Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
rKID

rKID

Medlem
  • Namn Oscar Reinhold
  • Registrerad 2016-05-12
  • Senast aktiv 2019-05-13
  • Antal inlägg 63

Foruminlägg

De senaste inläggen rKID har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2017-07-28 19:02

Tråkigt, men väldigt väntat. På ett sätt känns det mer skevt att ha kvar Ipod Touch än att ta bort både Shuffle och Nano, dock. Båda lämpar sig ju perfekt vid träning. I sådana situationer är Touch och Iphone för klumpiga. En del hävdar att Apple Watch ersätter de två små musikspelarnas plats, men det håller jag inte med om alls med tanke på klockans dyra prislapp.

Jag som gärna köper min musik fortfarande skulle gärna sett en ny liten Ipod från Apple då det slukar en del batteri i Iphone om man lyssnar på musik, surfar, messar och allt man gör till vardags.

  • Medlem
  • 2017-07-07 21:55

Soundcloud är överlägset när det kommer till att upptäcka nya eller mindre band och artister. Använder det därför en hel del. Hoppas verkligen inte att de får klappa igen. Även en viktig aktör för musikmakare, såklart.

  • Medlem
  • 2017-07-03 19:04

Angående ifall Apple börjat tillverka för många versioner av Iphone tycker jag nog inte det är någon fara på taket. Det viktigaste för mig är att de fortsätter leverera en modell med samma storlek som 5S. Nu har jag visserligen inte använt Iphone 7 i vardagen (kanske skulle älska den med tiden), men just nu vill jag inte ha en större lur än just Iphone 5S.

  • Medlem
  • 2017-06-30 14:36
Ursprungligen av Ida Blix:

När det gäller att surfa föredrar jag alla dagar i veckan Ipaden över Macbooken. Det är sååå trevligt att skrolla runt i den nya Ipaden. Skärmen är också tillräckligt stor för att rymma innehåll av värde. På telefonen får jag skrolla lite för mycket hela tiden.

Fotoredigering har jag inte hunnit göra så mycket än – men det kommer. Är jättenyfiken på hur jag kan få in Ipaden i arbetsflödet här på jobbet. Finns mycket grejer jag gör där jag känner att Apple Pencil skulle kunna hjälpa mig göra ett bättre jobb än med dator + Magic Trackpad 2.

Onödig fråga av mig, inser jag nu så här i efterhand. Till och med på min Iphone tycker jag oftast att det är trevligare att surfa. Behagligare på nåt sätt. Så länge hemsidan är väl anpassad såklart.

Förstår att du är exalterad. På något sätt känns det lockande att gå all in på iOS och leta appar som passar ens ändamål. Mer spännande än att återvända till en ny Macbook med samma gamla vanliga MacOS.

  • Medlem
  • 2017-06-30 14:31
Ursprungligen av Ida Blix:

Jag sitter redan en hel del i Pages med min Iphone 7 Plus (har nästan helt ratat min stackars gamla MB Air där hemma och då är det bara Iphone kvar om jag inte ska gå å låna makens pc (haha)) och tycker inte att det är några större bekymmer. Av den anledningen tycker jag också att Ipad Pro är ett lyft uppåt så klart, mer skärmyta, samma funktioner. Men! På Iphonen tycker jag det går bra att knappra på det inbyggda tangentbordet, det tycker jag inte på Ipad Pron. Där räcker det inte att skriva med en hand och tycker inte det känns naturligt att skriva med två händer på glaset så där.

Jag håller med dig om att Smart Keyboard inte känns som ett tangentbord för mycket användning, då älskar jag istället Apples Magic Keyboard som jag skriver på i detta nu på jobbet. Men det är inte heller en optimal lösning till Ipad Pron som då blir utan ställ och det känns inte helt smidigt att ta med hela kitet. Jag hoppas lite på någon lösning från tillbehörstillverkarna, Logitech har gjort bättre tangentbord till Ipad tidigare, men har inte hunnit testa/se om de har något nytt på gång till den här storleken.

Jag tycker du ska köpa vilken färg som helst utom silver om du lutar åt en Macbook. Själv hade jag valt guld, tycker det är snyggt som tusan och valde samma färg på min 7 Plus.

Tusen tack för ett så matigt svar. Gillar verkligen att ni på redaktionen hänger på forumet och tar er tid till att snacka med oss medlemmar.

Fascineras över att du har så lätt för att skriva på touch-tangentbordet. Jag svär åt det varje dag på min Iphone. Men det är ju mig det är fel på. Inte produkten. Och ja, Magic Keyboard är grymt, men som du skriver skulle det blir för otympligt att ha med sig on the go.

Haha. Inget fan av silver alltså? Jag gillar ändå den klassiska looken och kontrasten mellan det svarta tangentbordet och datorns kropp. Just nu lutar det dock åt rymdgrå (om inte annat för lite variation), trots oron om lättare slitage

  • Medlem
  • 2017-06-30 07:04

Bra intiativ! Hade dock önskat att ni snackat om hur ni upplever det att använda appar som Pages, Word, Affinity och för all del vanlig surf i Safari med Macbook vs Ipad.

Ett tag funderade jag på om jag skulle köpa en Ipad Pro som ersättare för min gamla Macbook Pro och för all del, iOS skulle jag nog inte ha några problem med att klara mig på. Insåg dock vid test i butik att jag inte gillar Smart Keyboard och då föll det. Det får bli en Macbook. Nu är det bara valet av färg som står i vägen för att jag ska trycka på köp-knappen.

