Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
MrQuattro

MrQuattro

Medlem
  • Namn William Rautio
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning IT-Tech
  • Registrerad 2015-12-01
  • Senast aktiv 2021-09-24
  • Antal inlägg 230

Foruminlägg

De senaste inläggen MrQuattro har skrivit i forumet.

Ursprungligen av PaO:

Är ett stort fan av CC
Har ultra, gen 2 och 3 och ett par audio
Även Google Home
100 fiber
Microlagg är inget jag märkt på någon
Sjukt smidigt att flytta det man vill titta på mellan enheter och kidsen som man aldrig vet vilket avsnitt de är på där hjälper Google Home till.
Tråkigt att SVT play inte har Google Home stöd

Det är på ATVn jag har microlag, inte på CC. I ärlighetens namn använder jag mest Google Assistent för att spela upp musik på TVn via spotify, då mitt hemmabiosystem har bra ljud. Sedan är det rätt skönt när det är dags att gå att lägga sig och bara behöva säga Ok Google stäng av chromecast hemma, så slocknar TVn. Detta funkar även om jag råkar använda ATVn, Google Home stänger av TVn och då slocknar även ATV automagiskt.

Ursprungligen av Innis:

Testa? Det är inget man testar utan den får man bara ?

Nej inte riktigt. Du måste gå in i Inställningar > Allmänt > Om. Först när du gör det så uppdateras det, annars inte. Enbart vid uppdatering av OS.

Ursprungligen av SweSG:

Jag la ned allt med Apple TV. Kör istället en Nvidia Shield TV. Inte lika låst. Den håller bra idag också fast den kom 2015? Tyvärr hade jag köpt lite appar och musik/film. Ett par 100 skivor och runt 25 filmer eller så. Jag tog den smällen för att komma ifrån Apple. Inte vad folk vill höra dock. Men mitt val!

Jag funderar allvarligt på samma sak. Nu när man investerat i en Google Home och redan har en Chromecast Ultra, känns genast ATV ganska oanvändbar. Så sjukt smidigt att kunna styra allting med rösten, visst ATV har Siri men jag upplever den mycket sämre än Google Assistant. Upplever dessutom att jag får ut bättre bildkvalitét på min CC än på min ATV4K, framförallt vid streaming av livesport från CMore och Viaplay, inte lika mycket microlag. Bör iförsig inte vara ett problem på ATVn heller, då jag har 300MB fiber hemma och båda enheterna är anslutna med TP kabel men av nån outgrundlig anledning så laggar ATVn till och från och kan även få för sig att börja buffra mitt i en match vilket är fruktansvärt frustrerande.

Ursprungligen av IngoX:

Missade ni ryktet om Beats Powerbeats Pro? (true wireless)
https://www.99.se/artikel/12505-ios-122-avslo...

Dom ser förvisso ut att vara True Wireless, men den där bygeln ser inte trevlig ut från ett estetiskt perspektiv. Men förhoppningsvis är funktionen bättre än designen. ANC står det inget om heller, verkar inte vara många som erbjuder det i kompakt format tyvärr. Men det är en funktion jag gärna hade sett mer av. Är ju grymt skönt om man befinner sig i bullriga miljöer. Men har dom H1 chippet så kan dom ju vara värda att ta en titt på definitivt, så länge prislappen inte är astronomisk.

Ursprungligen av bjorsi:

Förhoppningsvis kommer en uppdatering av iOS så mjukvaran stödjer porträtt på annat än människor :).
Bytet från iPhone 7 till XR känns som det största hoppet jag gjort, sjukt nöjd med XRn.
Tidigare 3Gs -> 4s, 4s-6, 6-7.
Batteritiden är en dröm. Visst, displayen är sämre än på X/Xs men brutalt mycket bättre än iPhone 7 :).

Kul att du är nöjd.:-)
Har kört med både XS och XS Max sen release i stort sett. Däremot har vi börjat ta in XR på jobbet, så jag har klämt och känt på dem en hel del. Sida vid sida känns de som ett stort steg ner från XS/XS Max, men allt är ju beroende på vad man är van vid. Hade jag gått från en 7a till en XR, hade det såklart varit som natt och dag, men nu när man är van att använda både XS och XS Max skulle jag inte kunna tänka mig att nedgradera till en XR.

Ursprungligen av jakobnilsson:

Haha, antar att mina öron är MFI-certifierade! ?

Nästa H1-hörlurar ser ut att bli en uppdaterad version av PowerBeats:
https://bgr.com/2019/03/22/powerbeats-4-relea...

Sen gissar jag att Apple kommer att bredda sortimentet, och att vi kommer få se fler AirPods-varianter och Beats-varianter med tekniken.

