Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
laxan96

laxan96

Medlem
  • Namn John Dahlberg
  • Registrerad 2018-04-18
  • Senast aktiv 2019-05-18
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen laxan96 har skrivit i forumet.

1

One last time, one last thing, 99 is the thing

Ursprungligen av Redaktionen:

Xiaomi visar upp en prototyp-telefon med dubbelt vikbar skärm, och företagets vd är öppen för masstillverkning om kunderna vill det. Mi Dual Flex kan telefonen heta.

Läs hela artikeln här

Mycket mer intressant än Flexpai från Royale. Den låg ju inte slätt i handen när den var ihopvikt som xiaomis dubbel vikbara telefon ser ut att göra.

Vore trevligt att se vad du tycker om Nokia 8 Sirocco Andreas @ekloev

Tycker att de skulle behöva omarbeta hela Samsung Experience från grunden. När nya telefoner som galaxy s9 och note 9 laggar i butik känns det inte okej. Samsung bör börja om på ny kula och använda sig av Project Treble för att underlätta sitt egna arbete samt skapa en bättre användarupplevelse.

Tror jag ska beställa hem den där kasbandsadaptern med bluetooth nu. Visste inte ens att den existerade och har kasettband i bilen.

Det som denna diskussionen får mig att tänka på är att de senaste åren så har iPhone generellt stått och stampat på samma snöre designmässigt sedan iPhone 5 fram tills att X:en som var den första stora design innovationen på flera år. Att ta bort 3.5mm uttaget för att klämma in en uns mer batteri är inte en innovation när du inte kan ladda din mobil och lyssna på musik via kabel samtidigt längre.

Tycker att Android-lägret har testat många vilda idéer de senaste åren och har drivit utvecklingen framåt. Huawei's idé med dubbla kameror som numera är trippla hehe. Google Pay (NFC) och Samsung Pay (Magnetremsa). Google assistenten är en väldigt lyckad innovation. Mindre lyckade idéer var väl exempelvis LG:s G Flex som var en kurvad mobil och exempelvis Motorolas (numera Lenovo) moto mods med massa olika flashiga tillbehör du kunde trycka på din telefons baksida och göra den lika tjock som en gammal nokia 2100.

Rent mjukvarumässigt var Apple ledande de första åren fram tills att Android 4.0 dök upp och Android sprang iväg och förbi iOS. Med funktioner som multitasking i form av "cards" som du kunde svepa bort för att stänga appen tog apple två år innan dom hakade på samma funktion. Att ha en filhanterare på sin telefon är för många en viktig funktion för att inte alltid vara beroende av molnet och ett snabbt nätverk vid exempelvis tågresor. Det är något som Apple fortfarande inte tagit efter som enbart i dagsläget har sin app Files som är redesignad iCloud app i grund och botten. Bara att smidigt kunna ladda in musik på telefonen utan att få stora synk problem med iTunes är ett bra exempel. En annan grej är att du kan fortfarande idag inte byta till en custom ringsignal på en iPhone utan att du behöver gå och synka din iPhone med iTunes för att kunna börja använda den nya ringsignalen.

Det finns mycket att fin lira på i båda lägrena. De har båda sina för och nackdelar. Jag har testat många olika mobiler och datorer genom åren då jag gillar att sälja och köpa begagnade prylar för att testa nya grejer. I dagsläget sitter jag med en stationär Windows dator, en macbook air och en oneplus. Jag planerar att byta ut min OP till en iPhone igen då jag tröttnat på apparnas variation i funktion och påverkan på batteriet vilket är ett problem inte iPhone har.

Jag tycker att det blivit för rörigt med Apples olika Ipad modeller. 2 olika pro modeller samt air och vanliga iPad. Ingen förstår längre vilken som är senaste modellen pågrund av modellernas oklara beteckningar när dom nu blivit så många.

1