Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Buddas

Buddas

Medlem
  • Registrerad 2015-02-23
  • Senast aktiv 2015-03-09
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Buddas har skrivit i forumet.

Skrev det tidigare och jag skriver det igen. Från 14,500 kr är ett skämt.

Ursprungligen av juanito:

Säkert, eller är det som när PC nissar jämför mac och pc och säger att det är samman komponenter i en dator for 1/4 del av priset?

Behagade du ens att läsa igenom det jag länkade till? Sedan vet vi alla att Apple tar mer betalt för samma komponenter än om dessa skulle sitta i en PC. Apple säljer hårdvara medan PC säljer mjukvara genom att subventionera priset på hårdvaran.

Vill inte förstöra tråden men tyvärr så är inte NAD längre bara NAD utan även LG. Samma Blu-rayspelare men det skiljer 11,000 kr i pris.

Ursprungligen av myccroft:

Fan vad sjukt. Fattar ingeting. Vad var "orginal" för fil och hur skickades den till ATV?
Snyggt jobbat med screendumps och så!

På utvecklarnas hemsida står det att filen kan skickas med "pass-through" (ingen konvertering sker) eller med "Optimized for Apple TV" (konvertering sker). Mjukvaran är "smart" så den känner av om man t.ex. bara har High Profile 4.1 i sin MP4-fil och den enda konvertering som sker då är den från 4.1 till 4.0. Det ska inte påverka bilden eftersom den inte behöver konverteras. Tyvärr så verkar den göra det av det jag sett. Bilden får sämre skärpa och får en rödton över sig. Har mailat utvecklarna av Beamer men man behagar tyvärr inte att svara på mina frågor.

"Original" är en film som är optimerad för Apple TV förutom att den har High Profile 4.1. Beamer ska som sagt bara behöva konvertera 4.1 till 4.0 men den gör tyvärr också något med bilden.

Ursprungligen av zinned:

I själva verket är det ju - faktiskt - väldigt enkelt. Som människa är man antingen med penis (man) eller med vagina (kvinna). Det är inte mer komplicerat än så.

+1 på den.

Ursprungligen av Talla:

Är också intresserad av detta, kom i fram till vilket som är det som ger bäst kvalite? ?

Blu-ray > MakeMKV > Handbrake med Apple TV 3 preset ger bästa kvalitet.

Ursprungligen av myccroft:

Ta gärna en dump till när du strömmar med passthrough.

Pass-through.

Ursprungligen av zinned:

Nej, jag har aldrig haft de tiderna när det handlar om containerbyte. Om en konvertering behövs är det klart att tiden ökar men inte annars.

Jag tror jag brukar ligga på ca två spelfilmsminuter per sekund i iFlicks. 40 minuter spelfilm tar alltså ca 20 sekunder att köra genom iFlicks.

BD Remux av Total Recall (2012). Konverterade den i Handbrake med samma inställningar som en "känd" scenegrupp har som släpper filmer i undermålig kvalitet som folk fultankar. Ca 2 GB (1,830 Kbps med AAC, 92 Kbps 2-kanal). Det tog 30 sek att byta container så jag förutsätter därför att dina filmer är av denna typ. Finns ingen annan förklaring.

BD-remux som är anpassad till Apple TV v.3 som har bitrate på 25,000 Kbps (vilket är max för High Profile 4.0) tar närmare 10 min att byta container på med iFlicks 2.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Få se nu, jag ställer TS en öppen fråga, du får då av någon anledning för dig att inleda en konversation med mig, med att kalla mig bakåtsträvare, antyder att jag bara surfar och betalar räkningar och beter dig som om jag vore mindre vetande, sen fortsätter du med att dra in lite hittepåsiffror, fortsätter med att säga att jag är oförmögen att dra nytta av ökad effektivitet, och sen när jag ber dig förklara var dina siffror kommer ifrån så ska jJAG skärpa mig?

1. Du ställde inte frågan till TS eftersom du inte citerade honom. Du ställde den rakt ut i tråden. Även om du hade ställt den till honom hade jag svarat för detta är ett diskussionsforum där man diskuterar och du avgör inte vem som svarar eller inte.
2. Skrev bakåtsträvare som en liten trevlig pik med en smiley bakom ( ) eftersom du verkar vilja få TS att köpa datorn nu. Köper man äldre teknik när ny är runt hörnet är man enligt mig en sådan.
3. Jag antydde inte att du bara surfar eller betalar räkningar. Det jag skrev var att man nog inte köper en MacBook Pro om man bara använder den till det. Läs om, läs rätt.
4. Vem är du att säga att mina faktiska siffror som jag räknat ut är fantasisiffror.