  • Medlem
  • 2017-06-29 21:21

Verkar som en rätt trevlig lur, trots byggarna du råkat ut för. Hade jag inte varit så förtjust i Apple och iOS hade jag övervägt denna. Kul med video i kombination med en väldigt redig text, för övrigt. Det märks att du är påläst och kunnig, Andreas.

  • Medlem
  • 2017-06-29 06:35
Ursprungligen av RobertK:

Processorskillnader MB / MBP?

Ska köpa och väljer mellan maxad Macbook och Macbook pro.

Hanterar mkt foton i "Bilder" men videoredigering endast c:a 2 h/ månad (Final Cut).

Tangentbord och SSD ska numera vara samma vad jag förstått.
Ram 16GB i båda men något snabbare i MBP.
Grafikkort: Intel HD Graphics 615 resp. Intel Iris Plus Graphics 640/650

Men:
Tittar man på processorn verkar det inte vara någon större prestandaskillnad mellan MB och MBP eller?

MB i7: turbo boost: 3,6 GHz, 4 MB L3 cache
MBP i7: turbo boost: 4,0 GHz, 64 MB edram(?)

Du får komma ihåg att Macbook inte har någon fläkt och därmed inte kommer kunna hålla uppe sin boost på samma sätt som Macbook Pro.

  • Medlem
  • 2017-06-27 19:41

Det är väl 120 kronors pålägg per kilo för all elektronik utom vitvaror. Och max 320 kronor. Med det sagt vet ingen om Apple redan lagt på de ynka kronorna. På deras mobila apparater blir en eventuell höjning knappt märkbar.

  • Medlem
  • 2017-06-26 19:35

Mycket som hade att göra med skärmen var grekiska för mig (med det sagt var det inte dåligt beskrivet), men jag vill ändå applådera er ambitionsnivå. Gillar även att ni skriver hur batteriestet gått tillväga och vilka inställningar ni haft. Hög nivå på testerna! Imponerande batteritid, för övrigt.

  • Medlem
  • 2017-06-23 16:42

När kan Apples tänkas kunna bygga in stöd för Thunderbolt 3? Är det nästa generation i och med Cannonlake?

  • Medlem
  • 2017-06-22 21:10

Köper fortfarande musik och då blir det oftast på vinyl. Mest för att jag gillar att äga min musik och kunna ta på den, för om sanningen ska fram fungerar de mest som inredningsdetalj/konst. Det har fått mig att börja ifrågasätta mitt köpbeteende. Fördelen med att köpa vinyl är att man oftast får med en kod för att ladda ner skivan. På så vis får jag alla russinen ur kakan.

Streama gör jag genom Spotifys gratistjänst, och då bara för att testa ett album eller någon enstaka låt. Gillar jag det väldigt mycket öppnar jag plånboken och köper musiken.

  • Medlem
  • 2017-06-22 14:37
Ursprungligen av jakobnilsson:

Tack så mycket! Själv köpte jag ju precis en Ipad Pro 10,5" så nu kan jag verkligen jämföra Macbook och Ipad under hösten och se vilken maskin jag använder mest!

Absolut, skriv PM bara eller här i diskussionstården så jag försöka ge råd!

Den jämförelsen ser man ju fram emot.

Grymt! Du har PM.

  • Medlem
  • 2017-06-21 20:43

Väldigt välskriven recension. Gillar verkligen ditt sätt att skriva, Jakob. Bra formuleringar med väl valda ord. Snygga bilder också. Min beslutångest gällande vilken maskin jag ska gå för lättade dock inte. Tyvärr. Stycket där du tar upp fördelarna med tangentbordet och sättet att redigera på en Macbook och i MacOS talar dock för en Mac, då jag skriver mycket. Frågan är bara vilken Mac.

Häpnadsväckande prestanda Ipad Pro ger prov på, för övrigt. Kan dock inte sticka under stolen med att det är lite surt att se att Ipad Pro har så pass mycket mer kräm under huven. Inte annat än att man undrar hur dessa chip skulle fungera i en framtida Macbook.

Skulle du ha något emot att agera köprådgivare utefter mina behov? Har dessutom några frågor om hårdvaran och hur den är att använda.

Senast redigerat 2017-06-21 21:09
  • Medlem
  • 2017-06-20 19:14
Ursprungligen av Ida Blix:

Ja. Jag är också nyfiken på om de kommer byta ut Intel i en del av deras bärbara i framtiden...

Det beror lite på för mig, att skriva text kräver ett vettigt tangentbord, men för mig skulle det räcka med ett Magic Keyboard som ju fungerar utmärkt till Ipaden. Är inte så imponerad av Smart Keyboard, även om det är bättre än det till förra Pro-modellen.

Men jag läser och redigerar ofta text i min Iphone till och från jobbet, Ipaden skulle vara ett rejält steg upp där.

Ja, fler delar är på gång, önskar lite att jag hade tillgång till några fler exemplar, hehe. Kul att du gillar det så här långt!

Ja, ett fysiskt tangentbord skulle vara ett måste. Magic Keyboard skulle som du skriver vara klockrent. Hemma. Ute på resande fot skulle det kännas bra klumpigt. Om man nu ska gå hela vägen och försöka ersätta en laptop.

Men utan att ha testat så är det just redigeringen med touch som skulle vara ett hinder. Svär åt det varje gång jag ska pilla med sånt (och då korta korta grejer) på min Iphone. Spännande att du inte fallit för Smart Keyboard, förresten. Tycker mig läsa mest överallt att det är bra. Inte lika bra som Magic Keyboard, såklart.

Gött mos. Ser fram emot att läsa mer om hur den är att använda.