Fast man (jag) vill inte ha några icke true wireless lurar. Lurar med sammanlänkande sladd känns lite gammaldags, men smaken är ju som bekant som baken... Får hoppas på några schyssta True Wireless InEar, drömmen vore ju om de även hade ANC och rejäl batteritid men fortfarande i ett smidigt format. Man får hålla tummarna för lite MFI certade nyheter snart

Jag har gjort en liten behovsanalys för om jag verkligen behöver AirPods. Har redan första generationen, men efter en stunds reflektion inser jag att jag i stort sett enbart har med mig dem som backup. När jag befinner mig på kontoret nuförtiden så använder jag uteslutande mina Bose QC35ii pga komforten och brusreduceringen. Är jag ute och montionerar, använder jag uteslutande mina Samsung Gear IconX lurar pga passformen. Dvs de sitter kvar ordentligt i öronen även om man ruskar på huvudet, vilket tyvärr inte är fallet med Airpods. Men har jag inga andra lurar att tillgå är det smidigt att alltid ha ett par AirPods i fickan, ser dock inget som helst behov av att uppgradera till den nya versionen. Antar att man måste ha MFI certifierade öron för att AirPods skall sitta kvar. Är nyfiken på vilka andra lurar som släpps med det nya H1 chippet, släpps det några som liknar Gear IconX i design och funktion, är de ett givet köp för mig.

Ursprungligen av IngoX:

Svaret från Telia är att operatörstexten TELIA12 betyder - ingenting. Ett misstag som nu uppenbarligen rättats till med uppdaterad operatörsprofil 36.2
https://forum.macworld.se/topic/187807-har-te...

Jag kan nu bekräfta att Telia har släppt en uppdatering som fixar detta problem. Testade precis att uppdatera operatörsinställningarna och nu är TELIA12 borta och nu visas enbart TELIA.

Ursprungligen av Zeugma:

Han hade kanske vunnit i en merça?

Party mode ON! ?

Ursprungligen av PaO:

Heja Leclerc i Bahrain ?
Spännande imorgon

Jag är i stort sett nöjd med startordningen, men hade hellre sett VET före LEC och BOT före HAM. Nån gång måste ju Vettel lyckas. Tror och hoppas dock att VET har bättre racepace än LEC.

Kan meddela att beslutet föll på en Google Home Mini till att börja med. Lite mer överkomligt pris, högtalarsystem har jag redan så ljudet spelar inte så stor roll. Vill ju mest kunna styra mina smarta prylar. Har både en AppleTV 4K och en ChromeCast Ultra, så då borde Home Mini åtminstone kunna starta filmer på CCn. Men vi får se, det kanske blir även en HomePod framöver

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Aha så man kan byta batteri. Dock till en kostnad av 579 x2 =1158kr. Det blir 1737kr för att även byta batteri i laddningsfodralet. Kanske lite väl mycket pengar för något som borde vara simpelt (men batteribyte i dessa förslutna saker är förstås inte lätt). Detta blir ungefär samma pris som generation 1 kostade. Med generation 2 lägger man till 300kr så får man ett par nya istället. De flesta kommer ju välja den vägen hellre antar jag.

Kanske kan Apple erbjuda inbytespengar för äldre Airpods? Så man får rabatt på ett par nya?

Det var nyheter för mig också! Men Apple Giveback på Airpods vore kanske inte en dum idé. Kunde man få några hundralappar för sina gamla uttjänta AirPods skulle jag slå till direkt

Ursprungligen av Fredde/pandemonium:

Ett av mina klagomål på Airpods är ändå att de bara kasseras när batterierna är för dåliga. Hur kan man inte ha en möjlighet att byta batterier i ett par hörlurar? Det är ganska galet att behöva köpa nya vart tredje år bara för att få tillbaka batteritid. Man borde kunna skruva av botten o byta batteri, antingen själv eller hos verkstad för runt 300-500kr.

Bara en liten fundering, men vilka andra tillverkare av True Wireless lurar erbjuder den möjligheten idag? Jag känner inte till några som faktiskt gör det. Men jag håller med dig, det borde vara en simpel grej. Apple hade förmodligen tjänat grova pengar på att ta en röding för ett batteribyte i AirPods.

Dessa ser lovande ut! AirPods funkar bra till vardagsbruk, men till träning är de vädelösa för min del.

Är inne på att införskaffa en smart högtalare. Är homepod ett bättre alternativ än Google Home? Isåfall varför? Vad jag förstår, funkar inte Spotify med HomePod, men funkar med Google Home. Jag har i övrigt tänkt styra smart belysning hemma (Philips Hue) samt skulle gärna vilja kunna starta serier/filmer på min Apple TV. Går detta att göra med både HomePod och Google Home?