Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Åke från Åstol
  • Namn Andreas Florin
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning It Konsult
  • Registrerad 2017-06-18
  • Senast aktiv 2019-04-29
  • Antal inlägg 25

Foruminlägg

De senaste inläggen Åke från Åstol har skrivit i forumet.

Gah, är lite besviken varje gång Apple inte lyckats göra sig av med SIM-kortet

Har en SE som arbetstelefon, gillar den skarpt. Har inga problem att rekommendera den telefonen för folk som behöver en telefon men inte bryr sig om storleken på skärmen, fruktansvärt rapp och bra batteritid.

Prisa säkerhetsgudarna, Flash sjunger på sista versen.
Dessvärre så tror jag att det leda till en sjuk mängd med mer jobb för oss som jobbar inom säkerhetsområdet att upprätthålla säkerheten på alla Legacy klienter som med all säkerhet kommer att finnas kvar...

Tror 4K blir mer och mer mainstream för var dag som går nu och det har väll kommit ut rykten om att nästa Apple TV har stöd för 4K. Personligen hoppas jag att dem släpper 5an till hösten och blocket svämmas över med billiga 4or. Har inga planer på att uppdatera till 4K fören OLED med standardiserad HDR kommer ut under 10K kr eftersom jag måste byta ut AVR:en också för att klara allt.

Dem skulle ju kunna använda sig en av token. Så dem måste koppla in till datorn med kabel, token skickas över och krypterar trafiken. Så byts tokenen varje gång som laddsladden kommer in. Finger avtrycket i sig sparas i vault chippen på datorn. Datan som skickas kommer ju gå att avlyssna hur man än gör, det gäller bara att göra det så jobbigt som möjligt så det inte är värt det.

En mindre AC lösning som är HomeKit kompatibel. Nu när sommaren slår på så blir det snabbt idiot varmt i min lägenhet och skulle vilja ha en snygg och helst osynlig liten AC som kan hålla temperaturen nere via termostat med HomeKit.

Hade lite förhoppningen om att Apple skulle släppa ett tangentbord med fingerläsare på WWDC, touchbaren använder jag så otroligt sällan men touchid är ju några gånger per dag.

Ursprungligen av reboot81:

Hade du stängt av mobildata på Inställningar -> Mobilnät -> Dropbox?

Tror han, likt jag vill ha möjligheten till att komma åt filerna i dropbox via mobilnätet med inte synka bilder och videos. Utan spara det tills man kommer till wifi.

Finns mig veterligen ingen prioriteringsfunktion i iOS i dagsläget. Verkar vara att senast kopplad har prio men verkar vara lite godtyckligt enligt min erfarenhet. Men jag har bara använt lurar och högtalare som går att stänga av.
Men förhoppningsvis implementerar Apple Bluetooth 5 i nya iPhonen som ryktena säger så man kan vara kopplad till 2 enheter samtidigt. Som jag förstått det så är detta även bakåtkompatibelt så enheterna som man kopplar till inte behöver det nya chippet utan bara enheten som kontrollerar dem.

Tråkigt, låter som en dryg bugg att råka ut för. Skulle vilja ha lite enklare sätt att att hantera vilka appar som får tillgång till mobildata och kunna ställa in begränsningar direkt i iOS. Dagens inställningar med att kunna ställa in antingen av eller på i inställningar är inte tillräckligt. Skulle vilja att ett interface med alla appar som använder mobildata där man kan ställa in av eller på samt även ställa in begränsning. Så man kan ställa in i att man kommer åt interfacet men den får inte pressa ut mer än säg 500mb data per månad.