till andra sidan nyår. Så jag antar att det bara är att ta den till lokala mac-månglaren för åtgärd?

Ni som har drabbats - hur avlöpte det för er?

Ni som lämnat datorer på service förut - brukar ni förbereda den på något sätt? tänker mest på ta bort bilder och sånt, jag är lite inne på att göra en ominstallation av OS X innan. Inte så förtjust i tanken att någon för mig okänd får full tillgång.

Macbook Pro Retina 15" (2.6/i7) Mid 2012
OS X El Capitan
Skärm: LG (LP154WT1-SJA1)

/Andreas

Ursprungligen av Dormie:

Tack, nu känner jag mig inte så ensam längre, Jag har krypin till korset och gott över och installerat airmail. Fungerar bra men det är irriterande att inte mail fungerar.

För mig blev det en principsak och jag fick det att fungera när jag hade installerat ett rent ex av el Capitan. Av okänd anledning så kunde jag lägga in mitt iCloud-konto/mail och ett gmail-konto utan att stöta på patrull, men så fort jag knackade in mitt yahoo-konto som är huvudkontot så havererade mail fullständigt. Men som sagt, en ren installation av el Capitan löste problemet.

/Andreas

Jag körde betan innan och då fick jag det felet, trots flera ominstallationer och andra försök att avhjälpa felet (som att radera alla mailkonton och sedan lägga tillbaka dom ett och ett). Mest problem fick jag med mitt Yahoo-konto som dessutom är mitt huvudkonto.

Det strulade så mycket att det slutade med att jag började från början och installerade en ren version av Yosemite, då fungerade mail igen och när jag uppgraderade till skarpa el Capitan så fungerade det.

Det kanske inte hjälper dig så mycket det jag skrivit ovan men jag blev hjälpt av en ren ominstallation.

/Andreas

Ursprungligen av Megolon:

En lösning kan vara att installera betan igen.

Nope...det hjälpte inte heller...
Fler bud någon?

Ursprungligen av Megolon:

En lösning kan vara att installera betan igen.

Ja, det är väl där jag hamnar om ingen har någon quick-fix...

Ursprungligen av Megolon:

Vad fungerar inte med med mail? Startar det inte? Hämtar den inte dina mail?

Ja, det skulle jag givetvis ha utvecklat lite...
Det fungerar inte alls, startar inte.
Eller ja, det startade en kort stund, för att sedan krascha omedelbart.

Har skickat felrapport till Apple eftersom det inträffar varje gång jag startar datorn.
Så just nu är jag hänvisad till webbmail eller att skriva i telefonen.

Tryckte in betan häromdagen och sedan dess fungerar inte mail på datorn...
Har provat säker start och rensat p-ram - no luck.

Någon annan som upplevt det?
Om någon upplevt det - om/hur löstes det?

/Andreas

Ursprungligen av poolio:

Tack Andreas, där har vi nog problemet !
Kändes som att det kunde bero på uppdateringen eftersom felet började i samma veva.
Mvh P

Gött!
Bara att knappa in serie-nr och se om den omfattas av åtgärderna, och i så fall leta upp första bästa ombud.

Vi hämtade precis en av familjens 5:a som omfattades av åtgärdsprogrammet. Den hade tydligen fått ta en tur till Irland för att få knappen utbytt, kan ha tagit en vecka eller strax däröver. Telefonen är en god bit från "nyskick" men det påverkade inte det här garantibytet av knappen (den är lite kantstött, hemknappen sitter löst (roterar) och så vidare, men det lät dom vara, vilket förvånade personalen i butiken).

/Andreas

Ursprungligen av poolio:

....så upplever jag problem med att inte låskärmsknappen reagerar som förr ?! Fungerar bara ibland !
Någon som upplever detsamma eller har tips på åtgärd ?

Mvh P

Vilken modell har du?

iPhone 5? - https://www.apple.com/se/support/iphone5-slee...
Känt fel på iPhone 5 som Apple just nu har åtgärdsprogram för.

