Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bjofor

Bjofor

Medlem
  • Namn Björn Forsman
  • Registrerad 2016-09-15
  • Senast aktiv 2020-05-08
  • Antal inlägg 54

Foruminlägg

De senaste inläggen Bjofor har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Mac Jonson:

Helt plötsligt får jag inget ljud eller vibrationer när folk skickar iMessage till mig. Alla andra funktioner har ljud. Provat att installera om men det funkar ej. Kanske beror på att något är fel på den back up den hämtar på iCloud?
Hjälp

Kolla inställningen ”göm notiser” vilken är åtkomlig i en konversation om du trycker på i

Ursprungligen av frazze:

iOS 11.3 är väl en utvecklar-beta?

Ja en beta, men jag hade samma problem innan med 11.2.5 och fortsatt problem. Pratade med Apple supporten idag som inte hittade nån lösning utan trodde det beror på nånting som har med operatören att göra, däremot fick jag prata med en senior som även han hade problem med iMessage nu så problemet är nog påväg att lösas.

Ställer frågan här då jag inte blir klok på vad problemet är. iMessage har börjat strula rejält, kom från ingenstans, får ej upp levererat, mottagaren får dubbla meddelanden skickade, skickas som sms, ja alla möjliga fel verkar det vara nu. Ibland fungerar det som det ska sen helt plötsligt skickas det som sms. Började strula för nån dag sen och många i min närhet upplever samma sak. Är det någon som vet vad som felar?

Felet jag har gäller både min iPhone X samt min iPad, kör 11.2.5 på X och sen igår 11.3 på min iPad.

Har återställt nätverksinställningar samt loggat ut och in från iMessage samt FaceTime och även nollställt hela telefonen. Felet kvarstår. Känns som det är nåt fel jag inte själv kan lösa utan det ligger hos Apple.

Hur fungerar iMessage för er?

Ursprungligen av BlackSmp:

Du jämför mot en plus. Den har större batteri än X och det säger ingenting att jämföra relativa mätvärden (procentsats). Även om telefonerna drar lika mycket ström så kommer X att dra mer ström om du jämför procent.

Mina tidigare telefoner laddade jag alltid på natten. Med X så har jag ändrat strategi. Telefonen laddas normalt under dagen. Jag har en qi laddare på jobbet som jag placerar telefonen på när jag är vid skrivbordet. Har en annan qi laddare på strategisk plats hemma som jag ibland använder på eftermiddagen/kvällen.

På natten så ligger telefonen bara brevid mig på nattduksbordet i stör ej läge.

Jag har inga problem med att få telefonen räcka hela dagen men bryr mig inte heller in hur mycket den drar över natten. Det spelar ingen roll.

På samma sätt är det med klockan. Den har jag på mig ca 22 timmar per dygn. Laddas två timmar efter det att jag har fyllt alla ringar för dagen.

Den enda jämförelse jag gör med tidigare telefonmodeller är att batteriet räcker. Etydlogt längre och då skulle det spela mindre roll utifall telefonen drog mer batteri under ett specifikt scenario (natt)

Jag jämför endast som ren användare inte specifikationer, spelar ingen roll var inte något negativt menat då min telefon håller mer än väl, blev bara nyfiken då jag hört fler säga samma sak.

Kom på att dagtid tar min klocka notiserna därav drar telefonen mindre ström gentemot nattetid då jag inte använder klockan.

Har haft min X nu ett par veckor, en sak jag funderar över är att den mot min 7plus drar mkt batteri över natten, fulladdad när jag lägger mig, efter 7 timmar är den nere på runt 80% utan att jag använt den medans min gamla 7 plus låg på 95%. Får mkt notiser så skärmen tänds men tycker skillnaden är ganska stor ändå. Är det nya skärmtekniken som drar mer?

Fick som sagt min 5T idag 128gb minne, 8gb ram och måste säga att jag verkligen är imponerad efter ett par timmar, flyter på hur bra som helst, första gången på länge jag blivit så exalterad över en ny lur, har kört Apple sen iphone 5 och uppgraderat varje år men kände att det blir mkt samma samma varje år efter man kört in backupen på nya och iår känns det nästan löjligt med tanke på priset för en X. 5700kr för en 5T med dom specifikationerna, 3,5mm, och inkluderad snabbladdning, nej kom igen nu Apple.

