Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MrQuattro

MrQuattro

Medlem
  • Namn William Rautio
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning IT-Tech
  • Registrerad 2015-12-01
  • Senast aktiv 2021-09-24
  • Antal inlägg 230

Foruminlägg

De senaste inläggen MrQuattro har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zinned:

Skulle aldrig lämna rostfritt, förutom kanske titan då. Skulle hellre aldrig lämna Cellular.

För mycket pengar för always on, vilket jag ändå inte känner att jag på något sätt saknar.

Varför rostfritt? Ser inte direkt någon större skillnad. Min aluminium blir inte repig, så det är inte en anledning för mig att byta. Har iallafall hållit sig fräsch i ett år nu.

Sedan förstår jag inte vad man ska med 4G i klockan till. Jag går aldrig någonstans utan telefonen med mig ändå, dessutom har jag företagsabonnemang och har en operatör som förmodligen inte kommer stödja E-SIM på ett bra tag, så personligen så ser jag ingen anledning till att betala 1200kr extra för nåt jag aldrig skulle använda.

OBS! Är inte meningen att låta dryg, är bara intresserad av hur du resonerar, så no hard feelings. ?

Ursprungligen av zinned:

Bra uppdatering för de med AW3 eller tidigare, för de med AW4 känns det omotiverat.

Jag har en AW4 och jag är definitivt sugen på att uppgradera. AoD är nog det jag saknar mest på 4an. Men blir det uppgradering blir det inte nån keramik/titan historia, utan det blir snikmodellen aluminium utan 4G. Kanske rent av Nike modellen, de armbanden är schyssta.

Nä, min XS Max kanske får hänga med ett tag till. Dock blir man ju lite sugen på en 11 PRO Max... Hmm...

Äntligen! Har väntat på denna funktion länge. Har under tiden kört Apples egna Podcaster app och Spotify för enbart musik. Men vore ju trevligt att kunna använda samma app. Jag är medveten om att funktionen finns i spotify redan, men det är en djungel att hitta den i dagsläget.

Ursprungligen av Pathfinder:

Lite snurrigt inlägg. Har själv kollat på båda dessa skal och jämfört noga.

Mophie stödjer visst lightning och Qi-laddning.
http://www.mophie.com/shop/iphone-xs-max/juic...

Jag vill inte minnas att jag sagt att Mophie inte stödjer QI. Det jag sa var att Apples stödjer både Lightning och QI.
Rent tekniskt så kan du fortfarande använda lightningporten på Mophie också, men du kan inte ladda både telefon och skal med den samtidigt vilket du kan på Apple.

Och kostar dessutom mindre. Apples version kostar hela 469 kronor mer om man jämför priset på Apple Store.
Ganska försumbart med tanke på att du får mer bang for the buck. Då har du åtminstone apples garanti på grejerna. Kanske skönt att vända sig till samma företag vare sig det är mobilen eller tillbehöret som krånglar.

För de pengarna får man en ganska stor powerbank (runt 15.000mAh) som man kan komplettera med.

Kapacitetsmässigt så har mophieskalet till XS Max 2,200mAh.

Nu är detta inte helt rättvist då Apple själva säger "samtalstid: upp till 37 timmar och surf 20 timmar" och mophie säger "31 timmar respektive 18 timmars surf".

Tycker att mophie har lite roligare färger och är inte lika fyrkantiga som Apples skal.

Och sen kan man själv avgöra när man vill slå på sitt battery case och använda batteriet. Det går med mophie, men inte med Apple.
Varför skulle man vilja slå av det? Man pluggar i Apples smart battery case, använder luren två dagar, laddar när både skal och batteri är tomt. Dessutom drainar inte apples skal batteriet på samma sätt som Mophie gör, därav namnet Smart Battery Case.

En annan sak att tänka på är att Apple Smart Battery case är att det inte är kompatibelt med iPhone X utan bara till iPhone XS.

Varför i hela friden skulle man köpa detta, när Apple själva har ett eget battery case som har större kapacitet och stödjer lightning och QI och dessutom ligger nästan likvärdigt prismässigt? Jag kör ett Smart Battery Case till min XS Max och är toknöjd. Sen jag skaffade skalet har jag aldrig fått batteritorsk och laddar bara telefonen varannan dag.

Nu när 99 lägger ner, vart ska man då snacka motorsport som vi gör i denna tråd? Finns det något annat bra forum för detta?

Ursprungligen av Innis:

Du jämförde med HomePod så ?

Mja, mjo till viss del. Skulle nog ändå hellre köpa 8st Google Home Mini än 1 Homepod och vara mer nöjd. Mer bang for the buck så att säga. Visst, ljudet kanske inte är världsklass, men möjligheterna är större med Google, dvs du kan få den att göra mer.

Ursprungligen av Innis:

Synd bara att ljudet i Googles produkter är så pissigt.

