Xiaomi visar telefon med vikbar skärm

Xiaomi visar upp en prototyp-telefon med dubbelt vikbar skärm, och företagets vd är öppen för masstillverkning om kunderna vill det. Mi Dual Flex kan telefonen heta.

Snacket om telefoner med vikbara telefoner fortsätter, och nu har tillverkaren Xiaomi avslöjat att de också arbetar på en sådan. Företaget visar i en video upp en prototyp som används av Xiaomis vd Lin Bin, först som en större surfplatta men efter att ha vikts ihop blir produkten mer som en vanlig mobiltelefon.

Enheten ser ut att vara samma som dök upp på en video alldeles i början av året på Twitter. Då uppgavs det att det handlade om en kommande produkt från Xiaomi, något som nu alltså tycks ha visat sig stämma.

Xiaomi har publicerat videon på det kinesiska sociala nätverket Weibo, och Lin Bin skriver samtidigt att han hoppas detta ska bli "världens första dubbelt vikbara telefon". Det är fortfarande bara en prototyp, men enligt Bin kan Xiaomi masstillverka den om responsen blir positiv. Telefonen kommer isåfall heta Mi Dual Flex ellr Mi Mix Flex, skriver Bin.

Konkurrens om ny teknik

Xiaomis konkurrenter Samsung har redan visat upp vikbar skärmteknologi som de kallar för Infinity Flex, och väntas eventuellt lansera en vikbar telefon tillsammans med flaggskeppen Galaxy S10 nästa månad, 20 februari.

Under CES-mässan häromveckan visades också den vikbara telefonen Flexpai från tillverkaren Royole, men fick inte ett nådigt mottagande av kritiker. Även LG arbetar på vikbara skärmar och har visat upp prototyper. Under lång tid har det också cirkulerat rykten om att Apple jobbar på en vikbar produkt, där LG ska stå för bildskärmen.

Vad tror ni, är vikbara skärmar något att ha eller är det bara en tillfällig teknikfluga i stil med att skrolla med ögonen eller Cash-kortet?

Läs mer:

Källa: Macrumors

Kommentarer
2 svar

Också podden den här veckan handlar om Samsung Unpacked. Ida och Andreas pratar om eventet, vad som lanserades och hur de hade det på sina respektive håll.

Med Samsungs storslagna Galaxy S10-lansering nyss avklarad tar veckans fredagsvideo en titt på reklamfilmerna för samtliga föregångare.

Razers första två telefoner har inte direkt rosat marknaden, och nu dyker det upp tecken på att företaget inte tänker fortsätta försöka.

Inför nästas veckas förväntade presentation bistår en Twitter-läcka med pressbilder på Nokias kommande flaggskeppstelefon.

Enligt uppgifter kan Apple släppa ett eget kreditkort tillsammans med Goldman Sachs. Kortet ska integreras med Apples Wallet-app och erbjuda funktioner för att hålla koll på hur mycket man spenderar.

Så här tre månader senare är det dags att spana in hur Ipad Pro har kommit till användning i praktiken och prata om batteritiden.