Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Åke från Åstol
  • Namn Andreas Florin
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning It Konsult
  • Registrerad 2017-06-18
  • Senast aktiv 2019-04-29
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Åke från Åstol har skrivit i forumet.

Så fruktansvärt tråkigt, var tvungen att dubbelkolla datumet för trodde det var ett dåligt skämt först.
Hur blir det med fulkulturpodden? Jakobs bekanta stämma är ju en institution där?

Ursprungligen av chiba:

Den kräver inte kontrollen och du behöver inte plugga in den i någon apparat.
"While Stadia works with all of your existing game controllers, keyboards, and mice, Google's also launching a new Stadia-specific controller."
"The Stadia controller connects directly the Stadia service over wifi - not to the Chromecast. The Chromecast receives the data from the Stadia service and displays it on your TV."

https://www.androidcentral.com/stadia
https://www.eurogamer.net/articles/2019-03-19...

Aha, då verkar det missvisande i artikeln med denna meningen: "Bland annat kommer tjänsten att kräva en specialanpassad spelkontroll, som också har Google Assistent inbyggd."

Såg intressant ut men hade hoppats på en mer opensource eller plattform oberoende lösning som definitivt inte kräver en proprietär handkontroll med google assistent i sig. Känns olustigt när den trycks in i apparater som inte har någon vinning av det.

Ursprungligen av ekloev:

Jag känner ofta likadant, men varje gång minns jag ögonblicket när Samsung Galaxy S2 presenterades och jag tänkte för mig själv "4,3 tum, det är ju orimligt stort!". Där siade jag så att säga inte korrekt om framtiden Om de kan få enheten att bli hyggligt smidig i ihopvikt format kan jag definitivt se fördelar med detta, men jag tror inte den första generationen kommer nå hela vägen på den punkten.

Absolut, jag håller med. Jag körde med iPhone 4 och tyckte det var en helt rimlig storlek innan jag köpte en 6a. Men körde X ett halvår med förra jobbet och tyckte den var för mig lite för stor. Men trodde också att det skulle bli orimligt att gå tillbaka till 6an när jag slutade där men övergången gick överraskande smidigt. Känns som man nått min sweatspot nu. Enda problemet med 6an är att västtrafiks app är helt orimligt krävande så den segar. Jag säger absolut inte att vi inte kommer gå emot en viktelefon värld igen, men jag känner mig osäker på om jag kommer vara med på det tåget och hoppas i oändligheten att det kommer en SE2.

Står du inte för avgiften och kommer ha den inkopplad till skärmar så skulle jag säga att det är ganska liten skillnad. Gå till en butik och känn på dem. Känn på tangentbordet och se vilken du får bäst känsla för. RDP och powershell behöver man inget direkt kraftpaket så gå enbart på känslan.

Känner mig mer och mer som en gubben när det kommer till teknik. Brukar ofta lägga till ett "Men varför, vad tillför det för mig?" i varje köp jag gör, mycket för att få ner mitt konsumerande och en annalkande snålhet. Så jag ser verkligen inte vad det här skulle kunna tillföra mig, är säkert konservativ åsikt men jag kommer fortfarande tycka det är spännande och se vad som händer.

Jakob, du måste ange i home att eve pluggen är kopplad till en lampa, då kan du säga ”tänd”.
Läste någonstans att Siri blivit mycket bättre det senaste året, nästan i nivå med Googles. Googles var mycket bättre på marknadsfrågor som köp det och liknande om jag minns rätt. Men i all ärlighet, ingen assistent är tillräckligt bra än.

Tycker skalen är onödigt bespottade. De är enligt mig de bästa och snyggaste batteriskalen, bland de bästa köpen jag gjort till min iPhone 6a som fortfarande lever och presterar som en klocka med mer än fulldags batteri.

Vet inte, Känns lite som att Nest gick i ide när Google köpte dem.

Jag har 3 telefoner med jobbet. Konsult-, arbetsplats- och privattelefon.
Det är lite på gott och ont, fördelen är ju att när jag slutar jobbet för dagen så följer inte jobbet med mig hem.
Men om du verkligen vill ha det så är ju både iMessenger och Facetime kopplat till ditt iCloud. Så gå in under inställningarna för Meddelanden och Facetime så kan du bocka i att ta emot ifrån jobbnumret också.

Neeee, men man verkar ju få värde för dem 99kr i månaden iaf.

Verkar komma många bra ersättare till Photoshop men skulle vilja ha en bra ersättare för kataloghanteringen i Lightroom. Tycker inte att Apple Photos gör det riktigt. Skulle vilja ha en där man kan ha två databaser, en aktiv och en inaktiv där när man inte redigerat eller tittat på en bild flyttar bilden till den inaktiva databasen som man har på en NAS eller liknande ”offline” ifrån iCloud.

Visst inte om att den fanns, önskar att jag visste det och att dem inte lägger ner den...

Ursprungligen av BlackSmp:

SIM kortet är ju det som har lagt grunden för smidiga byten mellan operatörer - så jag gillar det.

Borde ju gå att lösa med certifikat som går via secure enclave istället. Man kommer troligtvis vara tvungen att ha tillgång till ett wifi för att kunna ställa in det men mcd finns ju överallt.
Sedan är det ju ett smidigt sätt för att kunna köra flera operatörer utan att offra utrymme i telefonen. För oss konsulter som tvingas ha 3 telefoner så hade vart smidigt att ha allt i en och samma lur istället. Förutsatt att man skall kunna stänga av sim-kort.