Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
BurningMan

BurningMan

Medlem
  • Namn Erik Hellberg
  • Plats Linköping
  • Sysselsättning [email protected]
  • Registrerad 2018-10-15
  • Senast aktiv 2019-01-24
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen BurningMan har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Raja1:

Skitsnack.

Haft dom i över ett år dom har åkt ur öronen EN gång det var då jag spelade fotboll med i öronen.

Sjukt bra lurar på alla sätt och vis.

Då passar dom antagligen dina öron väldigt bra, och mina mindre bra. "Skitsnack" är bara att ett dåligt försvar av något som inte passar alla.

Omåttligt populära? Plastigt värre som bara glider ur öronen

Ursprungligen av Redaktionen:

Rykten om nästa års Iphone har redan börjat dyka upp, och många tror att designen får inspiration från nya Ipad Pro. Vad vill du själv se hos en ny Iphone?

Läs hela artikeln här

Apple kan med all sannolikhet inte pitcha något som helst, som får det att kännas motiverat att byta ut min iPhone 8+. Den lär stanna tills den går i graven, och jag är pedantisk med den så det lär ta ett bra tag till.

Jag tycker om fractal äpplet. Synd bara att det är gjort suddigt.

Jag har en iPhone 8+ så jag ska väl inte säga att jag vet vad som finns till dom nyare modellerna. Men om det här fodralet finns till nyare modeller så rekommenderar jag det väldigt starkt.

https://www.aliexpress.com/item/Retro-Bible-V...

Ursprungligen av 4x4:

Hur testar du en oöppnad iPhone på plats, loggar in med ditt Apple-ID och väntar en timme tills den är återställd från säkerhetskopia?

Du tittar om det är ordentligt förseglat och kräver kvitto om du köper en "ny" iphone i person?

Det är ju ett självklart svar på den frågan. Givetvis är det säkrare att handla direkt ifrån Apple eller valfri butik med hyffsat rykte. På blocket kan du bli lurad på varan. Eller som säljare kan man bli lurad på pengarna. Ska man köpa begagnad så ska man alltid träffas i person och testa produkten ordentligt och alla dess funktioner innan pengar byter hand.

Ursprungligen av jonasn:

Jag tror man måste välja här. Antingen har man ett "låst" system där man inte kan ändra teman, byta teckensnitt och lägga till widgets, eller så har man ett system där man kan ändra allt men som drar mer batteri, har ett inkonsekvent gränssnitt (eftersom alla appar aldrig kommer att stödja alla teman) och en mindre stabil miljö överlag. Det här är inte kritik mot Android specifikt, samma resonemang gäller på till exempel Windows. Installera ett par tillägg som ändrar hur systemet fungerar och se vad det gör med stabilitet och batteritid.

Personligen tycker jag att iOS har en rätt okej balans. Det är lite dumt att man måste gå omvägen via antingen iTunes store eller Garageband på datorn om man vill lägga till en ny ringsignal, och det kan vara lite meckigt att importera ett GPX-spår till rätt app (även om det mest beror på apptillverkaren), men annars har jag inga större problem med hur filsystemet fungerar. Det är snarare så att man får tänka om - hantera bilder i stället för jpg-filer. Hantera musik istället för MP3. Låt systemet sköta filerna. Att hålla på med mappar och filer är väldigt 1998.

Jag har kört Tasker på ett gäng olika Android-lurar och tycker det är en bra sammanfattning av ovanstående. Den låter dig göra lite vad som helst, tex ställa in ljudlöst läge baserat på kalendernoteringar och.. öh.. ställa skärmens ljusstyrka baserat på månens fas, eller liknande. Problemet är att inget fungerar felfritt, allt fungerar olika på olika telefoner beroende på vilka funktioner de har och hur de är implementerade, mjukvaran drar väldigt mycket batteri och i slutänden blir ditt liv inte bättre av att din telefon automatiskt stänger av Bluetooth när du är hemma.

Det här låter kanske som en Android-bash men i själva verket undrar jag varför folk vill ha ett snorgrönt tema med Comic Sans på sina telefoner, annat än av principskäl.

Tillägg: Jag resonerar så att om jag betalar nästan 17 papp för en iPhone XS så är det för att Apples ingenjörer och designers har skapat hårdvara och mjukvara som fungerar bra, är effektiv och hjälper mig åstadkomma det jag vill. Vill jag ha en telefon där jag kan ändra allt själv så är det inte en iPhone jag vill ha utan något annat.

Det är i dom svängarna jag också resonerar. Visst är det trevligt att kunna tanka ner en widget och anpassa android-luren precis till hur man vill ha det. Men med ett så spritt ekosystem med olika hårdvaror, teman, typsnitt och allt annat så blir det inte enhetligt. Det är något jag uppskattar på min iPhone. Det är ett ekosystem med klar sammanhållning mellan alla komponenter. Det gör, lite ironiskt, mer för helhetskänslan än möjligheten att anpassa efter egna önskemål i stor utsträckning.

Ursprungligen av Andorr:

Helt felaktigt påstående. Du får mycket väl spela in ett samtal du själv deltar i.

Du får väl spela in samtal förutsatt att åtminstonde en person som deltar godkänner det? Så är man själv delaktig i samtalet och godkänner det så...

Ursprungligen av jakobnilsson:

Intressant! Av ren nyfikenhet, tycker du inte det är bökigt att slå av och på funktionen hela tiden? Jag blir också väldigt nyfiken på hur länge ditt batteri räcker med dessa inställningar!

Jo det är lite småbökigt, varav jag tycker det är tråkigt att inte kontrollcentret räcker för att åstadkomma en permanent avstängning. Jag har inte mätt batteritiden på fulladdat batteri, men det är mer kräm kvar på kvällen än om wifi/BT är påslaget under dagen

Ursprungligen av jakobnilsson:

Din känsla är tyvärr rätt såvitt jag vet, det går inte att ta bort inställningarna för ljusstyrka från Kontrollcenter. :/

Ja någon gång ska det väl hända att man har rätt. Synd bara, för det är en av väldigt få saker jag har att gnälla över

Ursprungligen av jakobnilsson:

Men hjärtligt välkommen till forumet @BurningMan !

Tack!

Jag tillhör gruppen som stör sig lite på att Wifi och bluetooth enbart stängs av tillfälligt. Jag vill faktiskt inte ha wifi eller bluetooth på överhuvudtaget då det drar batteri. Vill jag kolla upp något eller göra något så slår jag på den relevanta funktionen. Det är ett litet irritationsmoment, men jag är överlag väldigt nöjd med min övergång ifrån android till apple. Den kan dock bli kortvarig med tanke på prisutvecklingen.

Hej!

Jag har en smärtsam känsla över vad svaret kommer att bli, men jag drar det här iallafall. Det är så att jag har stängt av automatisk ljusstyrka och satt en nivå jag trivs med. Dock har jag en tendens med mina prinskorvsfingrar att komma åt ljusreglaget i kontrollcentret när man drar nerifrån upp på skärmen.

Går det att plocka bort ljusreglaget, eller att låsa ljusnivån på något sätt för att undvika att man av misstag ändrar ljusnivån? Detta gäller då en iPhone 8+med iOS 12.

1