Jag hade tänkt köpa mig en iPhone X, men efter mkt velande väljer jag att behålla min 7plus och köper mig en 5t, levereras imorgon, kul testa nåt nytt. Känns inte som det är värt att sälja min nuvarande 7plus och dessutom lägga till runt 6000kr för att få lite bättre display med en X mot min 7plus.

Ursprungligen av egonprint:

Får nog vänta på att dom kommer med sin Face ID-version innan det blir något OnePlus då. Lösningen med fingeravtrycksläsaren på baksidan är sämst.

Utöver fingeravtrycksläsaren har Oneplus lagt till ansiktigenkänning för upplåsning. Man har inte en lika avancerad kamerautrustning som Apple för detta men enligt Oneplus ska det vara den snabbaste ansiktsupplåsningen på marknaden.

Ursprungligen av hervic:

Fick sms 06.01 imorse att det är påväg till mig, så får väl hålla tummarna för måndag/tisdag!

Perfekt, garanterat början på nästa vecka.

Ursprungligen av hervic:

Ah okej, de skrev 10 october på apple men det känns ju orimligt! Dock bor jag ju uppe i Lapp-helvetet så kan ju ta en dag extra!

När jag beställde min så stod det leverans 26:e september till 3:e oktober, fick min den 20:e september. Jag fick sms från DHL på måndagen och tisdag eftermiddag hämtade jag telefonen hos mitt DHL (Stockholm) ombud, så har du fått sms från DHL så tar det nog inte allt för många dagar om paketet är i Eindhoven.

Ursprungligen av hervic:

Beställde en plus 128gb mattsvart på Apple store den 16 september och idag fick DHL Information om försändelsen och ska nu skickas från Eindhoven, någon som vet vad det brukar ta i tid innan den landar på service-stället?

1-2 dagar vet ej hur det är med helger, början på nästa vecka!

Klart 6s plus är en bra telefon än, hade en sån fram till för en vecka sen då min 7 plus införskaffades. Hastighetsmässigt märker jag ingen större skillnad mellan 6s plus och 7 plus vid normal användning, däremot tycker jag själv att det finns några nyheter som gör det värt att uppgradera från 6s plus till 7 plus, kameran är helt klart bättre, själv gillar jag den nya hemknappen otroligt mkt, vatten/dammtålig, större batteri, 3 GB ram samt två nya snygga svarta färger, det räckte för mig.

Ursprungligen av grenhall:

Fick sändningsinformation från Apple Store precis.

Min telefon är "skickad".

Iphone 7 Plus 128GB Gagballsvart. Beställd den 9/9 med bekräftelsemail kl. 09:15. Fick ett märkligt spårningsnummer som inte passar DHL Express. Leveransdatum 7:e oktober.

Först dagen före telefonen kom fick jag korrekt spårningsnummer från DHL via sms, trots att det stod skickad från Apple, Apples spårningsnummer har jag ingen aning om vart man kan spåra det. Min telefon skickades fredag 16/9 och jag fick sms från DHL på måndagen, framme på tisdagen!

Ursprungligen av Lidlund:

Fråga;
Var det DHL som kontaktade dig ör att lämna ut telefonen?

Jag fick ett sms med spårningsnummer från DHL, i det fick jag svara med en etta eller tvåa, etta för att hämta hos närmaste DHL ombud, tvåa om jag ville ha den hem till dörren.
Fick mitt sms på måndagen när telefonen var i Eindhoven, hämtade ut den på tisdagseftermiddagen hos mitt ombud!

Ursprungligen av BlackSmp:

Nu börjar du låta som Donald Trump...

Om det nu är teknik det är frågan om så får du gärna beskriva den.

BTW: Storlek 9/10 i handskar;)

Känsligt ämne! Menar bara att ingen kan påstå att plus kräver tvåhandsgrepp! Upp till var och en.