/Andreas

Edit: fummelfinger...

Ursprungligen av johan_tanying:

Tyckte först det var märkligt att inte Folksam hade med Sector i sin lista över godkända larmcentalsanslutna företag. De finns nämligen inte med i pop-uppen http://www.folksam.se/co/1.102915 Däremot finns de med på sidan http://www.folksam.se/forsakringar/rabatteroc...
Då mejlade jag tydligen och frågade i onödan...

Ja det hade ju varit lite konstigt om dom inte hade passerat Folksams nålsöga, givet att dom tillhör dom större aktörerna. Jag hade tänkt skriva det i förra inlägget, men glömde ju det, att enklast är att kolla med försäkringsbolaget vilken/vilka larmoperatörer som dom har godkänt eftersom man kan ibland få fina rabatter, men det har du ju redan gjort.

Här i mörka småland har dom dessvärre inte "nyckelhantering" eller vad dom kallade det, så dom kan inte gå in och göra inre kontroll om man inte är hemma, utan det blir en yttre okulär kontroll, men det varierar från ort till ort.

/Andreas

Ursprungligen av johan_tanying:

Kommentarer till/erfarenheter av Sector Alarm? Då jag bor i storstad (Gbg) borde ju uppkoppling till larmcentral vara att föredra jämfört med att bo på mindre ort med långa utryckningstider. Just nu bjuder de helt på startpaket/installation, så blir "bara" månadskostnaden att betala 349-max 409. Man äger ju inte systemet, det vet jag. Men då slipper man ju å andra sidan hålla prylarna servade och up to date.

Har kollat huvudsakligen på https://www.larmkollen.se/

Jag har Sector Alarm och har bara bra att säga om dom, den största fördelen som jag ser det (vilket andra större leverantörer också har) är att brandlarmet är kopplat till dom också. Så går brandlarmet så ringer dom, är man inte hemma så kan dom starta kameran och se om det syns rök/lågor, min uppfattning (men det är som sagt som jag förstått det) är att det också skickas väktare på brandlarm om man inte får kontakt med personerna som bor på objektet.
Vi lyckades utlösa brandlarmet i samband med matlagning, efter 15 sekunder så ringde telefonen, bara att uppge koden så var det återställt.

Känns skönt också att ha med "väktarutryckning" eller "Åtgärd" som det också kallas, kanske inte så mycket för att jag hoppas på att det ska gripas tjyvar på bar gärning, utan snarare för att det kommer någon som kan konstatera om det är skarpt, och som då kan sätta igen fönster/dörr etc. så att det inte regnar/snöar/blåser in och blir massa följdskador bara för att jag/vi är bortresta några dagar.

/Andreas

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Nu var jag och hämtade ut en Tele2-Router, för en månads gratis prova på – ser mycket lovande ut! Full signalstyrka och bra hastighet (tror jag). Jag installerade också "Bandwith+" för att mäta datamängden, ska bli mycket spännande.

Om det bara flyter på fint så är det bye-bye till fast bredband och Bredbandsbolaget – de kretinerna

Gött!

Hoppas du blir nöjd!
Det enda som skiljde från fast bredband var att hastigheten kunde nedgå lite då och då, och gärna vid samma tidpunkter på dygnet, 4G-nätet är ju säkerligen mer känsligt och det märks ju säkert att belastningen på basstationen/masten ökar då alla kommer hem från jobbet/skolan/o.s.v. Detta var inte så att jag ångrade mitt val eller liknande, men jag upplevde en märkbar hastighetssänkning (med Tre), sen å andra sidan, mitt i natten (jag jobbar treskift så det blir lätt att man sitter och ugglar på natten när man är ledig) så hade/har jag full hastighet istället.

Hur många GB/mån fick du för det priset?

/Andreas

Med risk för att bli lite OT - är det någon som vet om t.e.x. Espionage har liknande prestandapåverkan som Filevault?
Det verkar ju fungera med mitt Undercover...

/Andreas