Senast redigerat 2015-03-04 08:41
Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Vi kan väl låtsas som om det är så men min fråga kvarstår, hur kommer du fram till en sån tidsbesparing?

Fantasier, vi kan låtsas? Tänker inte sitta och diskutera med någon som förringar det man säger.

Senast redigerat 2015-03-04 08:40
Ursprungligen av myccroft:

Med passthrough så borde inte kvalitetsförändring vara möjlig eftersom det är den råa strömmen bara. Det är ju digitalt liksom. Identiskt. Möjligen skulle färgerna kunna skilja ifall färgprofiler används men jag vet inte hur sådant fungerar på AppleTV.
Med mina filer så har jag aldrig haft problem med uppspelning. Antar att det inte går ifall specarna för vad ATV3 klarar.
1080p filmer som ligger på 15Gb för en tvåtimmarsfilm brukar rulla på bara.
Ta gärna en dump till när du strömmar med passthrough.
Fattar inte hur det, rent tekniskt, skulle kunna ske bortfall av detaljrikedom vid passthrough. Eftersom iTunes och Beamer då skickar en identisk bildström. Bit för bit. Skulle, potentiellt, kunna vara färgskillnad. Tycker det känns osannolikt dock.

Tycker också att det är konstigt då pass-through är pass-through vilket inte ska påverka. Är på språng nu så jag lägger upp en dump lite senare.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Var får du dessa siffror ifrån? Det där är ju rena fantasier. Visst förkortas renderigstider, men det är ju inget man sitter och rullar tummarna medan det sker, dessutom är såna där osthyvelsprinciper vanskliga, för det är inte så att du kan sammanföra alla de tillfällen då du kanske tjänar en halv sekund och sedan realisera det som en samlad tidsvinst. Därmed inte sagt att det är bortkastat men den faktiska produktivitetsökningen är bara bråkdelar av de prestandaökningar benchmarkssiffror indikerar.

Så, därför är jag väldigt nyfiken på hur du kommer fram till såna siffror?

Varför är du nyfiken? Det är ju enligt dig fantasier. Inte mitt fel att du inte kan vara lika produktiv som jag och spara tid, eller hur?

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Jag ställer frågan just eftersom jag arbetat med grafik i halva mitt liv och sett bokstavligt talat tusentals macar. I regel är de praktiska prestandaskillnaderna mellan generationer så pass små att den genomsnittlige grafikanvändaren inte märker av det. Produktivitetsökningen är i regel ännu mindre. När det gäller Fotoredigering så är produktivitetsökningen nära noll, medan det för video och kanske i viss mån ljud kan bidra på marginalen.

Självklart vill man ju ändå ha bästa valuta för pengarna, men det kan ändå vara bra att komma ihåg hur pass liten skillnad det är, så man inte lurar sig själv

Om vi bara tar den tid det tar att spara en 4K-film som jag filmat via min kamera så "tjänar" jag 11.4 dagar per år. Lägger man där till tiden jag sparar vid redigering då allt från att hämta in filen till att lägga på effekter går snabbare så blir det fler dagar man "tjänar" och som man kan lägga på annat. Jag ser inte detta som "små prestandaskillnader".

Ursprungligen av myccroft:

Tyckte det var konstigt med kvalitetsförsämringen. Den pekar ju på omkodning precis som du säger.
Hittade inställningen i bifogad screendump. Så länge sedan jag gjorde det att jag glömt bort att jag ändrat det.

Detta var det första jag ändrade och kör jag H.264 Pass-through blir det problem med vissa stora filer. Oavsett om jag kör H.264 Pass-through eller Optimized for Apple TV så kvarstår kvalitetsförsämringen.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

Rent konkret, vilken skillnad i vardagen tror du det blir mellan de två alternativen? Finns det något de nya modellerna tillåter dig göra som de nuvarande inte gör?

Bakåtsträvare.

Det kommer bli effektivare CPU/GPU så om man använder datorn för video-/fotoredigering eller andra krävande uppgifter, eller spel, så kommer det märkas av, markant. Betalar man bara betalar räkningar och surfar på webben så köper man sig nog inte en MacBook Pro.