Allting beror väl på vad man jämför med. För 500 spänn får man en Google Home Mini, som har överlägset bättre ljud än allting annat i samma storlek och prisklass vad jag känner till.

Årets tråkigaste nyhet måste jag säga. Även om jag inte är någon fantast av just Mac som detta forum kanske mest utgår ifrån, så har detta innefattat så extremt mycket mer. Kommer sakna många intressanta diskussioner i forumet, samt vet inte riktigt vart jag nu skall vända mig för att diskutera teknik rent allmänt. Det tycker jag har varit styrkan med 99, finns plats för allt och alla, så länge det är någon form av digital teknik det rör sig om. Hursom så vill jag passa på att skicka ett stort tack till både redaktionen och till samtliga medlemmar, som gjort detta forum till vad det är. Skulle vilja säga Keep up the good work, men den meningen känns faktiskt rätt osmaklig här

Tack för allt och lycka till i framtiden allihop, vi höres och störes på andra plattformar

Ursprungligen av PaO:

Apple sänkte priset på Homepod med 15 procent idag. När kommer den officiellt till Sverige tro?

Så länge den inte finns officiellt i Svedala, så kommer nog inte prissäkningen göra någon större skillnad för oss tror jag. Nej, blir till att fortsätta med Google Home istället, Google Assistant sköter sig ypperligt

Ursprungligen av pjnorman:

Hej Forum (postar jag i fel, får ni gärna flytta),

Har precis skaffat den "lilla vita hubben", Com Hem TV Hub. Hade två Apple TV (4 och 4K) och ville egentligen bara skaffa Comhem Play, så deras app på Apple TV kunde testas, men detta gick ju inte. Att bara beställa ett "play-konto" eller, det går, men det kostar samma som ett konto med box. Så då tänkte jag att kör på, testar boxen också.

Har kopplat den till en Samsung Smart-TV (65" UE65MU8005) och kör inga konstigheter. Har kopplat in tv-hubben i den där "smartconnect-grunkan" (ONE Connect) som samsungtv kommer med, som skall gömma kablarna. Kör den med nätverkskabel (hubben) och det mesta fungerar bra. Bra bild, de appar som finns funkar bra, men saknar ju några.

Har dock ett par frågor till expertisen!

1. Jag har ett par Audio Pro Addon T14 + sub, som är kopplade in i ONE Connect, med optisk kabel. Skulle ni valt att koppla in högtalarna till hubben eller i ONE Connect?

2. Jag får inte till det med fjärrkontrollerna. Jag lyckas inte att ansluta Samsungens smartremote till boxen? Går igenom wizarden, men när den ber mig att slå om, upp och ner, så händer det inget? Även när jag slår av tv-hubben, med fjärrkontrollens av och på-knapp, så stänger TV först av sig, sedan startar den igen. Hade varit skönt om TV stängdes och sattes på tillsammans med hubben. Går detta att få till?

Hoppas dessutom att går att förstå vad jag menar

//pjnorman

PS. Finns inte C More, HBO och Prime Video, som appar?

Jag blev också mer eller mindre tvingad att byta till denna "smarta" Comhem TV HUB. Jag har upplevt liknande problem som du, av/på funkar bara för boxen, inte för TVn och volymkontrollen buggar också och vägrar synka till TVn. Vilken besvikelse jämfört med TiVo, så hemma hos mig ligger den nu nerpackad i en låda. Jag kör nu Apple TV 4K med Comhem play appen istället, mycket bättre lösning enligt min mening. Nästa steg för mig är att säga upp mitt TV abonnemang och bara köra bredband och playtjänster då jag knappt tittar på reguljär TV längre.

Ursprungligen av Json_81:

Fråga till er som tränar med såna här lurar, framför allt löpning.
När jag sprang med gummi-pluppar störde jag mig på hur man hörde/kände varje steg i örat när det är helt isolerat.
Är det bättre när de är trådlösa?

Jo, det upplever jag också med mina Gear IconX, men man glömmer bort det efter några minuter. Det som kan vara lite läskigt är om någon kommer ikapp en bakifrån och man dunkar på med musik, då hör man ingenting.

Är riktigt taggad på dessa. När får vi se ett 99test av dessa?

Ursprungligen av CekariYH:

Lurarna finns nu på Apple tillbehörs-sida men listas som "coming soon": https://www.apple.com/se/shop/product/MV702ZM...

Upp till 9h musik och över 24h inkl. fodralet, och naturligtvis funkar dom vid samtal.
Kostar 2790 spänn.

Nu blev man ju riktigt sugen. Genialt att de använder Lightning connector dessutom. Är fortfarande inget större fan av öronbyglarna men de kanske bidrar till att lurarna sitter kvar bättre i öronen. En liten detalj som jag märkte var att oavsett vilken färg man väljer, så är laddningsskalet svart vilket är lite synd. Hade gärna sett att man matchade färgen på lurarna och fodralet. Men det är petitesser. Detta är ett givet köp.