Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
anders.bergman
  • Plats Malmö
  • Registrerad 2005-10-13
  • Senast aktiv 2015-11-16
  • Antal inlägg 46

Foruminlägg

De senaste inläggen anders.bergman har skrivit i forumet.

Tyvärr inte. Det hade varit smidigt.

Ok. Har någon tips på tillförlitlig länk?

Jag väntade för länge med att installera Mavericks och hittar jag endast Yosemite i App store.

Jag är beroende av att mina program ska fungera och har blivit avrådd att installera Yosemite på ett tag för att slippa krångel.

Hittade länkar på nätet, men endast engelska versioner. Har någon en länk till en svensk version eller tips hur jag ska göra?

Jo tack. Det vet jag. Och i word kan man välja vilken färgrymd man ska använda. Min fråga var bara om det var någon idé att fylla i CMYK om de ändå konverteras direkt till RGB.

Tack för svaren. Jag håller på med en grafisk profil och ska bland annat göra mallar för word. Det går ju att fylla i cmyk-färger då man definierar färger, men det verkar vara som jag misstänker, rätt meningslöst eftersom Word verkar konvertera dem till rgb . I så fall är det ju bättre att definiera färgerna i rgb-direkt. Väldigt skumt av word om svart är fyrfärgsvart eftersom programmet ofta används att skriva ut på en vanlig skrivare. Rastrerad text undviker man ju helst.

ps. Håller med om att man ska undvika word till grafisk form och layout.

Hej har någon kollat på ett tag?

Jag vet att det går att välja en cmyk kombination i word och ppt, men har för att den i så fall konverteras till rgb direkt.

Eller hanterar word cmyk nuförtiden?

Om jag har ett illustratordokument med flera olika art boards och vill spara en pdf-version utan alla sidor hänger med skulle man ju kunna tro att det räcker med att välja Spara som och "Range" aktuell sida. Och det ser ut så om man öppnar filen i Acrobat. Men öppnar man den i illustrator är alla sidor kvar.

Om någon fattar mitt problem och vet vilken inställning som ska ändras, hör av er. Tack.

Fler tips? Jag har kört kontroll och reparation (fast inga fel upptäcks). Är det någon inställning som kan ändrats? Jag hjälper en person som kan hända ändrat någonstans i samband med bank-id inställningar.

Tack. Snart är det väl över. Jag skriver mest för att få tips, men också för att det kanske kan ge andra något och lite för att avreagera mig.

Jag har lärt mig att Eizos senaste skärmar är LED vilket ger jämnare återgivning till skillnad från LCD. Antagligen kommer NEC släppa LED skärmar snart (min gissning) men de som finns nu är från 2010 och är alltså inte helt moderna.

Tack för ditt svar. Nej. Den är köpt till mitt företag. Nu ska jag sluta prata med laCie och ägna mig att berätta vilket skitföretag de är resten av mitt liv.

Det lutar åt en Eizo Bildskärm 24" ColorEdge CX240 men jäklar vilka prisskillnader
Eizo ColorEdge CX240 - Bildskärm - Hitta lägsta pris, omdömen och information

Efter att först fått beskedet att jag ska få en ny skärm har nu idioten på Lacie meddelat att jag inte ska få det. Tre arbetsdagar åt pipan. Varning för Lacie-produkter. De går inte att få kontakt med per telefon så det tar en evighet för dem att svara på frågor efter som de svarar på nätterna svensk tid. Jag är riktigt förbannad.

Tack för ditt svar. En kille på Scandinavian photo menar att Nec skärmarna slår eizos tidigare modeller. Men han har inte sett CX240 och CG246. Den senare är mycket dyrare än jag tänkte från början. Men båda kom i oktober i år till skillnad från Nec som kom 2010. Så det talar för Eizo. Jag ska få titta på en CX240 på måndag. Angående garantin har jag fått ett nytt besked. Jag hade missat att jag redan registrerat skärmen och i den första registreringen står det att garantin gäller till den 19 december 2012. Så håll tummarna för att de inte börjar jävlas om det och byter ut skärmen.