Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Buddas

Buddas

Medlem
  • Registrerad 2015-02-23
  • Senast aktiv 2015-03-09
  • Antal inlägg 36

Foruminlägg

De senaste inläggen Buddas har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zinned:

Eller så går mycket lokalt producerat material genom datorn, levereras i mkv-container.

Oavsett, jag har aldrig fått material med så hög bitrate och det lär väl vara det som gör att det tar lång tid att byta. Eller, så klarar inte iFlicks av en så pass hög profil som då gör att den konverterar istället för att bara byta container.

Testade The Wraith (Japansk Blu-ray-utgåva) med MPEG-4 AVC 1080, DTS-HD Master Audio 5.1. Konverterade den till MKV, 1280x688, ca 2,787 Kbps, Profile 4.1, AAC 160 Kbps 2-kanal. Resultatet blev 1,91 GB. Drog filen till iFlicks 2 för att endast byta profil från 4.1 till 4.0 och det tog 2:26 min. Det går inte att klicka bort bocken för ljudet så den verkar omkonvertera ljudet vilket medför en degradering av ljudkvaliteten. Testade sedan att dra filen till iFlicks 2 igen för att byta från High 4.0 till Main 4.0 och det tog 1:11 min.

Vad får du att det tar "sekunder" ifrån?

Ursprungligen av zinned:

Det kan jag faktiskt inte svara på men jag kan säga så här: Jag har kört denna mjukvaran länge, det har garanterat passerat tusentals mkv-containers med h.264-slingor och tusentals GB genom den. Inte en enda gång har outputen varit dålig. Alltid top notch och alltid spelats upp på ATV. Inte heller har någon av dessa filmer behövt konverteras av iFlicks (vilket den också naturligtvis klarar) utan det var varit containerbyte varje gång som går på sekunder.

Tusentals filmer och MKV, du fultankar alltså alla dina filmer för annars skulle du ju ha konverterat dessa till MP4/M4V från början, eller hur?

Hittade en betaversion av iFlicks 2 och testade. Tog en BD Remux av Aliens som ligger på 35 Mbit/s (H.264) med DTS-HD MA 5.1 (4213 kbps, 48 kHz). Valde i iFlicks 2 preset "iTunes Kompatibel" eftersom inget finns för Apple TV v3. Väljer sedan att endast byta profil från 4.1 till 4.0 och koda om ljudet till AC3 och det tog 9:45 min och inte "några sekunder".

Ursprungligen av Borttaget:

Var ser du nu detta?

Du måste ange den hemliga koden för att bli medlem i detta hemliga nätverk, eller så klickar du här.

Senast redigerat 2018-07-23 13:09

Apples event Spring Forward går ju av stapeln om en vecka (streamas live 9 mars kl 18:00) så jag hade väntat med att köpa.

Ursprungligen av zinned:

...och oavsett var man får filerna ifrån så är det enkelt att bara köra dem genom iFlicks. Sekunder senare har man en .m4v-fil med rätt metadata, cover etc.

Detta utan påverkan på videoströmmen.

Programmet har ingen trialversion och jag hittar inget i den bristande dokumentation som utvecklarna ger så jag frågar dig som användare, hur sköter programmet det om filmfilen har högre profil än High Profile nivå 4.0 vilket är maxtaket för Apple TV v3?

Prova att köp filmen Black Hawk Down istället för att använda en piratkopia som du nu gör så får du kanske hjälp.

Senast redigerat 2015-03-02 23:41
Ursprungligen av myccroft:

Aha. Vad använder du för källa (video codec)? Hur fick du fram .mp4-containad fil ur den?
Det jag skrev handlar om .mkv filer med h264 ström i sig.
För andra format så används ffmpeg som kodar om strömmen. Då uppstår säkert kvalitetsförsämringar av olika slag.
Precis som du beskriver. Själv kör jag också projektor på runt hundra tum men mest 1080p-material och alltid .mkv med h264.

Blu-ray till MP4 x264 (H.264) med unparse level=4.0:vbv-bufsize=31250:vbv-maxrate=25000. Körde den sedan via Beamer och fick fram resultatet jag postade. Testade också precis att koda en kort snutt från en annan film (Blu-ray) men denna gång till MKV x264 (H.264) med samma unparse level som tidigare. Körde den sedan via Beamer och resultatet blev detsamma. Bilden tappar skärpa, blir suddig, och får röda övertoner. Att den tappar skärpa måste bero på att det sker någon form av omkodning.

Varför köra med MKV? Som Appleanvändare finns det ingen anledning, om det nu inte är så att du råkar *host* tanka filmerna från nätet.

Ursprungligen av myccroft:

Om du använder Mac och vill kunna se .mkv filer på AppleTV. Dvs inte konvertera för lagring utan att göra det så enkelt som möjligt att kolla. I så fall så börjar och slutar lösningen med http://beamer-app.com/
Konverterar inte utan rycker ut H.264 strömmen som den är. Konverterar ljudet så ATV klarar av att spela det.
Har stöd för undertexter både i filen självt och som extern fil. Funkar grymt. Finns en trial för att se hur smidigt det är. Bästa pengarna jag lagt på en app jämte Pixelmator.

Testade precis appen och det är stor skillnad mellan orginalfilen och det som Beamer streamar. Filmen blir märkbart suddig och får en rödare färgton. Skillnaden är riktigt markant när jag testade att köra via projektorn (135").

Visst, appen är förhållandevis smidig (det är dock smidigare att ha sina filmer i rätt format från början) men bryr man sig om bildkvaliteten så är detta inget att ha, inte för mig i varje fall. Sedan ska man ha i åtanke att: "The method that the developer uses could be blocked from the Apple TV at any time, with any patch. The developers have no control over this situation."

Hade personligen inte betalt för någon som dels försämrar bildkvaliteten och som kan bli mer eller mindre obrukbart när som helst, även om det bara handlar om 145 kr.

Subler (gratis) eller Remux (gratis) om du bara vill byta kontainer utan konvertering. Tänk dock på att Apple TV v.3 bara klarar High Profile nivå 4.0 som högst så om dina filmer har en högre profil är den konvertering som gäller och för detta finns Handbrake (gratis). Bara att välja Apple TV 3 preset och luta sig tillbaka.

Människan har två kön så i min värld heter det han/hon/honom/henne.

Ursprungligen av D_Odell:

Men vist är det kul att de tar samma bilder som en kompaktkamera gjord för nått år sedan!

Hur många av dessa hade en tjocklek på 6.9 mm?

Krypterar allt, inte bara mina bärbara datorer utan även mina stationära. Använder man en dator med en modern CPU från Intel som har AES-NI så är I/O-prestandaförlusten runt 20–30%, men vad gör det när datan är säker?

Ni som står och stampar, har svårt att besluta er etc. Tänkt på att man bara lever en gång. Go for it.